Így lehet kijutni a csapat Eb-re

Szeptember 27-29-ig rendezik Angliában a második Euro Footgolfot, azaz a match play formátumú csapat Európa-bajnokságot. A 16 csapat részvételével rendezendő kontinenstorán a decemberi vébén ötödik helyen végző magyar csapat is ott lesz.

A magyar szövetség 15 fős válogatottat nevez a szeptemberi Eb-re a következő szisztéma alapján:

 • 1 hely: Traditional Footgolf Cup legjobb magyar játékosa (amennyiben már korábban kvalifikált, a sorban mögötte következő, még nem kvalifikált magyarra száll a jog)
 • 1 hely: FTC Footgolf Cup legjobb magyar játékosa (amennyiben már korábban kvalifikált, a sorban mögötte következő, még nem kvalifikált magyarra száll a jog)
 • 3 hely: Pünkösdi Match Play Kupa (1., 2., 3. helyezett, azonban ha már korábban kvalifikált a játékos, a sorban mögötte következő játékosra száll a jog, ezért az 5-8. helyig helyosztók döntenek a helyezésekről)

Tervezett menetrend:

1. és 2. forduló (legjobb 32 és 16 közé jutás): június 8., szombat: Nimród Footgolf Park

Nyolcaddöntő és negyeddöntő: június 9., vasárnap: Balaton Golf Club

Elődöntő és döntő: június 10., hétfő: Forest Hills Golf Club

Footgolf Match Play League 2019 nyári kiírásában:

 • 1 hely: Az A liga győztese (amennyiben már korábban kvalifikált, a sorban mögötte következő, még nem kvalifikált játékosra száll a jog)
 • 1 hely: rájátszásban az alábbi játékosok között
  A2/A3/A4/B1/B2/C1/C2/D1 (amennyiben már korábban kvalifikált, az adott ligában mögötte következő, még nem kvalifikált játékosra száll a jog)

Negyeddöntő:
A2 vs D1
A3 vs C1
A4 vs C2
B1 vs B2
Elődöntő:
A2 vs D1 győztese vs A4 vs C2 győztese
A3 vs C1 győztese vs B1 vs B2 győztese
A döntő győztese kvalifikál.

A rájátszás menetrendje:

Negyeddöntők: augusztus 6-9-ig tetszőlegesen választott időpontban. Legkésőbbi lejátszható időpont, augusztus 9. 17 óra.

Elődöntő, bronzmérkőzés és döntő: augusztus 10.

 • 2 hely: Foursome Match Play Liga 2019 győztese

A rájátszás menetrendje:

A két, egyenként 9 fős csoport 1-4. helyezettjei (összesen nyolc csapat) egyenes kieséses formátumban döntenek az első négy helyről.

Negyeddöntők: augusztus 6-9-ig tetszőlegesen választott időpontban. Legkésőbbi lejátszható időpont, augusztus 9. 17 óra.

Elődöntő, bronzmérkőzés és döntő: augusztus 11.

 • 3 hely: FIFG 500 vagy FIFG Major győztesnek 2019.08.12-ig (amennyiben nem él senki ezen kiosztott hellyel, akkor a magyar ranglista legjobb, még nem kvalifikált soron következő játékosai, 2019.08.12-i állás szerint). Amennyiben háromnál több győztes lesz, a szövetség dönt a helyek elosztásáról.
 • 1 hely: Hangya Peti Emlékverseny: legjobb magyar játékos
 • 2 hely: szabadkártya (Magyar Footgolf Szövetség elnöksége dönt róla)

A magyar ranglista eredményei a tavalyi vb kvalifikációs időszak lezárását követően, 2018.10.10-2019.08.12-ig számítanak majd az Eb-kvóta kiosztásánál.

Emlékeztetőül, a Magyar Footgolf Szövetség korábbi elnökségi ülésén úgy döntött, az Eb idejére a kvalifikált játékosok részére zéró toleranciát vezet be, ahogy tette azt a másfél évvel ezelőtti Euro Footgolf során is. A döntés értelmében az alkoholfogyasztáson ért játékos a következő világversenyen nem lehet tagja a magyar válogatottnak.