Hosszú kényszerszünet után folytatódott a bajnokság

A Footgolf Match Play League 2018/2019-es kiírásának idei folytatása a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem indult könnyen, a félbeszakított negyedik fordulót hétfőig pótolták a játékosok.

A Liga

Az A liga létszáma rögtön az idei évben rendezett első, negyedik körben megcsappant, ugyanis Bogár Krisztián visszalépett a további küzdelmektől, így Mayer Zoltán rögtön meccs nélkül maradt.

Bacskai Bence sem izzadt meg igazán Papp Péter ellen, igaz, utóbbi mérhetetlen balszerencséjének ebben hathatós szerepe volt. Hat szakasz után (3-2-es Bacskai vezetésnél) egy tüske fúródott Papp labdájába, amit kihúzva le is eresztett a játékszer. Cserelabda híján Papp feladta a mérkőzést.

Bacskai mellett Podusil György is veretlen, a negyedik körben Gelencsér Gábort győzte le úgy, hogy jobban kezdve (három szakasz után 2-0), majd féltávnál is vezetve (3-1) a 14-esen biztosította be a sikerét (6-1). Gelencsér még a hajrában szépített, de így is Podusil örülhetett a végén.

Podusil-Gelencsér: 7-3

Végletekig kiélezett csatát hozott a Balázsi Csaba-Albert László mérkőzés. Öt szakasz után 1-1-re, majd tizenegy után 3-3-ra álltak. Innen Albert kétszer is vezetést szerzett, amit Balázsi rendre hamar egalizált is. Az utolsó szakaszon azonban Albert volt jobb eggyel, amire értelemszerűen már nem lehetett válasza ellenfelének.

Albert-Balázsi: 6-5

Cziffra Zoltán nagyarányú sikerrel indította az évet Kókai Ferenc legnagyobb bánatára. Hat szakaszt követően már 3-0-ra is ellépett. Ugyan Kókai szépített még a fordulás előtt, de Cziffra gyorsan visszavágott (többször is) és öttel a vége előtt pont öttel vezetett. Mivel a tizennégyest is hozta, már nem volt kérdés a győztes kiléte.

Cziffra-Kókai: 9-3

B Liga

A B ligában Érchegyi Csaba negyedik sikerét aratta, ezúttal Zakar János volt az áldozat. Korántsem úgy indult azonban a találkozó, hogy 8-5 lesz a vége Érchegyinek, ugyanis Zakar a négyes után eggyel, a nyolcast követően kettővel vezetett. A tizenegyesen már iksz volt az állás, és Érchegyi innen belelendült, és csak egy szakaszt engedett át Zakarnak.

Érchegyi-Zakar: 8-5

Ujszászi Balázs remek második kilencszakaszos teljesítménnyel nyert Sain Antal ellen. Pedig utóbbi még vezetett négy lyukat követően (2-1), sőt, még a tizedik után is nála volt a fór (3-2). Onnantól viszont nem nyert szakaszt, Ujszászi viszont ötöt is.

Ujszászi-Sain: 7-3

Izgalmas hajrát tartogatott Nagy Balázs és Bőhm Zoltán derbije. Sokáig fej-fej mellett haladtak, mindig Nagy vezetését egalizálta igen hamar Bőhm. A tizenegyes szakasz után (3-3) azonban Bőhm kettőt is nyert és 5-3-mal érkeztek az utolsó előtti lyukhoz, amit Nagy nyert. Egyenlíteni viszont nem tudott, mert Bőhm kettővel jobbat rúgott az utolsó etapon.

Bőhm-Nagy: 6-4

Nem volt ennyi fordulat Pap Ferenc és Kiss Gyula mérkőzésén. Kiss rögtön az elsőn jobbat rúgott, de a nyolcas után már ötpontos hátrányban volt (6-1). Mivel a tizenhármast Pap eggyel kevesebb rúgásból teljesítette, idő előtt behúzta a győzelmet.

Pap-Kiss: 11-3

Sorozatokról maradhat emlékezetes a Csatári-Bodócs derbi. Csatári ugyanis az első öt szakaszból egyet sem engedett át riválisának, de négyszer jobb volt. 7-2-vel érkeztek az utolsó hat szakaszhoz, és ekkor Bodócs robbantott, rögtön kettőt lefaragott a hátrányból, de mivel a következő kettőn ikszeltek, már nem volt esélye befogni ellenfelét, így is elmondhatja, hogy az utolsó hat lyukon csak ő szerzett pontot.

Csatári-Bodócs: 7-5

C Liga

A C ligában Ujvári Izabella visszalépése után a kilencfős csoportban Hinora Ferenc volt szabadnapos az év első fordulójában.

Balán Zoltán továbbra is száz százalékos, köszönhetően annak is, hogy jól kezdett Lévai Richárd ellen. Igaz, utóbbié volt az első lyuk, de utána tíz etapon át vagy ikszeltek vagy Balán volt jobb (6-1 a tizenegyest követően). Lévai gyorsan tudott faragni a hátrányból nyerve a következő kettőt, de a folytatásban már csak egyszer volt jobb Balánnál, aki ezt ki is használta.

Balán-Lévai: 8-4

Hasonló eredmény született Szabó László és Nagy Gabesz találkozóján. Szabó kapta el jobban a rajtot (3-0 öt etap után), de kettővel később már csak minimális volt az előnye. Az utolsó hét lyuk előtt 5-3 volt az állás, de innen már csak Szabó nyert szakaszt.

Szabó-Nagy: 8-3

Biró László is nyolc lyukat nyerve gyűjtötte be újabb skalpját. Jól is startolt (2-0 két szakasz után), és ugyan Molnár Attila rögtön minimalizált, a kétpontos különbség sokáig megmaradt köztük. A tizenkettes után ez egyre csökkent, ám a következő lyuknál az egyenlítésért gurító Molnár hibázott, amiből újra visszaállt a kétszakasznyi távolság. A jól hajrázó Biró pedig nem engedte már ki kezéből a győzelmet.

Biró-Molnár: 8-4

A „nyolcas” fordulóban Rigó Zsolt is követte a győztes forgatókönyvet. Hamar magához ragadta a kezdeményezést (3-1 az ötös, 5-1 a kilences után). Széll Csaba a fordulás után nem sokkal még két lyukat hozott, amivel a hajrához közeledve még volt esélye befogni Rigót, de ez nem jött össze, sőt nőtt a különbség a végére.

Rigó-Széll: 8-3

A D ligában Kálló István és Steigler Ferenc mérkőzésén az első kilenc után (2-2) még megjósolhatatlan lett volna a végeredmény. Sőt, héttel a vége előtt is eldöntetlen volt a találkozó (3-3). Ekkor azonban Kálló megindult, a 13-astól számítva öt lyukból négyet bezsebelve győzött.

D Liga

Kálló-Steigler: 7-4

Változatos meccs volt a Cziráki Csaba-Dreilinger Nándor összecsapás, ahol előbbi tett szert hamar kétpontos előnyre. Dreilinger csak a tizenkettesen érte utol, de ez elég volt, mert a tizenhármason már ő vezetett. Cziráki azonnal visszaállította döntetlent, de a tizenhatost és tizenhetest Dreilinger nyerte, így pedig a meccset is eldöntötte az utolsó szakasz előtt.

Dreilinger-Cziráki: 7-5

AZ FMPL ÁLLÁSA

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatti halasztás miatt javában zajlik az ötödik és hatodik forduló is, előbbi szombaton, utóbbi hétfőn ér véget.