Cziffra Zoltán utazik az Eb-re

A háromnapos match play formátumú sorozat utolsó állomását rendezték Kisorosziban hétfőn délelőtt. Az Országos Match Play Kupa döntőjében Cziffra Zoltán hosszabbítás után verte Bacskai Bencét és szerezte meg a második kvótát az őszi csapat Eb-re.

32 játékos részvételével három napon át zajlott az első ízben kiírt Országos Match Play Kupa. Szombaton két fordulót bonyolítottak Lakiteleken, ami után a legjobb nyolc mezőnye Balatonudvariban folytatta és alakult ki döntő párosítása.

EREDMÉNYEK

A hétfői fináléban a Magyar Golf Club Albert pályáján Bacskai Bence kezdett jobban Cziffra Zoltán ellen, két szakasz után 2-0-ra elhúzott. Az ötösön már 2-2 volt, féltávnál már utóbbi vezetett 3-2-re. Egypontos fórját Cziffra sokáig őrizte, de Bacskai 3-0-s sorozattal visszavette az előnyt. Kettővel a vége előtt is még kettővel ment, de a hajrá Cziffráé volt, aki hosszabbításra mentette a finálét. Ott az első három szakasz nem döntött (1-1), de a negyedik már igen. Bacskai puttja rövid volt, Cziffra már másodikra is a zászlót találta el, de háromra befejezte a szakaszt és megnyerte a döntőt. Ezzel eldőlt, hogy Borbély István után ő a második játékos, aki biztosan ott lesz a szeptemberi csapat Eb-n a magyar válogatottban.

Döntő: 

Cziffra Zoltán – Bacskai Bence: 8-7 (h.u.)

A harmadik helyért Podusil György és György Dániel csatázott. György kétpontos előnyre tett szert öt lyuk után. Podusil hamar minimalizálta a hátrányt, de egyenlíteni nem tudott. Sok remit követően a tizenhármason György volt jobb (3-1), de a hajrá izgalmas volt, mert Podusil egyre megközelítette kettővel a vége előtt. Az utolsónak is 3-2-es György előnnyel futottak neki, amit György nyert, ezzel megkaparintotta a bronzérmet.

Bronzmérkőzés:

György Dániel – Podusil György: 4-2