Eredményes portya Szlovéniában

Nem túlzás azt állítani, a magyar footgolf egyik legeredményesebb hétvégéjén vagyunk túl. A FIFG 250-es besorolású, szlovén opent Bacskai Bence nyerte Simonyi Gábor előtt. A top tízbe még négy honfitársunk is befért. A szenioroknál Podusil György nyert Tajtyi Róbertet megelőzve, míg a hölgyeknél Ujvári Izabella csupán szétlövés után maradt le az aranyról.

A kétnapos, Ptujban rendezett rangos nemzetközi footgolf tornán erős mezőny gyűlt össze, ott volt a tavalyi világbajnok, argentin Matias Perrone, honfitársa, a European Footgolf Grand Slam győztes Nico Garcia és több szlovák klasszis is. Már az első napi eredmények ígéretesek voltak magyar szempontból, hiszen Bacskai Bence állt az élen és összesen nyolc magyar volt a legjobb tízben.

Bacskai Bence nyert Szlovéniában

Bacskai Bence nyert Szlovéniában

A második nap után szerencsére nem is nagyon változott a helyzet. Bacskai Bence (Royal) -21-es eredménnyel, három rúgás előnnyel megnyerte a tornát Simonyi Gábor (FTC) előtt. Rajtuk kívül Lengyel Béla (FTC), Flink János (Academy-Outsiders), Podusil György (BFGT) és Borbély István (EMFGSE) is befért a top tízbe.

A szeniorok versengésében Podusil volt a legjobb, mögötte Tajtyi Róbert (FTC) és a cseh Jan Jilek holtversenyben zárt a második pozícióban. A szétrúgást a magyar nyerte, és itt is összesen hat magyar nevet találunk a legjobb tíz eredmény között.

A hölgyeknél az elsőségért óriási csatát vívott a szlovák Lucia Cermáková és Ujvári Izabella (Nimród). Mivel harminchat szakasz után ugyanannyi rúgásszámmal zártak, jöhetett a szétrúgás. Miután négy szakaszon sem tudták eldönteni az aranyérem sorsát, a közelítő rúgásnál északi szomszédunk lőtte a játékszert közelebb a célhoz.

A magyar csapat remeklése természetesen a csapatversenyben is kifizetődött, természetesen a mieink voltak a legjobbak.

EREDMÉNYEK