Bacskaiék a Royalban, több nagy név is váltott

A héten robbant az átigazolási bomba a magyar bajnok Bacskai Bence Hole Huntersből Royalba való igazolásával. Nem volt nagy a mozgás a téli átigazolási időszakban, csak néhányan váltottak klubot, köztük viszont szintén találunk nagy nevet, hiszen szenior EFT Grand Slam győztes és vb-negyedik is van köztük. Sőt, új klub is feltűnt a palettán.

Az átigazolási szezon a FOB első fordulójának kezdetén lezárul, onnan már csak a csapat nélküli játékosokat lehet leigazolni. Eddigi értesüléseink szerint minimális, de annál jelentősebb mozgások történtek a klubok életében. A legnagyobb meglepetést talán a Bacskai házaspár Royalba való szerződése okozta.

Bencének fia segített a papírmunkában

− Amikor a Royalt megalapítottuk Hrutka Jánossal, akkor elhatároztuk, hogy egy nemzetközi hírű és szintű klubot fogunk építeni, ezzel is támogatva a magyar Footgolf fejlődését − írta Hinora Ferenc a klub közösségi oldalán a szerződtetés napján. − Idéntől beindítjuk a Royal tehetséggondozói programot az olyan 30 éven aluli játékosok részére, akik tehetségük, hozzáállásuk és mentalitásuk alapján a világ legjobb footgolf játékosai közé nőhetik ki magukat. Bence ennek a programnak az első játékosa, de a jövőben további fiatalokat szeretnénk bevonni és nemzetközi szinten is felépíteni. Bencével és Pannival a hazai versenyekre is sokat erősödtünk. Célunk idehaza nem lehet más, mint a bajnoki címek (egyéniben és csapatban egyaránt) nyerése. Emellett szeretnénk, ha a Royal játékosai − mindenkit beleértve − példák legyenek, hogyan kell játék közben és azon kívül is élni, viselkedni. Mutassuk meg, hogy a sportot szerető, a becsületességet és a tisztességet mindig szem előtt tartó sportemberek vagyunk, akik pusztán ezen hozzáállásukkal is hozzájárulnak a footgolf fejlődéséhez, amelyet néhány évtized múltán tömegek fognak játszani idehaza és világszerte. Ezúton is köszöntjük Bacskai Bencét és Bacskai Pannit a Royal Footgolf Club tagjai között. Köszönjük a Hole Hunters korrekt hozzáállását!

A “nevelő” egyesület volt az első, mely a hírt lehozta.

A Bacskai család a Royalban folytatja

− Egyesületünk legeredményesebb játékosa, Bacskai Bence a Royal FootgolfClub színeiben folytatja pályafutását! Bence első alkalommal a FOB 2019 nyitó fordulóján lép pályára új csapata színeiben. Az átigazolásnak köszönhetően a footgolfos karrierjéhez jóval több segítséget és támogatást kaphat. A Hole Hunters Footgolf Sportegyesület minden tagja megértette Bence döntését és teljes mértékben támogatja! Természetesen a Bacskai család ezek után nem válik szét. Férjével együtt Bacskai Panni is a Royal Footgolf Club hivatalos játékosa lesz. Csapatunk ugyan megválik két játékosától, de ezzel nem lesz kisebb a Hole Hunters családja! Köszönjük azt a rengeteg kiváló eredményt és élményt, amit adtatok nekünk! Szeretnénk Nagyon SOK SIKERT KÍVÁNNI a Bacskai családnak a Royal Footgolf Club csapatában! − írták közösségi oldalukon.

Bacskai Bencétől megtudtuk, a két egyesület a téli bajnokság után vette fel egymással a kapcsolatot, Hinora Ferenc akkor kereste meg Pap Ferencet Bence szerződtetésével kapcsolatban.

− Többször megkerestek már klubok, de ez volt az első olyan ajánlat, amin igazán elgondolkoztam − nyilatkozta a magyarfootgolf.hu-nak Bence, kiemelve ezzel a profizmus felé vezető útra léphet. − Arról biztosítottak, szeretnének felépíteni rám egy brandet és többféleképpen is segítenék a pályafutásomat. Már most biztos, hogy a közelgő nagyobb versenyek közül a szlovákon, osztrákon, szlovénen és persze a Traditional Footgolf Cupon ott leszek és az olasz Major tornán is rajthoz állok. Azon túl, hogy több nemzetközi versenyen lesz lehetőségem indulni, dietetikus segít az étrendem összeállításában és erőnléti edző foglalkozik majd velem.

Elárulta, egyértelmű volt számára, hogy, ha vált, akkor felesége is csatlakozik hozzá, mint mondta, egy családként egy csapatban szeretnének a jövőben is szerepelni.

− Ezúton is köszönöm a Hole Hunters támogatását, amit az eddigi versenyeken nyújtottak és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban is! Remélem, hogy új klubom, a Royal eredményességéhez a jövőben pedig mi is hozzá tudunk járulni.

A FOB 1. fordulója vasárnap lesz Kisorosziban, ahol lesznek olyan ismerős nevek, akik mostantól más klub színeibe öltözve állnak az elrúgóhoz. Ilyen Tajtyi Róbert, a tavalyi EFT Grand Slam szenior kategóriájának győztese, aki a BFGT-ből a Ferencvárosban igazolt (követve Czirbus Tamás példáját, aki már a téli szezont is zöld-fehérben játszotta).

A Fradiból a lakiteleki központú Nimródba igazolt a vb-negyedik Ujvári Izabella és kölcsönbe érkezett szintén az FTC-ből Mayer Zoltán is.

A Milanból kiváló Bőhm Zoltán és György Dániel megalapította a frappáns és beszédes nevű Fair-way SE-t, akikhez hamarosan nyilván többen is csatlakoznak majd.

A leadott nevezésekből kitűnik, hogy az eddig a BFGT-t erősítő szlovák Juraj Gubani újra a Senec csapatának kötelékében indul a magyar versenyeken is.

A téli ligához hasonlóan tavasszal is egy csapatként indul az Academy és az Outsiders.

Átigazolások

Bacskai Bence (Hole Hunters → Royal)

Bacskai Anna (Hole Hunters → Royal)

Bőhm Zoltán (Milan → Fair-way SE)

György Dániel (Milan → Fair-way SE)

Mayer Zoltán (FTC → Nimród, kölcsönben)

Tajtyi Róbert (BFGT → FTC)

Ujvári Izabella (FTC → Nimród)