Már a felén is túl a match play bajnokság

Szombaton ért véget az időjárási körülmények miatt meghosszabbított ötödik forduló a Footgolf Match Play Ligában, amivel szinte egy időben a hatodik is zajlik. Hétfőn este tisztul a kép a bajnokság hajrája előtt.

A LIGA

A kilencfős A ligában ezúttal Podusil György volt szabadnapos, de rajta kívül Papp Péter és Kókai Ferenc sem játszott, utóbbi ugyanis nem tudott kiállni Papp ellen, aki így játék nélkül jutott győzelemhez.

Bacskai Bence őrzi veretlenségét, az Albert László elleni mérkőzést is úgy kezdte, hogy ez így is maradjon. Öt szakasz után már 3-0-ra vezetett, igaz a hetesen szerzett ponttal ellenfele nyílttá tette a mérkőzést. A tizenhármas után már 5-1 volt az eredmény, majd a mérkőzés a tizenötösön dőlt el (6-2). Ezt követően Albert hozta mind a három szakaszt, de egyenlíteni már értelemszerűen nem tudott.

Bacskai-Albert: 6-5

A hajrában dőlt csak el a Balázsi Csaba-Gelencsér Gábor mérkőzés. Előbbi három etapot követően 2-1-re vezetett, majd hosszú remizések után féltáv környékén robbantott és 6-1-re elhúzott. Gelencsér az utolsó szalmaszálba kapaszkodva rögtön behúzta a következő három lyukat, de mivel az utolsó előttit Balázsi nyerte, el is dőlt a találkozó.

Balázsi-Gelencsér: 7-4

Mayer Zoltán kezdett jobban a Cziffra Zoltán elleni meccsen, három lyuk után 2-0-ra ellépett. Ellenfele ugyan hamar szépített, de sokáig Mayer őrizte egypontos fórját. Cziffra a tizennégyesen érte utol riválisát (4-4), majd az utolsó négyen hármat is behúzott és megfordította a mérkőzést.

Cziffra-Mayer: 7-4

B LIGA

A B liga ötödik köre hasonlóan alakult, mint a legmagasabb osztály aktuális fordulója. Sain Antal visszalépésével kilencfősre csökkent a mezőny, valamint volt olyan összecsapás, amire nem került sor. Zakar János és Kiss Gyula ugyanis nem tudott időpontot találni a mérkőzés lejátszásához, így kénytelenek voltak vesztesként elkönyvelni a meccsüket.

A többiek viszont játszottak, nem is kis meccseket. Ugyan nem hozott sok pontot a Pap Ferenc-Bőhm Zoltán, de éppen ezért is igen izgalmasra sikeredett. Csupán két szakaszt fejeztek be más rúgásszámmal az első kilencen (2-0 Papnak). A tizenegyes után Pap már 3-0-ra vezetett és nem is nyert több lyukat. Bőhm viszont csak kettőt, ami a szépítéshez volt már csak elegendő.

Pap-Bőhm: 3-2

Szintén izgalmas volt a Csatári Zoltán-Ujszászi Balázs derbi. Sokáig fej-fej mellett haladtak váltott vezetés mellett. A tizenhármas lyukat követően is 4-4-re álltak, ahonnan Ujszászi kettőt nyerve kettővel vezetett hárommal a vége előtt. Csatári hozta a tizenhatost, de az utolsó ketten döntetlenre végeztek, ami Ujszászinak elég volt a sikerhez.

Ujszászi-Csatári: 6-5

Bodócs András ihletett formában footgolfozott Nagy Balázs kárára. Birdiekkel és eagle-lel demoralizálva már 4-1-re vezetett féltávnál. A tizenhármason már 7-1-re ment, ahonnan már nem volt visszaút Nagy számára, aki megnyomta a hajrát, de ez már csak a szépítéshez volt elegendő.

Bodócs-Nagy: 8-4

C LIGA

Balán Zoltán legújabb áldozata e sorok írója, Molnár Attila volt. Nagyon hamar jelentős különbség alakult ki kettejük között, amin Molnár egyszer-egyszer tudott kozmetikázni, de megszorongatni nem tudta az éllovast. Balán így elmondhatja, eddig minden fordulóban nyolc szakaszt nyert, ez pedig mindig elegendő is volt a győzelemhez.

Balán-Molnár: 8-2

Biró Lászlónak nem volt ilyen sima az ötödik forduló. Bár rögtön megszerezte a vezetést, Széll Csaba hamar utolérte, sőt, fordított, a nyolcas után pedig már 3-1-re vezetett. Biró a tizenkettesen egalizált egy hole-in-one-nal, majd az utolsó két szakasznak már 5-3-as Biró vezetéssel mentek neki a felek. Széll a következő kettőt hozva egyenlített, az utolsó szakaszon pedig a lyuktól centikre megálló labdája megfosztotta a hosszabbítástól, mert Biró eggyel jobban befejezve a szakaszt nyerni tudott.

Széll Csabának ennyi hiányzott a döntetlenhez

Biró-Széll: 6-5

Hasonlóan drámai végjátékot tartogatott Hinora Ferenc és Szabó László derbije. Utóbbi sokáig nem tudott szakaszt nyerni, amit Hinora ki is használt. A remek kezdésre (2-0 két szakasz után) még egyet rá tudott tenni, a hetes után hárommal vezetett. A kilences és tizennégyes között produkált 4-0-s szériával azonban Szabó nem csak egyenlített, de fordított is. Az utolsó előttin Hinora egyenlített, majd az utolsón egyetlen rúgással jobbnak bizonyult.

Hinora-Szabó: 5-4

Szorosnak indult, mégsem lett az a végén Lévai Richárd és Nagy Gabesz mérkőzése. Három etap után 1-1-re álltak és a fordulás után közvetlenül is 2-2 volt az eredmény. A tizenkettes és tizenhatos között Lévai robbantott és 4-0-s sorozatával behúzta a mérkőzést.

Lévai-Nagy: 6-3

D Liga

A D ligában csak egy mérkőzést rendeztek, mivel Kálló István nem állt ki Dreilinger Nándor ellen, aki így mérkőzés nélkül jutott győzelemhez.

Szoros első kilenc szakasz után Cziráki Csaba remek második „félidővel” nyert Steigler Ferenc ellen. Hol az egyikük, hol a másikuk volt fórban, Steigler azonban a hatodik etapot követően nem tudott lyukat hozni, Cziráki viszont ötöt is, ami pont elég volt a sikerhez.

Cziráki-Steigler: 7-3

Az FMPL ÁLLÁSA

A hatodik forduló is javában zajlik, hétfőn be is fejeződik a forduló.