Kikapott az A liga veretlenje

Ismét remek mérkőzéseket tartogatott az egyéni és páros match play bajnokság aktuális fordulója. A hatodik játékhét után már csak a C ligás Renczés Gábor és a D ligás Mikulik Norbert mérlege makulátlan, míg a párosok közül csak Balán Zoltán és Biró László duója tudta mindig győztesen elhagyni a pályát.

Egyéni

A Liga

Gelencsér-Bodócs: 11-2

Az eddig veretlen Bodócs András ezúttal csupán két szakaszt tudott megnyerni, amit Gelencsér Gábor maradéktalanul kihasznált. Négy lyuk után már 3-0-ra, féltávnál 6-1-re vezetett. A tizenkettesen kialakult, 8-1-es állás után már csak a pontos végeredmény volt a kérdés.

Podusil – Ujszászi: 12-2

Ujszászi Balázs továbbra is nyeretlen a legmagasabb osztályban. Podusil György úgy kezdett ellene, hogy hamar kiderült, a rossz széria megtörésére még várnia kell. Rögtön hozta az első öt szakaszt és kilenc lyuk után is 6-2-re vezetett. A második kilencen is ellenállhatatlan volt és nem engedett át szakaszt, valamint megduplázta az első felén szerzett pontjai számát.

Papp – Cziffra: 4-2

Papp Péter döntetlenre módosította mérlegét a friss match play kupa győztes legyőzésével. Jól is kezdett, az első kilencen csak ő tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni (3-0). Cziffra Zoltán a tizennégyesen tudott először villantani, de a hárompontos különbség azonnal visszaállt és mivel a következőn remiztek, már ott el is dőlt a párharc.

Balázsi – Mayer: 6-2

Balázsi Csaba alaposan bekezdett (2-0 két, 4-1 hat szakasz után), és így is fordultak rá a második kilencre. Mayer Zoltán ott azonnal kettőre redukálta a különbséget. A hajráig nem is változott az állás, majd Balázsi a 16-oson és 17-esen nyerve bebiztosította sikerét.

Bacskai Bence játék nélkül jutott győzelemhez, miután Albert László nem állt ki ellene.

AZ A LIGA ÁLLÁSA

B Liga

Egy kíváncsi néző

Szabó – Bőhm: 7-6

Egyaránt 3-2-es mérleggel érkezett a meccsre Szabó László és Bőhm Zoltán. Ritkán látható adok-kapok alakult ki a meccsen, hol az egyikük, hol a másikuk vezetett. Kettővel a vége előtt még Bőhm állt jobban (6-5), de az utolsó kettőn Szabó fordított és megnyerte az ütközetet.

Pap – Érchegyi: 5-2

Pap Ferenc remekül startolt, 4-0-ra ellépett az első kilencen. Érchegyi Csaba a 13-ason szerezte első pontját, de a 15-öst nyerő Pap el is döntötte a hajrá előtt a fontos kérdéseket, utána Érchegyi már csak kozmetikázni tudott az eredményen.

Kókai – Balán: 8-4

Balán Zoltán sokkal jobban kezdett, 4-1-re ellépett hat lyuk megjátszása után. A 9-es és 11-es közötti mesterhármassal Kókai egalizált (4-4). Sokáig maradt a döntetlen, majd az utolsó négyet Kókai zsinórban behúzta, győzelmével fontosat lépést téve a feljutás érdekében.

Csatári – Hinora: 6-2

Csatári Zoltán ragadta magához a kezdeményezést (1-0 két szakasz, 2-1 négy szakasz után). Féltáv környékén 3-0-ás sorozattal 6-1-re ellépett Hinora Ferenctől, aki a 14-est nyerve meccsben maradt, de a 15-öst nyerő Csatári Zoltán hárommal a vége előtt már nem kellett, hogy izguljon a győzelme miatt.

Zakar János feladta a bajnokságot külföldi munkavégzése miatt, így minden mérkőzését – visszamenőleg is – 3-0-ás pontaránnyal elveszítette, amit minden ellenfele 3-0-ás győzelemmel meg is kap.

A B LIGA ÁLLÁSA

C Liga

Renczés Gábor – Steigler Ferenc: 9-3

Renczés Gábor esélyeshez méltóan veszi az akadályokat. Ezúttal Steigler Ferenc volt az áldozat. Renczés most is meggyőzően kezdett (3-0 négy lyuk után, 5-0 féltávnál). Héttel a vége előtt már héttel vezetett, mikor Steigler elkapta a fonalat és gyorsan kettőt nyerve meccslabdákat hárított. A 14-esen aztán ikszeltek, a hátrány így már behozhatatlanra nőtt.

Lévai – Cziráki: 6-5

Cziráki Csaba szerezte meg a vezetést, sőt, 2-0-ra is ellépett. Félidőben érte utol Lévai Richárd, és innentől fej-fej mellett haladtak a végjátékig. Lévai 5-4-re vezetett kettővel a vége előtt, amit az utolsón egalizált Cziráki. A hosszabbítás második szakasza döntött végül Lévai javára.

Vígh – Dreilinger: 8-6

Igazi drámai fordítást tartogatott Vígh Péter és Dreilinger Nándor derbije. Erről az izgalomról sokáig semmi sem árulkodott, 2-2 volt hét szakasz lejátszását követően. Aztán Dreilinger átvette az uralmat és hárommal meglépett (6-3) és már csak három szakasz volt hátra. Ezt azonban egytől egyig Vígh nyerte, hosszabbításra mentve a meccset. Ha meg már ott járt, a háromszakaszos szétlövés utolsó két lyukánál jobb volt és behúzta a győzelmet.

Kiss – Biró: 10-1

Kiss Gyula ihletett formában játszott Biró László ellen. 3-0-lal nyitotta a mérkőzést. Biró az ötösön szépített, de mint kiderült, ezzel el is lőtte minden puskaporát. 5-1-gyel fordultak és a tizenkettes után, 8-1-nél el is dőlt a találkozó.

Molnár – Nagy: 4-3

Igazi ki-ki meccset vívott Molnár Attila és Nagy Gabesz. Az első kilencen 1-1 ponton osztozkodtak csupán és hárommal a vége előtt is csak 2-2 volt az állás. Nagy hozta a tizenhatost, Molnár azonban az utolsó lehetőséget megragadva megnyerte az utolsó kettőt és megszerezte második győzelmét a sorozatban.

Mikulik és Széll

A C LIGA ÁLLÁSA

D Liga

Mikulik – Széll: 7-4

Mikulik Norbert kezdett jobban, hamar meglépett hárommal Széll Csabától, aki gyorsan eszmélt és a féltávig legalább egyet ledolgozott a hátrányból, sőt, az utolsó öt szakasznak 4-3-as Mikulik vezetéssel futottak neki. Hárommal a vége előtt is még csak 5-4 volt a ferencvárosi előnye, az utolsó kettő nyerve Mikulik végül a hajrában maga javára döntötte el a meccset.

Szmolicza – Kurdi: 7-2

Szmolicza Gábor esélyeshez méltóan kezdett és hamar ellépett Kurdi Tamástól. Az első kilencen nem is engedett riválisának szakaszt (4-0). A másodikon is csak kettőt, ami elégnek is bizonyult a győzelemhez.

Baranya és Balán

Balán – Baranya: 8-3

Balán Gábor nagyon bekezdett, az első négyből hármat is megnyert. Baranya Ákos az ötösön szerezte első pontját, majd a hetest is behúzva feljött kettőre. A fordulás után nem sokkal visszaállt a négypontos távolság a felek között, majd 8-3-as állásnál, a tizenötöst lejátszva véget is ért a meccs érdemi része.

Szinte és Császár

Szinte – Császár: 9-1

Szinte András kapta el jobban a rajtot és hat lyuk után már 4-0-ra vezetett. Császár Zoltán a kilencesen szerezte első – és mint kiderült, utolsó – pontját. A táv második felén Szinte nem engedett át szakaszt, így a 14-esen be tudta biztosítani győzelmét.

A D liga 7 fordulóját követően a négy legjobb játékos elődöntő (8. játékhét), döntő (9. forduló) formátumban dönt a dobogós helyekről (1. a 4., 2. a 3. ellen játszik az elődöntőben). Érdekesség, hogy az már biztos, hogy Mikulik, Szmolicza, Balán és Szinte jut a rájátszásba, és ráadásul Balán Mikulikkal, Szinte pedig Szmoliczával játszik, hogy eldöntsék a helyezéseket.

A D LIGA ÁLLÁSA

Páros

A Csoport

György, Albert, Bacskai és Bőhm

Albert-Bacskai – Bőhm-György: 7-3

Bőhmék szerezték meg a vezetést és még féltávnál is 2-2-re álltak, a második kilencen aztán Alberték robbantottak és a 12-es és 17-es között ötöt nyerve maguk javára fordították a mérkőzést, Györgyék az utolsó szakaszt nyerve tudtak szépíteni.

Flink-Zsuppán – Papp-Podusil: 5-4

Hamar kétpontos előnyre tettek szert Flinkék (2-0 négy lyuk után), az állás pedig a fordulásig nem is változott. Ekkor viszont alaposan, ugyanis öt szakaszon 4-0-ás sorozattal Pappék fordítottak, amit Zsuppánék a hajrában ki tudtak egyenlíteni. A hosszabbítás harmadik szakaszán pedig egyetlen rúgással jobbnak bizonyultak.

Bodócs-Lévai – Cziffra-Pap: 6-5

Váltott vezetéssel jutottak el a párosok 2-2-ig hat lyuk megjátszását követően. Félidőben már 4-2 volt Bodócséknak, de Cziffráék fordítani tudtak és hárommal a vége előtt 5-4-re vezettek. A következő kettőt Lévaiék hozták, fordítottak és mivel ikszeltek az utolsón, meg is nyerték a találkozót.

Gelencsér-Hinora – Cziráki-Nagy: 9-3

A meccs első feléből még nem lehetett volna következtetni a nagyarányú különbségű végeredményre, ugyanis Czirákiék kétszer is vezettek és a kilences után is csak 3-2 volt Gelencsérék fórja. A táv második felén Hinoráék robbantottak és csak egy szakaszt engedtek át, viszont hatot is megnyertek és így feljöttek a második helyre.

Czirbus és Kókai hátul, Simonyi és Zsók elöl

AZ A CSOPORT ÁLLÁSA

B Csoport

Czirbus-Simonyi – Kókai-Zsók: 7-6

Bár Czirbusék nyerték az első lyukat, Kókaiék zsinórban ötöt hozva már az elején komoly előnyt szorgoskodtak össze. Egy 3-0-ás válasszal Simonyiék a fordulás után nem sokkal minimalizálták a hátrányt. Az utolsó négy lyuknak 6-4-es royalos fórral vágtak neki a felek, de hármat behúzva a fradisták a végén fordítani tudtak és nyerték az izgalmas derbit.

Bogár-Rigó – Németh-Németh: 7-5

Nem is kezdhettek volna jobban Bogárék, hiszen az első négy lyukat behúzták. Féltávnál is még hárommal mentek (5-2). Némethék ugyan kettőre fel tudtak zárkózni, de közelebb nem férkőztek a másik ferencvárosi különítményhez.

Balánék az elemekkel is megküzdöttek

Balán-Biró – Kálló-Sain: 7-6

Igazán kiegyenlített találkozót hozott a ferencvárosi házirangadó. Hol az egyikük, hol a másikuk vezetett. A hetes után kialakult 3-3-ról Balánék tudtak kettővel meglógni, de még a hajrá előtt ezt Kállóék kiegyenlítették. Az 5-5 ki is tartott a végéig, jöhetett a playoff. Az első lyukon Sainék, a következő kettőn viszont Balánék voltak jobbak és nyerték meg a meccset.

Balázsi-Mayer – Császár-Ujszászi: 9-5

Császárék nem adták könnyen magukat. Bár Balázsiék 4-0-lal indítottak, a tízes után már 5-4 volt az állás. Sőt, 6-5-tel fordultak rá az utolsó háromra. Ezt Mayerék behúzták egytől egyig, alaposan megizzadva a még győzelem nélkül álló páros ellen.

A B CSOPORT ÁLLÁSA

A hetedik forduló kedden el is kezdődött és július 8-ig tart.