Cziffra-Bacskai finálé a kvalifikációért

Az Országos Match Play Kupa negyed- és elődöntőit rendezték vasárnap Balatonudvariban, a Balaton Golf Club pályáján. Két kör után kialakult a hétfői finálé párosítása, ahol Cziffra Zoltán Bacskai Bencével találkozik. A győztes utazik Angliába, az őszi csapat Eb-re. A harmadik helyért György Dániel Podusil Györggyel meccsel.

Negyeddöntő, Bogey pálya:

Podusil György – Mayer Zoltán: 7-3

Hinora Ferenc – Cziffra Zoltán: 4-5 (h.u.)

Bacskai Bence – Papp Péter: 6-4

György Dániel – Badó Szilárd: 7-6 (h.u.)

A szombati, lakiteleki selejtezőket követően a negyeddöntőket a Balaton Golf Club Bogey pályáján bonyolították délelőtt. A két kiemelt, Podusil György és Bacskai Bence hozta a papírformát és bejutott a legjobb négy közé. Egyiküknek sem volt könnyű dolga, Mayer Zoltán vezetett is Podusil ellen, majd kétpontos hátrányból is felállt, de a tizenhatoson behozhatatlan előnyre tett szert a ranglista vezető Podusil.

Bacskai Bence Papp Péter ellen izzadt meg, utóbbi többször is vezetett (2-1 és 3-2), de a zsinórban nyert három szakasszal Bacskai fordított és várhatta a délutáni elődöntőt.

A másik két negyeddöntő hosszabbításba torkollott. Hinora Ferenc és Cziffra Zoltán egynél nagyobb különbséget egyszer sem tudott kialakítani a másikkal szemben. A 4-4-es végeredményt követően a háromszakaszos playoff első lyukánál Cziffra volt jobb, előnyét pedig megőrizte a végéig, úgy is, hogy Hinora a döntetlenért guríthatott a végén, de elrontotta pár centivel a befejezést.

Badó Szilárd és György Dániel váltott vezetés mellett jutott el 4-4-ig, amikor már csak három lyuk volt hátra. A tizenhatos Györgyé lett, a következőn ikszeltek, de Badó nyerte az utolsót és jöhetett itt is a hosszabbítás. György szerzett fórt, amit Badó az utolsó szakaszon egy pontos putt-tal egalizált. A ráadás így a negyedik szakaszon dőlt el György javára, aki jó harminc méterről abszolválta a szakaszt.

Elődöntő, Eagle pálya:

Podusil György – Cziffra Zoltán: 3-6

Bacskai Bence – György Dániel: 6-5

Cziffra Zoltán ellenállhatatlanul kezdett Podusil György ellen és féltávnál már 4-0-ra ment Podusil György ellen. Tizenkét szakaszt követően már öttel vezetett. A következő Podusilé lett, a tizennégyesen ikszeltek, mivel pedig Cziffra hozta a tizenötöst, el is dőlt a párharc.

Szorosabb végjáték várt György Dánielre és Bacskai Bencére a másik négy közötti derbin. Ugyan Bacskai öt lyuk után 3-0-ra, a félidőben 4-2-re, majd néggyel a vége előtt 6-3-ra vezetett, György mégis majdnem hosszabbításra mentette a meccset. Kettőt ledolgozott a hátrányból, de az utolsón ikszeltek, így Bacskai jutott a fináléba.

EREDMÉNYEK

Hétfő, 11 óra, Kisoroszi, Albert pálya

Döntő: Cziffra Zoltán – Bacskai Bence

3. helyért: Podusil György – György Dániel