Bogáré a balatoni első felvonás

A téli footgolf bajnokság utolsó előtti versenynapját a Balatonudvariban található Balaton Golf Club Bogey pályáján rendezték közel félszáz induló részvételével. Több dobogós hely is csak szétlövés után dőlt el, a győztes Bogár Krisztián viszont nagy előnnyel tudott nyerni. A sorozat szintén Balatonudvariban zárul vasárnap, csak a golfklub másik, Eagle pályáján.

Hűvös, szeles, néhol napsütéses időben rendezték az International Winter Footgolf Tour hetedik fordulóját a Balaton partján. A FIFG 50-es versenyen Bogár Krisztián (FTC) -7-es eredményét nem tudták megközelíteni, amivel az abszolút és felnőtt férfi kategória első helyét is bezsebelte. Mögötte -4-es eredménnyel hárman zártak, a szétlövésre Papp Péter (BFGT) nem maradt ott, ezért csak Zsuppán Péter és Karakas Attila (mindkettő Academy-Outsiders) volt érintett a playoffon, ami Zsuppán sikerével zárult, így ő lett az abszolút kategória második és a +45-ösök első helyezettje. Karakas így az abszolút harmadik és a szenior második pozícióban zárt. A szenior bronzérmes Biró László (Academy-Outsiders) lett.

A felnőtt kategóriában Bogár és Papp mögött négyes szétrúgás után Bakó Attila (Nimród) csípte el a dobogót -2-es eredménnyel Bacskai Bence (Hole Hunters), Borbély István és Gelencsér Gábor (mindkettő EMFGSE) kárára.

A hölgyeknél Bacskai Anna (Hole Hunters) egyetlen rúgással előzte meg Dana Bombalovát (Senec) és héttel Bölcsföldi Ágnest (Milan).

A junior kategóriában Németh Áron (FTC) győzött.

EREDMÉNYEK

Az eredetileg nyolcfordulósra tervezett sorozat hat fordulóra redukálódott, mivel idén két kör is elmaradt a kedvezőtlen időjárás miatt. A végelszámolásnál az öt legjobb eredmény számít (a csapatversenyben mind a hat).