Vízválasztó harmadik forduló?

Könnyen lehet, hogy ez lesz a legkiegyenlítettebb szezon az eddigi match play bajnokságok közül. Három forduló után szépen fogynak a veretlenek mind az egyéni, mind a páros versenyben. Több olyan liga is akad, ahol már csak egy száz százalékos résztvevőt találni.

Egyéni

A liga

Bacskai – Gelencsér: 7-1

Bacskai Bence magabiztos győzelmet könyvelhetett el a fordulóban, igaz, sokáig szoros volt a mérkőzés. Ugyan négy szakasz után 2-0-ra vezetett (tíz lyuk után is ez volt állás), de Gelencsér Gábor a tizenegyest hozva feljött egyre. Aztán Bacskai 5-0-ás sorozata eldöntötte a további kérdéseket.

Bodócs – Albert: 7-4

Bodócs András érzett rá jobban a pályára, és hat etap után 4-1-re ellépett. 5-2-re is vezetett már a hajrá előtt, amikor Albert László visszajött a meccsbe és hárommal a vége előtt 5-4-re feljött. Az utolsó kettőt behúzva viszont a végig vezető Bodócsé lett a meccs.

Podusil – Papp: 7-6

Szlovákiában csapott össze a két BFGT-s. Papp Péter gyorsan megszerzett vezetésére 4-0-ás szériával felelt Podusil György, aki hattal a vége előtt már néggyel ment. Papp mindent megpróbált, egy 3-0-ás sorozattal hármat le is faragott a hátrányból, de az utolsó előttit Podusil nyerte, amivel a győzelmet is megkaparintotta. Igaz, minimálisan, mert az utolsót Papp még becsületből behúzta.

Cziffra – Balázsi: 7-3

Bár Balázsi Csabáé volt az első pont, Cziffra Zoltán már a hatoson előnyben volt, sőt, 5-2-re is ellépett a tizenegyest követően. Mivel Balázsi utána szépített, de több babér ezúttal nem termett neki, Cziffra viszont még kettőt nyert, ő nyerte az összecsapást.

Mayer – Ujszászi: 6-5

Váltott vezetés mellett csordogált a mérkőzés Óbudán Mayer Zoltán és Ujszászi Balázs között, míg eljutottak 3-3-ig tizenegy lyuk lejátszását követően. A 13-as és 15-ös között hármat nyerő Mayernek egy iksz elég volt a végjátékban, hogy bebiztosítsa sikerét, így hiába nyert a végén Ujszászi kettőt, a tizenhetes remi után eldőlt a meccs.

A LIGA EREDMÉNYEK, MENETREND

B liga

Hinora és Nagy Balatonudvariban

Nagy – Hinora: 10-2

Remekül kezdett Nagy Balázs (2-0 két, 4-0 hat szakasz után). 5-1-gyel fordultak és mivel Hinora Ferenc a második kilencen is csak egy etapot tudott behúzni, már a tizenhármason eldőlt az összecsapás.

Kókai – Zakar: 7-5

Az utolsó meccsnapon rendezett találkozón gyors ütésváltás után (1-1 két szakasz után) Kókai ragadta magához a kezdeményezést és az ötödik lyuk utánra összeszedett kétpontos előnyét tulajdonképpen végig meg tudta őrizni.

Érchegyi – Szabó: 5-4

Sokáig úgy tűnt, nem találnak fogást egymáson a klubtársak. 2-2 után Szabó László került fórba, hogy aztán Érchegyi Csaba egy 3-0-ás rohammal fordítson és a tizenhetesen kivívott iksznek hála meg is nyerje (végül eggyel) a házi rangadót.

Pap – Bőhm: 8-4

Jó darabig megjósolhatatlan volt, mi lesz a végkimenetel Pap Ferenc és Bőhm Zoltán esős mérkőzésén (hat szakasz után 2-2). Újabb hat lyuk után viszont Pap már néggyel vezetett, sőt a tizennégyes nyerve le is zárta a találkozót, 7-2 után már nem volt visszaút Bőhm számára.

Balán – Csatári – 9-6

Kiélezett csatát hozott Balán Zoltán és Csatári Zoltán összecsapása. Rendre Balán vezetett, hol eggyel, hol kettővel, de Csatári mindannyiszor egalizálni tudott. Így jutottak el 4-4-gyel a „félidőig”. Ott megint Balán következett, és kettővel el tudott lépni, itt viszont már elmaradt az egyenlítés, csak a szépítés következett. A hajrában pedig Balán még rá tudott pakolni a különbségre, amivel meg is nyerte a találkozót.

B LIGA EREDMÉNYEK, MENETREND

C liga

Steigler – Molnár: 8-4

Steigler Ferenc nagyon hamar tetemes előnyt halmozott fel Molnár Attilával szemben (4-0 hét szakasz után). Féltáv környékén kettőre zárkózott a szövetség sajtósa, de Steigler gyorsan visszaállította a négypontos különbséget, ami meg is maradt a végéig.

Renczés – Dreilinger: 9-3

Sokáig fej-fej mellett haladt Renczés Gábor és Dreilinger Nándor (2-2 hét szakasz után), majd hat szakaszon aratott öt győzelmével Renczés alaposan elhúzott és a végén még eggyel megtoldotta előnyét, és már a tizennégyesen bebiztosította győzelmét.

Vígh – Nagy: 7-1

Sima lett a vége Vígh Péter és Nagy Gabesz mérkőzésének, pedig egyáltalán nem így indult. Négy lyuk után 1-1-re álltak, de mint később kiderült, Nagy a négyesen szerezte egyetlen szakaszgyőzelmét. 3-1-gyel fordultak, majd végül hosszú iksz-sorozat után az utolsó négyet húzta be Vígh.

Biró – Cziráki: 8-3

Biró László kezdte jobban a fradisták meccsét, féltávra hárompontos fórt (4-1) szorgoskodott össze Cziráki Csabával szemben. A hajrá izgalmas is lehetett volna, ugyanis 5-3-nál még négy lyuk is hátra volt, de ebből hármat is Biró nyert, így nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót.

Lévai – Kiss: 3-0

Lévai Richárd mérkőzés nélkül nyert, Kiss Gyula sérülése miatt nem tudott kiállni.

C LIGA EREDMÉNYEK, MENETREND

D liga

Kurdi – Baranya: 7-5

Nem talált igazán fogást egymáson Kurdi Tamás és Baranya Ákos. Kurdi ugyan 3-1-re is vezetett a hetes után, de a tizenharmadik után már döntetlen volt az állás. Végül 5-5-tel jutottak el a hosszabbításig, ahol az első kettőn Kurdi volt jobb és így megnyerte a találkozót.

Balán – Császár: 14-0

Császár Zoltán nem tudta megnehezíteni a feljutásra ácsingózó Balán Gábor dolgát. Utóbbi az első hét szakaszt mind besöpörte és már a tizedik lyuk után eldőlt a mérkőzés. Csupán négyszer tudtak ikszelni.

Szinte és Mikulik

Mikulik – Szinte: 8-6

Szinte András kezdett jobban, 3-0-ra ellépett már az elején. A kilences után már 3-3 volt az állás, majd a tizenegyest követően már 5-3-ra Mikulik Norbert vezetett. Szinte még visszakapaszkodott egyszer 7-6-ra, de az utolsó előttin eldőlt a csata.

Szmolicza – Széll: 9-3

Nagyon bekezdett Szmolicza Gábor és azonnal behúzta az első három szakaszt. Széll Csaba gyorsan minimalizált a hátrányt, de riválisa hamar visszaállította a hárompontos különbséget. Mivel Széll csak egyet nyert a második kilencen, Szmolicza fokozatosan növelte a fórt és a tizenötösön eldőlt az összecsapás.

D LIGA EREDMÉNYEK, MENETREND

Páros

A csoport

Badó, Renczés, György és Bőhm

Bőhm-György – Badó-Renczés: 8-5

Az elején magához ragadta a kezdeményezést a Fair-way SE párosa, Bőhmék hat lyuk után 4-1-re vezettek. Féltávra a Royal duója ezt kettőre csökkentette, sőt, a hajrá előtt 5-4-re feljöttek. Egy hármas szériával Györgyék viszont megléptek és kevéssel a vége előtt behúzták első győzelmüket.

Gelencsér-Hinora – Bodócs-Lévai: 6-4

Gelencsérék már az első két szakaszt behúzva jelezték, győzelmi szándékkal léptek pályára. Bodócsék az ötösön nyertek először, aztán sokáig nem, amit Hinoráék kihasználtak és 5-1-re megléptek hattal a vége előtt, majd a tizennégyesen bebiztosították sikerüket. Lévaiék a hajrában még kozmetikáztak a különbségen.

Albert-Bacskai – Papp-Podusil: 5-3

Csak az utolsó szakasz döntött a mérkőzés végkimeneteléről. Alberték 1-0-ra, majd féltáv után kicsivel már 4-1-re is vezettek, de Pappék a tizenhatoson már csak egyre voltak ellenfelüktől (4-3). Két szakasz volt hátra, de nem sikerült az egyenlítés, ráadásul az utolsó etapot Bacskaiék húzták be.

Németh P., Sain, Kálló és Németh G.

Cziffra-Pap – Cziráki-Nagy: 7-4

Sokáig nem tudott egyik páros sem ellépni a másiktól, aztán a hatoson kialakult 2-2 után a tízes és tizenhármas között hármat nyertek Cziffráék, ez a fór pedig kitartott a végéig és a tizenhatos megnyerésével a találkozó is eldőlt.

A CSOPORT EREDMÉNYEK, MENETREND

B csoport

Németh-Németh – Kálló-Sain: 5-1

Némethék három szakasz után 2-0-ra vezettek, de Kállóék gyorsan egyre csökkentették a hátrányt. Innentől viszont nem tudtak több szakaszt nyerni, igaz, rengeteg lyukon végeztek ugyanazzal a rúgásszámmal. Így a találkozó csak a tizenötösön dőlt el.

Kókai, Zsók, Balázsi és Mayer

Balázsi-Mayer – Kókai-Zsók: 4-3

Balázsiék kapták el jobban a rajtot és az első kilencen csak ők nyertek szakaszt (3-0). A tizenegyesen jött az első Royal duó által nyert szakasz. Mayerék csupán egy lyukat nyertek a táv második felén, de ez is elég volt a győzelemhez.

Czirbus-Simonyi – Császár-Ujszászi: 11-4

Meggyőző fölényt harcolt ki magának a ferencvárosi páros már az első kilencen (6-0) és a tizenegyes után (8-0) már csak a különbség volt kérdéses, a győztes kilétére eddigre már fény derült.

Bogár-Rigó – Lengyel-Lichtner: 5-4

Lichtner, Rigó, Bogár és Lengyel

Kiegyenlített találkozót hozott a ferencvárosi négyes találkozója. Bogárék kettővel meglógtak öt szakaszt követően, de a 13-asra ezt ledolgozták Lengyelék. Kettővel később már ők vezettek, de a tizenhetes Rigóéké lett, és mivel ikszeltek az utolsón, jöhetett a szétrúgás. Itt már az első kettőn eldőlt a mérkőzés, mert mindkétszer Bogárék voltak jobbak és végül 2-1-re nyerték a playoffot.

B CSOPORT EREDMÉNYEK, MENETREND

A negyedik forduló a sűrű nemzetközi versenynaptárra való tekintettel már ma, kedden elrajtolt és 27-én ér véget.