Hatszakaszos hosszabbítás a második fordulóban

Az egyéni és a páros match play bajnokság második köre a héten ért véget, több igen izgalmas összecsapást bonyolítottak a játékosok. Nem egyszer fordult elő, hogy hosszabbításra kényszerültek a felek. Íme, az összefoglaló.

Egyéni

A Liga

Bacskai – Mayer: 8-7

Mayer Zoltán Podusil legyőzése után majdnem a címvédőt is elkapta. Féltávnál döntetlenre álltak, ám kettővel a vége előtt Mayer 3-1-re vezetett. Bacskai Bence hozta az utolsó kettőt, hosszabbításra mentve a találkozót. A háromszakaszos playoffban 1-1-re zártak, jöhetett a hirtelen halál, a találkozó újabb három szakasszal bővült és végül a hatodikon egyetlen rúgásnyi különbség döntött.

Albert – Papp: 5-4

A hatos szakaszon még 1-1-re állt Albert László és Papp Péter, majd előbbi a kilences után 3-1-re vezetett. Hárommal a vége előtt pedig már 5-2 volt az előnye, mivel Papp csak kettőt nyert ezekből, csak minimalizálni tudta a különbséget.

Bodócs – Cziffra: 7-5

Bodócs András kezdett jobban, hat lyuk után néggyel vezetett. Cziffra Zoltán a tizenegyes után jött vissza igazán a meccsbe, amikor kettőre csökkentette a hátrányát. A találkozó a tizenhatoson dőlt végül el, ekkor Bodócs már 7-3-ra vezetett.

Balázsi – Ujszászi: 8-5

Ujszászi Balázs nyerte az első lyukat, onnantól azonban tizenegy szakaszon át nem tudott kevesebb rúgásból etapot zárni, amit Balázsi Csaba kihasznált és az ötös után már 4-1-re, a tizenegyest követően már 6-1-re vezetett, a találkozó hárommal a vége előtt dőlt el.

Podusil – Gelencsér: 3-0

Gelencsér nem tudott kiállni, Podusil játék nélkül jutott győzelemhez.

EREDMÉNYEK, TABELLA

B Liga

Nagy – Bőhm: 7-5

Sokáig nem jutott dűlőre egymással Nagy Balázs és Bőhm Zoltán (1-1 hat etapot követően). A tizenegyes után azonban Nagy már 5-1-re vezetett. A tizennégyest befejezve ez az előny egyetlen pontra olvadt. A következő kettőn Nagy bizonyult jobbnak, amivel eldöntötte az összecsapást.

Hinora – Érchegyi: 4-3

Sokáig csak remizett egymással Hinora Ferenc és Érchegyi Csaba, majd előbbi háromszor is jobbnak bizonyult a találkozó feléig. Érchegyi volt jobb a második kilencen és az utolsó előtti szakaszon egalizált. Az utolsó lyukat egy rúgással Hinora nyerte, egyúttal a meccset is.

Szabó – Csatári: 6-4

Szabó László nagy elánnal kezdve 4-1-es előnyt szorgoskodott össze az első hat lyukon. A tizenegyes után Csatári Zoltán egyre redukálta a hátrányt. A kialakult egypontos különbség a végéig megmaradt, az utolsó szakaszt Szabó nyerte, amivel bebiztosította győzelmét.

Kókai – Pap: 8-6

Ugyan Pap Ferenc kezdett jobban, a találkozó felénél már Kókai Ferenc állt jobban (4-3). 3-0-ás szériát produkálva pedig már 7-3-ra is ellépett. A végjátékban Pap elkezdte ledolgozni hátrányát, de a tizenhetest elveszítve már nem tudott egalizálni.

Balán – Zakar: 8-4

Balán Zoltán hat szakasz után már 4-1-re ellépett, de tízes megjátszása után Zakar János egy pontra megközelítette (4-3). Balán innentől négyet is nyert úgy, hogy ellenfele nem tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni, csak az utolsót, ami Balán sikerét eredményezte.

EREDMÉNYEK, TABELLA

C Liga

Renczés – Vígh: 7-2

Sokáig úgy tűnt, szoros lesz a mérkőzés végkimenetele, Renczés Gábor 3-2-es vezetése mellett „fordultak” a felek. Mivel a második kilencen Vígh Péter nem tudott szakaszt nyerni, Renczés viszont négyet is, két meccs után továbbra is száz százalékos mérleggel rendelkezik.

Dreilinger – Lévai: 4-3

Dreilinger Nándor remekül startolt, 3-0-ra vezetett négy lyuk után, amit Lévai Richárd 3-2-re módosított féltávig. Mivel a második kilencen már csak 1-1 szakaszt tudott valamelyik fél megnyerni, a győzelem a D Ligából érkező Dreilingeré lett.

Cziráki – Molnár: 6-4

Eleinte egymás hibáiból éltek a felek (1-1 két szakasz után), majd Cziráki Csaba kettővel ellépett. Nagyjából a meccs felénél Molnár Attila fordított, de a hajrá Czirákié volt.

Kiss – Steigler: 7-6

Kiss Gyula hozta az első szakaszt, de Steigler Ferenc hamar fordított és 3-1-re is ellépett. Féltávnál már ikszre álltak és váltott vezetéssel jutottak el a 6-6-os döntetlenhez, ami után jöhetett a háromszakaszos szétrúgás. Ott a másodikon jobbnak bizonyuló Kiss 7-6-ra behúzta a győzelmet.

Nagy – Biró: 6-5

Hol Nagy Gabesz, hol Biró László vezetett kettejük mérkőzésének első harmadában. 2-2-ről Nagy tudott ellépni 4-2-re és három szakasszal a vége előtt is kettővel vezetett (5-3). Biró feljött egyre a következő lyuk után, de az utolsó előttit Nagy nyerte, behúzva második győzelmét a sorozatban.

EREDMÉNYEK, TABELLA

D Liga

Kurdi és Mikulik

Balán – Szinte: 7-3

Szinte András jutott előnyhöz, de a második szakaszon szerzett fórja hamar elfogyott és Balán Gábor a gyors fordítás után már nem engedte vezetni ellenfelét. 2-2-ről a tizedik lyuk után mozdultak el, Balán pedig hárompontos előnyt kovácsolt magának. Ez hárommal a vége előtt még nem volt elég. Szinte a következőn szépített, de az utolsó kettőt Balán nyerte.

Mikulik – Kurdi: 10-4

Gyors ütésváltást követően szépen lassan Mikulik Norbert kezdett ellépni ellenfelétől, bár Kurdi Tamás sokáig tartotta magát, a tízes után is csak kettő pont volt a távolság közöttük. Ekkor beindult a henger és végül a második kilencen is ötöt nyerve lett a győzelem Mikuliké.

Császár és Széll

Széll – Császár: 11-3

A sérültek csatájából Széll Csaba keveredett ki jobban. Rögtön hozta az első két szakaszt és ugyan a hármason Császár Zoltán szépített, a felénél már 6-2-re vezetett Széll és 8-2-es fórja a tizenhármas szakaszt követően már a győzelmet jelentette számára.

Szmolicza – Baranya: 3-0

Baranya Ákos nem tudott kiállni, Szmolicza Gábor mérkőzés nélkül aratott győzelmet a fordulóban.

EREDMÉNYEK, TABELLA

Páros

A Csoport

Albert-Bacskai – Gelencsér-Hinora: 10-3

Három szakaszon át nem találtak fogást egymáson a felek és a hetes után is 2-2-re álltak. Aztán hét szakaszon produkált 6-0-s sorozattal Bacskaiék maguk javára fordították a mérkőzést.

Papp-Podusil – Bőhm-György: 8-1

A találkozó elején nem látszott, nagyarányú különbségű győzelmet arathat a BFGT párosa a Fair-Way duója felett. Aztán féltávra csak összeszorgoskodtak négy pontot Podusilék és mivel négy szakasszal a vége előtt ez ötre nőtt, el is dőlt a találkozó.

Lévai, Bodócs, Flink, Zsuppán

Flink-Zsuppán – Bodócs-Lévai: 5-2

Végig szorosan alakult a találkozó a két páros között, váltott vezetéssel jutottak el 2-2-ig (tizenegyes szakasz után). Ekkor Zsuppánék gyorsan hoztak két lyukat (4-2), majd a mindent eldöntő tizenhetest megnyerve biztosították be a győzelmet.

Cziffra-Pap – Badó-Renczés: 8-6

Sokkal kiegyenlítettebb mérkőzést nem igen lehetett volna játszani. Egyik fél sem tudott egy pontnál többel meglépni. A végén Papék kétszer is közel kerültek a győzelemhez, de mindkétszer egyenlített a Royal párosa. A 6-6 után következő szétrúgás második és harmadik szakaszát a Hole Hunters duója nyerte, amivel a győzelmet is megszerezték.

EREDMÉNYEK, TABELLA

B Csoport

Czirbus-Simonyi – Németh-Németh: 6-5

A ferencvárosi házirangadót Némethék kezdték jobban, rögtön az első két szakaszt megnyerték és a meccs felénél is kettővel vezettek. Simonyiék a tizenhármason érték utol őket. A hajrában egy-egy szakaszt nyerve 5-5-tel érkeztek az utolsó lyukhoz, amit Czirbusék eggyel kevesebből fejezték be, megnyerve az összecsapást.

Lengyel-Lichtner – Kókai-Zsók: 3-2

Végig kiegyenlített találkozót hozott a fenti négyes mérkőzése. Tíz lyuk megjátszását követően csupán egyszer-egyszer tudott valamelyik kettős jobbnak bizonyulni (1-1). Lichtnerék a következőn szakaszon szerzett előnyüket sokáig megőrizték, majd az utolsó előttin megduplázva a fórt, megnyerték a derbit, az utolsón a szépítés még összejött Zsókéknak.

Balán-Biró – Balázsi-Mayer: 5-4

Bár Mayerék nyerték az első szakaszt, Biróék gyorsan fordítottak és hat lyuk után 3-1-re vezettek. A tizenegyesen döntetlen volt az állás, a hajrát mégis Balánék várták kedvezőbb helyzetből, miután hozták a 14. és 15. etapot. Volt esélye az egyenlítésre Balázsiéknak, hozták is a tizenhetest, de a tizennyolcason ikszeltek, ami a ferencvárosi duó sikerét eredményezte.

Bogár-Rigó – Császár-Ujszászi: 0-0

A négy játékos nem talált időpontot a mérkőzés lejátszására, egyikük sem szerzett győzelmet.

EREDMÉNYEK, TABELLA

A harmadik forduló pénteken kezdődik és 11 napon át tart.