Három nap, három helyszín, három kvóta

Óriási téttel bír a pünkösdi Országos Match Play Kupa az Európa-bajnoki kvalifikáció szempontjából, ugyanis a három napon át tartó egy az egy elleni, egyenes kieséses verseny dobogósai biztosan ott lesznek a válogatottak szeptemberi kontinenstornáján. A győztes ráadásul 1500 magyar ranglista ponttal lesz gazdagabb. Nevezni hétfő estig lehet.

Több újdonság tartja lázban a honi footgolfosokat, hiszen a jövő heti események újra aranybetűkkel vésődnek majd a hazai (és nemzetközi) footgolf történelem históriás könyvébe. A most pénteki ünnepélyes átadó után hivatalos versenyen június 8-án avatják fel a Lakiteleken épült Nimród Footgolf Parkot, Európa első, kimondottan footgolfozásra tervezett pályáját.

A vadi új létesítmény ad otthont az első ízben megrendezett Országos Match Play Kupa első két fordulójának, ami több szempontból is nagy presztízsű verseny lesz. Egyrészt a legjobb három játékos kvalifikál az őszi csapat Európa-bajnokságra, az Euro Footgolfra, másrészt a magyar ranglistapontok is igen vonzóak lehetnek a játékosok számára, hisz például a legjobb neve mellett 1500 ponttal több lesz a háromnapos megmérettetés után.

A match play formátum, ahol egy az egy ellen játszanak a footgolfosok és a szakaszok megnyerésével tudnak a másik fölé kerekedni, egyre népszerűbb a világon, már két világbajnokságon és egy Európa-bajnokságon is összemérték tudásukat az országok legjobbjai. Hazánkat az előző két vb-n csak a későbbi győztes tudta megállítani és lett a magyar csapat kétszer is ötödik, míg az első Euro Footgolfon hatodik lett a válogatott.

Az Országos Match Play Kupára a molnarsport@gmail.com címen lehet jelentkezni június 3-én éjfélig.

Tervezett menetrend:

1. és 2. forduló (legjobb 32-be, majd 16 közé jutás): június 8., szombat: Nimród Footgolf Park

Nyolcaddöntő és negyeddöntő: június 9., vasárnap: Balaton Golf Club

Elődöntő és döntő: június 10., hétfő: Magyar Golf Club

Országos Match Play Kupa (pdf)

Országos Match Play Kupa (doc)