Jön a hajrá!

A hetedik forduló befejezését követően már csak két kör van hátra a Footgolf Match Play League 2018/2019-es kiírásából. Továbbra is összesen két veretlen játékos van a négy osztályban, miközben a D liga megfogyatkozott.

A liga

Podusil György tartja éllovas pozícióját a legmagasabb osztályban. Makulátlan mérlegét Cziffra Zoltán ellen is megőrizte. Az első kilenc szakasz után 1-1-re álltak, azaz teljesen új meccs kezdődött féltávnál. Podusil 4-0-s szériát produkálva alaposan ellépett, Cziffrának erre 3-0-s sorozat volt a válasza. 5-4-gyel várták az utolsó két szakaszt, ahol Podusil az utolsón tudta maga javára billenteni a mérleg nyelvét.

Podusil-Cziffra: 6-4

Albert László remekül startolt Papp Péter ellen (2-0 három szakasz után), de előnye az ötösre elolvadt, sőt, „félidőben” már Pappnál volt a fór (5-2). A hárompontos különbség sokáig megmaradt a felek között, az utolsó négy lyuknak 6-3-mal vágtak neki. Mivel Papp behúzta a tizenötöst, innen már nem volt visszaút Albert számára.

Papp-Albert: 7-3

Mayer Zoltán lehengerlő kezdése győzelmet ért Balázsi Csaba ellen. Nyolc lyuk után már 4-0-ra vezetett, a tizenegyest követően pedig 5-1-re. Innen már csak Balázsi nyert szakaszt, de csupán hármat. Az utolsó kettőn még lett volna lehetősége fordítani is akár, de remiztek a tizenhetesen és tizennyolcason, ami Mayer sikerét eredményezte.

Mayer-Balázsi: 5-4

Gyors ütésváltással (1-1 két szakasz után) indult Gelencsér Gábor és Kókai Ferenc csatája, aztán hét szakaszon át ikszeltek. A fordulás után Gelencsér hármat nyert zsinórban, amiből Kókai még tudott faragni, de a tizenhatost követően, 5-2es állásnál már nem maradt esélye befogni ellenfelét. Kókai vereségével búcsúzni kényszerült az A ligától.

Gelencsér-Kókai: 5-3

 

B Liga

A B ligában Csatári Zoltán mérkőzés nélkül kaparintotta meg a győzelmet, Kiss Gyula nem tudott kiállni ellene.

Bodócs András úgy aratott négypontos sikert, hogy az eleje még szoros volt a Pap Ferenc elleni derbijének. Ugyan 2-0-r azonnal ellépett, de négy lyuk után 2-2 volt az állás. A hetes után megint Bodócs ment kettővel, amit Pap a tizenegyesen minimalizált. Ezt követően viszont már csak Bodócs nyert szakaszt, és hárommal a vége előtt eldöntötte a meccset.

Bodócs-Pap: 7-3

Ujszászi Balázs meggyőző arányú sikert könyvelhetett el, mikor Érchegyi Csabát 9-3-ra legyőzte a hetedik játékhéten. Az ötös után 1-1-re álltak és a nyolcas után is még csak 3-2 volt Ujszászi előnye. A tizenötös lyuknál azonban eldőlt minden, hiszen addigra már 7-3-ra ellépett, amit még a végén két szakaszgyőzelemmel megtoldott.

Ujszászi-Érchegyi: 9-3

Nagy Balázs erős rajtjával uralni tudta a Zakar János elleni meccset. Hozta az első két etapot, majd még hármat behúzva öttel ellépett a tizennyolc szakasz felének lejátszásáig. Zakar a tizenegyesen bizonyult jobbnak első ízben a derbin, de mivel a tizenhármas Nagyé lett és a tizennégyesen nem bírtak egymással, ideje korán véget ért a találkozó érdemi része.

Nagy-Zakar: 7-3

C Liga

Balán Zoltán továbbra is őrzi száz százalékos mérlegét, de most igazán megizzadt a sikerért. Biró László nyerte az első szakaszt, amit Balán nagyon hamar ledolgozott és meg is fordította az állást (2-1-re már ő volt jobb helyzetben a négyes után). Döntetlennel zárták az első kilenc szakaszt (2-2), a tizenkettes után Birónál volt a minimális fór (4-3), de jött a tizennégyes, tizenötös és tizenhatos lyuk, amit egytől egyig Balán nyert. 6-4-ről az utolsó előttin Biró még szépített, de az utolsón ikszeltek, így a nagyot fordító Balán egyet megőrzött előnyéből és újabb lépéssel közelebb került a bajnoki címhez.

Balán-Biró: 6-5

Hinora Ferenc és Molnár Attila Balatonudvariban csaptak össze. Előbbi rögtön hozta az első lyukat, amit a hármason tudott egalizálni ellenfele. Hinoráé lett a négyes és hatos, a kétpontos hátrányt a tízesen tudta Molnár minimalizálni. A következő kettő viszont Hinorához vándorolt és mivel a következő négyen ugyanazt rúgták, a trükkös tizenhatoson elért hat-hat rúgást követően el is dőlt a találkozó.

Hinora-Molnár: 6-3

Szabó László négypontos győzelmet szerzett a hetedik körben, pedig a hajrá előtt még úgy tűnt, Rigó Zsolt örülhet a végén, legalábbis sokáig ő állt jobban. A hetedik lyuk után ugyanis 4-2-re, a tízes után 5-3-ra vezetett. Szabó a tizenhármason érte utol, majd őrületeset hajrázva behúzta az utolsó négy szakaszt, az utolsó nyolc etapon egyetlen győzelmet sem engedve Rigónak.

Szabó-Rigó: 9-5

Széll Csaba továbbra is nyert mérkőzés nélkül áll a csoportban, de most is csak a végjáték döntött ellenfele javára. Igaz, hogy Nagy Gabesz kezdett valamivel jobban, a tíz szakaszból kettő kivételével mind döntetlenre végződött, az a kettő viszont Nagyhoz vándorolt. Övé lett a tizenhármas is, de nem dőlhetett hátra, mert a következő kettőn Széll minimalizálta a hátrányt (3-2). A meccs a tizenhetesen dőlt el, amit Nagy megnyert és már behozhatatlan előnyre tett szert.

Nagy-Széll: 5-2

D Liga

A D liga három főre olvadt, miután Kálló István harmadszor nem állt ki a sorozatban, most Steigler Ferenc ellen, ezért a kizárás sorsára jutott.

A forduló másik meccsén igazán fordulatos találkozót vívott egymással Dreilinger Nándor és Cziráki Csaba. Rendre előbbi szerezte meg a vezetést, de Cziráki sosem maradt le kettőnél többel, ráadásul mindig egyenlíteni tudott. Kicsivel féltáv után 4-4-re álltak, majd változott a forgatókönyv. A hajrában Cziráki kétszer is vezetett, ám Dreilinger mindkétszer azonnal döntetlenre mentett, sőt, az utolsó szakaszon eggyel jobbat rúgva, megnyerte a derbit.

Dreilinger-Cziráki: 7-6

AZ FMPL ÁLLÁSA

A nyolcadik forduló pénteken kezdődik.