Félszáz gyerek próbálta ki a footgolfot

Ötven gyerek részvételével tartotta meg a Magyar Footgolf Szövetség a fiatalokat megcélzó, országjáró körútjának első állomását Szikszón. A roadshow szombaton Vámosújfalura látogat.

Félszáz lelkes lurkó kíváncsian várta a szikszói Spongyabob Táborban, hogy vajon milyen délutáni sportfoglalkozást is jelent majd a csütörtöki footgolfozás. Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke személyesen mutatta be a játék alapjait az 5-14 éves korosztálynak, akik ezt követően csoportokba rendeződve hat különböző elrúgóról két mobillyukra játszottak. A Junior Footgolf Roadshow első állomásán a legkisebbek kimondottan remekeltek a számukra új játékban. A tábor legfiatalabbja, az ötéves Dorka külön említést érdemel, a vb-negyedik kitűnőségünknek, Ujvári Izabellának egy szerencséje van, Dorka még legalább tíz évig nem jelent rá veszélyt…

Az első kört követően a döntőbe heten jutottak, Rozi, Dorka, Lelle, Írisz, Peti, Levi és Vitéz, közülük hárman is nyolc év alattiak (!).

A jó hangulatú versengés legjobbjai footgolfos Panini matricás albumot kaptak ajándékba és azonnal el is kezdődött az ilyenkor szokásos csere-bere a gyerekek között.

A roadshow még egyszer visszatér Szikszóra, de előtte szombaton Vámosújfalura látogat.

A további program:

Vámosújfalu 07.20.

Szikszó 07.25.

Soltvadkert 07.27.

Gyenesdiás 08.03.

További képek a szövetség facebook oldalán.