Két veretlen maradt a match play ligában

A hatodik forduló lejátszásával közeleg a hajrá a Footgolf Match Play League 2018/2019-es kiírásában. Már csak Podusil György és Balán Zoltán mondhatja el magáról, még nem kapott ki a sorozatban.

A Liga

Az A ligában már csak Podusil György maradt száz százalékos a hatodik fordulót követően, pedig Mayer Zoltán ráijesztett az elején és még a végén is. A gyors Mayer-vezetés (nyerte az elsőt) már a kettes szakaszon tovaszállt és féltávnál már 5-1 állt a képzeletbeli eredménykijelzőn Podusil javára. A második kilenc viszont Mayernek ment jobban, fokozatosan jött fel és az utolsó szakaszon ki is egyenlített. A háromszakaszos rájátszás utolsó lyuka döntött, ahol egy rúgással Podusil volt jobb.

Podusil-Mayer: 8-7

Gelencsér és Bacskai a györöki derbi után

Bacskai Bence veretlenségét Gelencsér Gábor vette el. Bár a címvédő négy szakasz után hárommal vezetett, féltávnál már 3-3 volt az állás. A tízes ugyan Bacskaié volt, de a tizennégyes után Gelencsér már 6-4-re meglépett. Ezt a hátrányt még Bacskai minimalizálta, de a mindent eldöntő tizennyolcas Gelencsérnek sikerült jobban.

Gelencsér-Bacskai: 7-5

Cziffra Zoltán nem találta a kulcsot a hatodik körben Papp Péter legyőzéséhez. Utóbbi rögtön az első három etapon diadalmaskodva megnyugtató előnyre tett szert, majd ehhez még négyet hozzárakva hat pont volt a főrja “félidőben”. A tizenegyes után már héttel vezetett és mivel a következőn ikszeltek, ideje korán véget ért a meccs érdemi része. Cziffra a tizenhetes szakaszt tudta megnyerni a párharc során.

Papp-Cziffra: 10-1

Kókai Ferencnek továbbra sincs győzelme, a hatodik fordulóban Albert László győzte le hosszabbítás után. Albert jobban kapta el a fonalat az elején (3-0 négy szakasz után), de következő kilenc lyukból ötöt behúzva már Kókai volt kedvezőbb helyzetben (5-3 öttel a vége előtt). Albert a hajrában szépített, majd egyenlített, így jöhetett a playoff. Ott Albert az első két lyukon jobb volt, amivel megszerezte második győzelmét.

Albert-Kókai: 7-5

B Liga

Érchegyi Csaba elvesztette száz százalékos statisztikáját, de így is az élen áll. Csatári Zoltán nagyon bekezdett ellene a hatodik fordulóban, nem engedett át szakaszt az első tíz etapon (meg is lógott 6-0-ra). Utána jött a szépítés  ugyan Érchegyitől, de a tizenhármas után már nyújthatta jobbját az őt legyőzőnek.

Csatári-Érchegyi: 8-4

Szoros meccset tartogatott a klubtársak találkozója Pap Ferenc és Nagy Balázs között. Pap háromszor is megszerezte a vezetést az első kilenc szakasz során, mind a háromszor azonnal jött is a válasz. A fordulatot a kilences szakasz hozta, amit kettőből befejezve Nagy került előnyösebb pozícióba. Hozta a következőt is, és már csak egy etapot engedett át Papnak, egypontos fórja kitartott a végéig.

Nagy-Pap: 6-5

Izgalmas végjátékban dőlt el a Bodócs András-Ujszászi Balázs mérkőzés. Előbbi ragadta magához a kezdeményezést (2-0 két, 3-1 öt szakaszt követően), a hátrányt Ujszászi féltávig azonban ledolgozta (3-3). A fordulás után Bodócs ismét nyert egy lyukat, de gyors egymásutánban kettőt behúzva Ujszászi állt jobban néggyel a vége előtt (5-4). Bodócs idejében kapcsolva zsinórban hármat hozva, a tizenhetesen már meg is nyerte a meccset.

Bodócs-Ujszászi: 7-5

Bőhm Zoltán magabiztos sikert aratott Zakar János ellen, bár pár szakasz után talán még maga sem tett volna arra nagy összeget, hogy a végén öttel lesz jobb riválisánál. Zakar ugyanis jól startolva 2-0-ra vezetett három etapot kökvetően. A lyukak felének lejátszása után azonban már Bőhm vezetett 4-2-re. Az utolsó négy szakasznak is kétpontos különbséggel futottak neki (5-3), ahonnan viszont már csak Bőhm nyert szakaszt.

Bőhm-Zakar: 8-4

C Liga

Balán Zoltán úgy őrizte meg veretlenségét, hogy nem kellett pályára lépnie, ugyanis Széll Csaba sérülés miatt nem tudott kiállni ellene.

Biró László Rigó Zsolt elleni szoros győzelmével feljutó helyen áll. Sokáig fej-fej mellett haladtak, majd a meccs közepén Biró hárommal is ellépett, de a hajrá előtt Rigó ezt még minimalizálni tudta. Az utolsó három szakaszból kettőt hozó Biró a jó végjátékkal nyerni tudott klubtársa ellen.

Biró-Rigó: 7-4

Biróval tartja a lépést Hinora Ferenc, aki kiélezett csatában győzött Lévai Richárd ellen. Hinora tudott kettejük közül először kevesebb rúgásból lyukat befejezni, de a hatos szakasz után már 3-1-es hátrányban találta magát. A feléig ezt ledolgozta, sőt, a tizenkettesen már nála volt a minimális előny. Lévai a tizennégyesen egalizált, majd − mint később kiderült − a tizenhatos döntött Hinora javára, amit kettővel kevesebből fejezett be, utána pedig remiztek a hátralévő szakaszokon.

Hinora-Lévai: 6-5

A hajrá döntött a Nagy Gábor-Molnár Attila mérkőzésen. Öt szakasz után 1-1-re álltak, Nagy viszont remekelt a középső szakaszokon, aminek köszönhetően 6-2-re meglépett. Innen sikerült a hátrányt kettőre csökkentenie Molnárnak, de mivel a tizenhatost Nagy húzta be, elúsztak egyenlítésről szőtt álmai.

Nagy-Molnár: 8-4

D Liga

A negyedosztályban csupán Dreilinger Nándor bír pozitív mérleggel. A hatodik körben Steigler Ferenccel vívott a végletekig kiélezett csatát. A felkészülésük nem volt tökéletes, mindketten focicipő nélkül érkeztek Kisorosziba, Dreilinger szerencséjére tudott kölcsönkérni egy arra alkalmas lábbelit, míg Steiglernek be kellett érnie a rajta lévő sportcipővel. Nem is nagyon tudták dűlőre vinni a dolgot, a felénél 2-2-re álltak, majd 4-4-gyel érkeztek a tizennyolcashoz, amit Dreilinger behúzott és nyert negyedszer a téli kiírásban.

Dreilinger-Steigler: 5-4

Hosszabbításba torkollott a Cziráki Csaba-Kálló István mérkőzés. Kálló jó rajtja féltávig kitartott, akkor már 5-2-re vezetett. Cziráki 4-0-s szériával válaszolt és fordított, így a tizenhetesen Kálló már az egyenlítésért kellett, hogy játsszon. Ez össze is jött, és a tizennyolcas iksz után jöhetett a playoff, ahol az első két lyuk után már Kálló örülhetett a győzelemnek.

Kálló-Cziráki: 8-7

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A hetedik forduló pénteken kezdődik, a játékosoknak tizenegy napjuk van lejátszani a mérkőzéseket.