Borbély István nyerte a második fordulót

A Footgolf Országos Bajnokság második fordulóját, a Positive by Hinora Footgolf Versenyt Zsirán, a Sonnengolf Club pályáján rendezték vasárnap. Most is száznál több játékos állt az elrúgókhoz a FIFG 100-as versenyen, ahol Borbély István és a szlovák Dusan Vangel teljesített a legjobban, előbbi szétrúgás után nyerte a versenyt.

Vangel, Borbély és Biró (fotó: Hole Hunters)

Napos, de rendkívül szeles időben rendezték a FOB második játéknapját a nyugati határ mentén elterülő Zsirán. A körülmények nem is tették lehetővé, hogy bárki is a kijelölt rúgásszám (par 72) alatt teljesítsen. Eggyel fölötte zárt viszont Borbély István (EMFGSE) és a szlovák Dusan Vangel, akik így playoffra kényszerültek az elsőségért vívott harcban. A labdarúgásban használt tizenegyespárbaj mintájára alkotott szétlövésben Borbély célzott jobban.

Az abszolút rangsorban a harmadik hely sorsa is ráadásban dőlt el, ahol Biró László (Academy-Outsiders) Tajtyi Róbertet (FTC) győzte le, egyúttal megkaparintva a szenior első helyet is. A 45 éven felettieknél a harmadik helyen holtversenyben végző Podusil György (BFGT) és Kocsis Sándor (Academy-Outsiders) között – mivel nem jelentek meg a szétrúgáson – a 9-6-3-1 szabály döntött Podusil javára.

A felnőtt férfiaknál Borbély mögött a Németh Gábor, Balán Zoltán (mindkettő FTC), Bacskai Bence (Royal) trió is ugyanazzal a rúgásszámmal zárt, a hármas szétrúgásból Németh jött ki a legjobban, Bacskai és Balán volt a további sorrend.

A hölgyeknél Ujvári Izabella (Nimród) öt rúgással verte az északi szomszédunktól érkező Dana Bombalovát, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Bacskai Anna (Royal) állhatott.

A junioroknál Németh Áron (FTC) egyetlen lövéssel nyert, Nagy Dominik (Nimród) és Kenéz Dániel (FTC) a második hely sorsáról a köztük kialakult holtverseny miatt szétlövéssel döntött, amit előbbi nyert.

EREDMÉNYEK

A FOB ÁLLÁSA

A sorozat az év legrangosabb hazai versenyével folytatódik, a Traditional Footgolf Cuppal. A FIFG 500-as viadal idén is Balatonudvariba látogat május közepén.