Már lehet jelentkezni világranglistára

A tavalyi évhez hasonlóan a cikkben szereplő nyomtatvány kitöltésével jelezheti igényét a világranglistára való felkerüléshez és a World Touron való részvételhez minden magyar footgolf játékos. A FIFG 250, 500 és kiemelt (major) versenyeken való részvétel 2019-től ehhez kötött.

Mint köztudott, a nemzetközi szövetség (FIFG) 2017-ben elindította a World Tour sorozatot, amin a különböző besorolású versenyeken indulók világranglista pontokat gyűjthetnek, ha erre külön regisztrálnak. Tavaly Magyarországot 72 footgolfos képviselte a világranglistán, a közelgő Európa-bajnokságon való részvétel remélhetőleg még több játékost motivál a regisztrációra, arról nem is beszélve, hogy a 2020-as világbajnokság kvalifikációs rendszerébe már a 2019-es esztendő világranglistás helyezései és számai is belekalkulálandóak.

A világranglistára csak az kerülhet fel Magyarországról, aki csak és kizárólag a Magyar Footgolf Szövetség által elismert sportklubok vagy sportszervezetek igazolt játékosa. A regisztráció egész évben nyitott, de azok, akik a szeptemberi csapat Európa-bajnokságon Magyarországot kívánják képviselni, kötelesek regisztrálni, aminek fizetési kötelezettséggel egybekötött határideje 2019. február 17. Amennyiben ettől valaki el kíván térni, kérjük vegye fel a kapcsolatot a szövetséggel a magyarfootgolf@gmail.com címen.

A világranglistára a 18 éven felettiek kerülnek fel és 8.000 forint megfizetésére kötelesek a honi szövetség felé. Amennyiben 18 év alatti játékos kíván regisztrálni, kérjük vegyék fel a szövetséggel a kapcsolatot az elbírálással kapcsolatban.

A regisztrálni kívánó játékosoknak az alábbi adatlapot hiánytalanul el kell juttatni a magyar szövetség részére a magyarfootgolf@gmail.com címre a tárgyban világranglista-név (pl.: világranglista-Molnár Attila) megjelöléssel, egyúttal meg kell fizetnie az éves, 8.000 forintos összeget az MFGSZ számlaszámára (adatok a nevezési lapon) csak és kizárólag utalással vagy közvetlen befizetéssel.

MFGSZ-FIFG-VILGRANGLISTA-NEVEZÉSI-LAP-2019 (doc)

MFGSZ-FIFG-VILGRANGLISTA-NEVEZÉSI-LAP-2019 (pdf)