Jövő héten kezdődik a kvalifikáció

Miután a Nemzetközi Footgolf Szövetség kihirdette, hogy a következő világbajnokságot 2020 őszén, Japánban bonyolítják, a Magyar Footgolf Szövetség meghatározta a kvalifikációs időszakot.

A 2020-as világbajnokság országonkénti kvótaszámáról jelenleg is zajlik az egyeztetés, a minimális kvótaszám négy játékos nemzetenként.

Ami biztos, hogy a világranglista 2019. december 31-i zárásakor az abszolút kategória legjobb 50 férfi és 20 szenior játékosa, valamint a hölgyek top 10-es listáján szereplők automatikusan kvalifikálnak a vb-re. Ezen felül – ahogy az a korábbi világversenyeken is megszokott volt – minden ország további játékosokat kvalifikálhat saját szisztémája alapján. A pontos, országonkénti számokat később teszik közzé a szervezők.

Mivel a vb egyéni versenye stroke play típusú játék, a magyar ranglista a mérvadó a kvótaszerzésnél. A két kiemelt hazai verseny, a 2020-as Traditional Footgolf Cup és az FTC Footgolf Kupa legjobb magyar játékosa biztosan kvalifikál. A kvalifikációs időszakot a magyar szövetség 2019. július 28-2020. július 28-ig tartó időszakban határozza meg. Így az első, pontszerző verseny a FOB 6. fordulója lesz Balatonudvariban július 28-án.

A vb-n való részvétel – azaz a kvótaszerzés – meghatározott versenyszámhoz kötött. A kvótaszerzéshez az adott játékosnak legalább 15 versenyen (ebben minimum egy Major/FIFG 500 és egy FIFG 250) részt kell venni.

További részletek a nemzetközi szövetség iránymutatása alapján a közeljövőben várhatóak.