Élesedik a küzdelem

Az egyéni és páros match play liga a hajrába fordul. Az ötödik fordulót követően lassan körvonalazódik, kik esélyesek a feljutásra, az Eb-kvalifikációs helyekre és kik küzdenek majd a bennmaradásért.

Egyéni

A Liga

Bodócs – Mayer: 6-4

Bodócs András nem fárad, ötödik meccsét is behúzta, maradt száz százalékos. Jól is kezdett, hamar kétpontos fórra tett szert, amiből a meccs során egyet mindig megtartott, Mayer Zoltán nem tudott egyenlíteni. Tulajdonképpen így jutottak el a meccs lezárásáig, amikor a hajrában a különbség háromra nőtt, amiből az utolsó előttin tudott Mayer egyet faragni.

Balázsi – Albert: 8-4

Balázsi Csaba kezdett jobban és féltávig 4-1-es előnyt szorgoskodott össze. Ezt majdnem ledolgozta Albert László, aki a tizenkettes után feljött 4-3-ra. A következő négyen hármat nyerő Balázsi visszaállította a megnyugtató különbséget és győzelmek számában utolérte mai ellenfelét.

Cziffra – Gelencsér: 5-4

Cziffra Zoltán feljött a harmadik helyre, miután kiélezett végjátékban legyőzte Gelencsér Gábort, aki kétszer is kettővel vezetett, de az utolsó négy szakaszon hármat nyerő Cziffra az utolsó pillanatban fordítva módosította pozitívra mérlegét.

Papp – Ujszászi: 11-1

Papp Péter remek kezdésével (4-0 négy szakasz után, 5-1 hatot követően) hamar eldöntötte a találkozót. Mivel a második kilencen Ujszászi Balázs nem tudott szakaszt nyerni, már a tizenkettesen megvolt a győztes kiléte.

Bacskai – Podusil: 7-5

Az eddigi szezonok bajnoki döntőjét most az ötödik fordulóban bonyolították, miután a magyar ranglista első két helyezettje túl volt három nap match playezésen a pünkösdi hétvégén. A hétfő esti derbit Basckai ideje korán lezárta. Már a nyolcas után 4-1-re vezetett, és a tizenötös után kialakult 7-2-es állás a Royal játékos győzelmét eredményezte.

TABELLA

B Liga

Érchegyi – Balán: 7-6

Hosszabbításba torkollott Érchegyi Csaba és Balán Zoltán meccse. Érchegyi a meccs nagy részében kettővel vezetett, sőt, néggyel a vége előtt is még kettővel ment. Balán remek hajrával playoffra mentette a csatát (5-5), ahol az ütésváltásból Érchegyi jött ki jobban (2-1).

Bőhm – Csatári: 4-3

Bőhm Zoltán nyerte az első lyukat, majd kilenc szakaszon át remiztek. A tizenegyesen Csatári Zoltán egyenlített, de Bőhmé lett a következő kettő. Szoros volt a befutó, ugyanis Csatári egyre feljött kettővel a vége előtt, de a tizenhetest nyerve Bőhm maga javára fordította a csatát.

Pap – Nagy: 5-4

Pap Ferenc csapattársa legyőzésével a liga élére ugrott. Jobban is kezdett (2-0 három lyuk után), de a nyolcason Nagy Balázs egyenlített. A sokáig kitartó döntetlenről a tizennégyesen mozdultak el, amit Pap nyert, majd az utolsó előttit hozva behozhatatlan előnyre tett szert (5-3), amiből Nagy még faragott a végén.

Szabó – Kókai: 9-4

Pontgazdag meccset vívott egymással Szabó László és Kókai Ferenc. Szabó ellenállhatatlanul kezdett (3-0 négy lyuk után), de ugyanígy zárta az első kilencet Kókai, aki féltávig kiegyenlített. Szabó következett két lyuk megnyerésével, majd Kókai minimalizálta a különbséget, de több lyukat nem nyert, amit ellenfele alaposan kihasznált a meccs „lefújásáig”.

Hinora Ferenc játék nélkül nyert a fordulóban, miután Zakar János nem tudott kiállni ellene.

TABELLA

C Liga

Renczés – Molnár: 7-3

Osztálykülönbség volt Renczés Gábor és Molnár Attila között. Ez kezdetben még nem mutatkozott meg. 2-0-ra ugyan ellépett Renczés a startnál beragadó Molnárral szemben, de aztán hat szakaszon ikszeltek. A kilences és tizenkettes közötti 4-0-ás roham viszont eldöntötte a párharcot és Renczés maradt száz százalékos.

Nagy – Kiss: 7-4

Nagy Gabesz nagyon bekezdett, tizenegy szakaszon át nem adott pontot Kiss Gyulának (5-0), aki a második kilencet nyerte ugyan, de ezzel csak szépített a végeredményen.

Cziráki – Vígh: 8-4

Cziráki Csaba jól rajtolt (3-0 négy, 4-1 hét szakasz után). Vígh Péter sokáig életben tartotta győzelmi esélyeit, mert kettőre zárkózott és néggyel a vége előtt is csak 6-4 volt Cziráki javára az állás. A tizenötöst és tizenhatost nyerve Cziráki kettővel a vége előtt azonban eldöntötte a ki-ki meccset.

Biró – Dreilinger: 7-2

Biró László megszerezte második sikerét a sorozatban. Sokáig nem tudott ellépni Dreilinger Nándortól, egy vagy két pont volt az előnye. 4-2-vel fordultak rá az utolsó négyre, amiből Biró hármat behúzott és ezzel megnyerte a meccset.

Steigler – Lévai: 10-4

Hosszú ideig döntetlen szagú volt az összecsapás, 2-2-vel jutottak el a hatodik lyukig, onnantól viszont Steigler Ferenc kettesével nyerte a szakaszokat (6-2 a tízes után). A négypontos különbségből Lévai Richárd egyszerűen nem tudott faragni, Steigler pedig egy huszáros 3-0-ás rohammal idő előtt lezárta a meccset.

TABELLA

Császár és Kurdi

D Liga

Kurdi – Császár: 10-2

Egyre jobban ráérez a játékra a sérülésből lábadozó Császár Zoltán, de első sikere még várat magára. A vezetést ő szerezte meg, de Kurdi Tamás gyorsan fordított és féltávnál már 5-1-re vezetett, majd a tizenhármas megnyerésével zárta le a meccset.

Mikulik – Szmolicza: 7-4

Sokáig megjósolhatatlan volt a győztes kiléte, ugyanis Szmolicza Gábor többször is vezetett ugyan kettővel, de Mikulik Norbert tartotta vele a lépést, a tízes szakaszon pedig egalizált, majd rögtön fordított is. Innen már nem adta át a vezetést, és a tizenhatoson bebiztosította sikerét.

Baranya és Szinte

Szinte – Baranya: 7-5

Szinte András nagyon bekezdett a Balaton partján, folyamatosan növelve előnyét (2-0, 5-1). a fordulás után nem sokkal pedig újabb kettőt behúzott és öttel a vége előtt öttel vezetett. Mivel Baranya Ákos nem tudta a következőt megnyerni, eldőlt a találkozó, Ákos még közelebb tudott férkőzni ellenfeléhez egy jó hajrával.

Balán és Széll

Balán – Széll: 10-4

Jobban kezdett Balán Gábor (2-0 két lyuk után) és ugyan Széll Csaba hamar szépített, félidőben 5-1 volt már az állás. A tizenhármason megnyert nyolcadik etap után pedig Balán hátradőlhetett, hiszen előnye már behozhatatlan volt ekkorra.

TABELLA

Páros

A Csoport

Nagy, György, Bőhm és Cziráki

Cziráki-Nagy – Bőhm-György: 6-5

Megszerezték első győzelmüket Nagyék a top 4-re ácsingózó Györgyék ellen. Tették mindezt úgy, hogy kétszer is voltak kétpontos hátrányban, az utolsó háromból kettőt nyerve mentették hosszabbításra (5-5) a derbit, ahol a második szakaszt behúzva, egyszer vezetve tudtak diadalmaskodni.

Albert-Bacskai – Cziffra-Pap: 8-3

Lakiteleken feszült egymásnak a két csapat. Sokáig fej-fej mellett haladtak (2-2 a felénél), majd Bacskaiék 4-0-ás szériájára csak eggyel válaszoltak Papék, és az utolsó három szakaszon nem tudták ledolgozni hárompontos hátrányukat, sőt Alberték növeltek a különbségen.

Gelencsér-Hinora – Flink-Zsuppán: 8-5

Remekül kezdtek Hinoráék Lakiteleken és hamar elléptek (2-0 két szakasz után) és növelni is tudták a fórt, nyolc lyukat követően már 6-1-re mentek. Zsuppánék háromnál közelebb nem tudtak férkőzni, így a találkozó a tizennégyesen, 8-3-nál dőlt el.

Badó-Renczés – Bodócs-Lévai: 8-7

Még várat magára a tungsramos páros első sikere, de most (is) igen közel voltak hozzá. Ugyan Renczésék jobban kezdtek és kétszer is vezettek (2-0, 3-2), de féltávnál döntetlen volt az állás, majd kétszer Lévaiék álltak jobban (4-3, 5-4). A fordulatokban gazdag meccs végén Badóék fordítottak, az utolsón Bodócsék pedig egyenlítettek. A háromszakaszos playoff első két lyukát a royalosok nyerték, így maguk javára eldöntve a találkozót.

TABELLA

B Csoport

Kókai, Németh G., Németh P. és a szelfiző Zsók

Kókai-Zsók – Németh-Németh: 8-2

Zsókék ötven százalékosra módosították mérlegüket a névrokonok elleni ütközet nagyarányú megnyerésével. Az első és a második kilencen is egy-egy etapot engedtek csak a royalosok a fradistáknak.

Balán-Biró – Czirbus-Simonyi: 5-3

Továbbra is veretlen a Balán-Biró kettős. Váltott vezetés mellett jutottak el a tizenkettes lyukig (3-3), majd Biróék behúzták a tizenhármas és tizenötös szakaszt, majd ráültek a kétpontos fórra és megőrizték makulátlan mérlegüket, amit most már Simonyiék nem mondhatnak el, mert elszenvedték első vereségüket.

A Kálló-Sain – Császár-Ujszászi meccset a felek nem játszották le, így győzelmet egyikük sem szerzett, viszont többször már nem tehetik meg, hogy mérkőzést adnak fel, mert az már a kizárást vonja maga után.

Lengyel, Balázsi, Lichtner és Mayer

Lengyel-Lichtner – Balázsi-Mayer: 6-4

Bár hamar kettővel ellépett Lichtnerék párosa, ám Mayerék féltáv környékén utolérték őket (3-3). A ferencvárosiak aztán gyorsan visszaállították a kétpontos előnyüket, de a végjáték így is izgalmas volt. Balázsiék feljöttek egyre, de az utolsó előtti szakaszon a zöld-fehérek nyertek, amivel eldőlt a párharc.

TABELLA

A hatodik fordulót június 24-ig bonyolítják.