Négy egyéni és két páros maradt veretlen

Négy forduló telt el az idei match play bajnokságból, ahol az A ligában már csak az újonc (!) Bodócs András száz százalékos, rajta kívül Renczés Gábor, Mikulik Norbert és Szmolicza Gábor mondhatja el ezt magáról. A párosok két csoportjában is már alig találunk veretlent. Az A csoportban nincs is ilyen, a B-ben viszont két ferencvárosi duó sem kapott még ki. Íme, a negyedik játékhét nem éppen eseménytelen összefoglalója.

Egyéni

A Liga

Papp – Bacskai: 3-0

Bacskai Bence úgy veszítette el veretlenségét, hogy nem állt ki Papp Péter ellen, aki így első sikerét könyvelhette el idén.

Bodócs – Balázsi: 7-3

Már csak az újonc Bodócs András veretlen az elitligában. Három lyuk után még 1-1-re álltak, majd a következő 11 szakaszon csak ő tudott kevesebb érintésből szakaszt befejezni. 5-1-ről várta a befejező etapokat, és ugyan Balázsi Csaba még nyert két lyukat, ezt Bodócs is tudta produkálni.

Cziffra – Mayer: 7-4

Mayer Zoltán sérülten is jól kezdett, hat lyuk után 2-0-ra vezetett. Féltávra Cziffra Zoltán egalizált, majd 3-3-mal érkeztek el a hajrához. Itt Cziffra öt szakaszon négyet behúzva nyert és ötven százalékosra módosította mérlegét.

Podusil – Albert: 9-6

Podusil György nagyon bekezdett, már 3-0-ra vezetett az első három lyuk után. A hárompontos fór tulajdonképpen végig megmaradt, akárhányszor Albert László eggyel feljebb jött, Podusil azonnal visszaállította a megszokott különbséget.

Gelencsér – Ujszászi: 7-5

Drámai végjátékban tudott nyerni Gelencsér Gábor az első sikerére hajtó Ujszászi Balázs ellen. Ujszászi most volt talán a legközelebb a győzelemhez. Egyrészt jobban is kezdett (0-2 hat szakasz után), és három szakasszal a vége előtt is még 4-5-re vezetett. Az utolsó három lyukat azonban Gelencsér behúzta és ezzel ötven százalékosra alakította mérlegét.

EREDMÉNYEK, TABELLA

B Liga

Érchegyi – Nagy: 8-6

Nagy Balázs három sikerrel a háta mögött jobban kezdett, és folyamatosan növelve előnyét 4-1-re, majd 6-3-ra is vezetett (öttel a vége előtt). Érchegyi Csaba viszont ezt az ötöt egytől egyig megnyerve 8-6-ra fordított és nyert, így már nincs száz százalékos a ligában.

Bőhm – Zakar: 8-4

A kezdeti tapogatózás után Bőhm féltáv környékére 4-1-es előnyt halmozott fel, és ugyan 5-3-nál úgy tűnt, Zakar János szorossá teheti a végjátékot, a tizenhatoson eldőlt a találkozó.

Pap – Hinora: 3-0

Hinora Ferenc nem tudott kiállni Pap Ferenc ellen, így utóbbi meccs nélkül jutott győzelemhez.

Kókai – Csatári: 6-2

Kókai Ferenc kezdett jobban, 2-0-ra ellépett az elején, és félidőben is 3-1-re ment. Csatári Zoltán ugyan minimalizálta a hátrányt a fordulás után, de gyorsan visszaállt a kétpontos differencia. A 4-2-es vezetésre Kókai még kettőt rápakolt a végén és megnyerte a találkozót.

Balán – Szabó: 7-5

Balán Zoltán csatlakozott a 3/1-esek népes táborához Szabó László legnagyobb bánatára. Balán hamar kialakította a végén is látható kétpontos előnyét. Féltávnál ez volt már három is, a vége előtt kettővel pedig már 7-3-ra is vezetett, azt a hátrányt pedig már nem lehetett ledolgozni.

EREDMÉNYEK, TABELLA

C Liga

Renczés – Kiss: 3-0

Renczés Gábor veretlen maradt, miután Kiss Gyula nem tudott kiállni ellene.

Vígh – Biró: 7-2

Biró László kapta el jobban a rajtot, 2-1-re vezetett hat szakasz után. Ez volt azonban az utolsó részsikere, amit Vígh Péter kihasznált, féltávnál egyenlített, majd a második kilencen ötöt is nyerve behúzta harmadik sikerét.

Lévai – Molnár: 8-2

Lévai Richárd hamar megnyugtató előnyre tett szert a bordasérülésből lábadozó Molnár Attilával szemben, aki egyszer-egyszer tudott csak villantani a kiegyensúlyozottan és messziről is remekül fejező ellenfelével szemben.

Steigler, Nagy, Dreilinger és Cziráki

Nagy – Dreilinger: 5-2

Nagy Gabesz azonnal jelezte győzelmi szándékának komolyságát, és hamar ellépett 3-0-ra. A tízes lyuk után viszont Dreilinger Nándor feljött egyre (3-2). Nagy visszaállította a távolságot kettőre és sok remi után a végén dőlt el a csata.

Cziráki – Steigler: 5-4

Cziráki Csaba az első kettőn jobbnak bizonyulva meglógott, de nagy küzdelem árán Steigler a fordulás után utolérte, sőt, néggyel a vége előtt már ő vezetett 4-3-ra. A fordulatos összecsapás vége Czirákinak sikerült jobban és előbb egyenlített, majd az utolsó előttin fordított, végül az utolsón pedig elég volt neki egy iksz a győzelemhez.

EREDMÉNYEK, TABELLA

D Liga

Szmolicza – Balán: 3-0

A két veretlen csatája izgalmasnak ígérkezett, de Balán Gábor nem tudott kiállni, ezért Szmolicza Gábor ölébe hullott a győzelem.

Császár parádés befejezésének előzménye

Mikulik – Császár: 17-1

Mikulik Norbert maradt száz százalékos, miután az első győzelmére hajtó Császár Zoltán fektette két vállra. Az első tizenegy szakaszt behúzta a ferencvárosi játékos, majd Császár szépített, de a hátralévő lyukaknál is Mikulik volt jobb. Érdekesség, egyedülálló módon minden szakasz eldőlt a találkozó során.

Baranya – Széll: 9-8

Baranya Ákos megszerezte első győzelmét a ligában. Széll Csabával szinte végig fej-fej mellett haladtak, igaz Baranya kétszer is el tudott lépni kettővel is. Az izgalmas végjátékban Széll egyenlített az utolsó szakaszon (7-7), jöhetett a ráadás. Itt az elsőt Baranya, a másodikat Széll nyerte, a mindent eldöntő harmadikat pedig ismét Baranya egyetlen rúgással.

Szinte – Kurdi: 6-4

Kurdi Tamás már az első szakaszt megnyerte, de Szinte András a hetesen már jobban állt (2-1). Öttel a vége előtt néggyel vezetett (5-1), amikor Kurdi elkezdett zárkózni és kettővel a vége előtt 5-3-ra feljött, de a következőn Szinte bebiztosította a győzelmét.

EREDMÉNYEK, TABELLA

Páros

A csoport

Badó-Renczés – Albert-Bacskai: 7-5

Alberték vereségével nincs már száz százalékos az A csoportban. Bár, jobban kezdtek (2-0, 3-1), de Badóék a tizenegyesen utolérték őket (3-3). Bacskaiék újítottak és megint kettővel vezettek a hajrá előtt, de Renczésék újra felálltak és hosszabbításra mentették a meccset. A háromszakaszos playoff első két lyukát nyerve nagy skalpot gyűjtöttek be a Royal játékosai.

Papp-Podusil – Bodócs-Lévai: 10-1

Pappék nem adtak sok esélyt fordulóbeli ellenfelüknek, igaz, a nyolc szakasz után kialakult 4-0-ás állás még nem tűnt reménytelennek a tungsramosok számára. A 12-estől bemutatott 4-0-ás sorozat azonban megpecsételte Lévaiék sorsát, akik ezen a találkozón csak a tizenhatos szakaszt tudták megnyerni.

Cziráki, Nagy, Flink és Zsuppán

Flink-Zsuppán – Cziráki-Nagy: 7-5

Flinkék startoltak eredményesebben, hét szakasz után 4-0-ra vezettek. Ugyan az első sikerére hajtó duó remekül visszajött a meccsbe, a tizenhármas után már csak 5-4-re mentek Zsuppánék, de az előnyt nem adták le, sőt még eggyel növelni tudták a hajrában.

Bőhm-György – Cziffra-Pap: 9-5

A kezdeti ütésváltásból Bőhmék jöttek ki jobban, nyolc szakasz után 5-3-ra vezetve. A hajrához érkezve már néggyel (7-3-ra, majd 8-4-re) vezettek, ami kitartott a végéig, ezzel ötven százalékosra módosult a mérlegük.

EREDMÉNYEK, TABELLA

B Csoport

Czirbus-Simonyi – Kálló-Sain: 3-0

Czirbusék maradtak veretlenek, mivel ellenfelük Kálló sérülése miatt nem tudott kiállni.

Balán-Biró – Németh-Németh: 6-4

A végén derült csak ki, melyik ferencvárosi páros örül majd a mérkőzés végén. Egyik fél sem tudott ellépni a másiktól, ezt jól jelzi a „félidei” 4-4-es állás. Innentől hat lyukon át ikszeltek, majd a tizenhatost és tizenhetest Balánék nyerték egy-egy rúgással, ami elegendő volt ahhoz, hogy megőrizzék veretlenségüket.

Lengyel, Császár, Lichtner és Ujszászi

Lengyel-Lichtner – Császár-Ujszászi: 11-1

Már a meccs elején jelezte a ferencvárosi duó, hogy nyerni jöttek Óbudára, és féltávnál 5-0-ra, kettővel később már 7-0-ra vezettek. Ezt követően szerezte első pontját Zoltán és Balázs, de mivel többször ez nem sikerült, idő előtt véget ért a mérkőzés érdemi része.

Balázsi-Mayer – Bogár-Rigó: 7-2

Balázsiék nagyon bekezdtek és 4-0-ás vezetést regisztrálhattunk hét szakasz után. Féltávra ezt Rigóék kettőre csökkentették. A második kilencen azonban nem tudtak szakaszt nyerni Bogárék, és Balázsiék itt is jól kezdtek (3-0 hat lyukon), amivel a tizenötösön véget ért a meccs érdemi része.

EREDMÉNYEK, TABELLA

A sorozat már az ötödik fordulónál tart, ami június 10-én ér véget.