Eb-t ér a döntő

Az első ízben kiírt páros match play bajnokság alapszakasza augusztus 5-én befejeződik. A legjobb nyolc duó részvételével rendezendő, egyenes kieséses rendszerű rájátszásban a szövetség döntése értelmében nem csak a győztes, hanem a második helyezett páros is kvalifikálja magát az Eb-re.

A pünkösdi Országos Match Play Kupáról megmaradt két kvótát a szövetség a páros match play bajnokság második helyezett párosának adja, ezzel is értékelve a hosszú menetelést a döntőig. A nyolc csoportmeccs után az Euro Footgolfra kijutó párosoknak így még két győztes mérkőzésre van szükségük a kvótaszerzéshez.

Negyeddöntő (augusztus 6-8., tetszőleges helyszínen):

1. mérkőzés A1-B4

2. mérkőzés A2-B3

3. mérkőzés A3-B2

4. mérkőzés A4-B1

Elődöntő és döntő (augusztus 10., Kisoroszi, Magyar Golf Club)

Elődöntő:

1-3. mérkőzés győztese

2-4. mérkőzés győztese

A dobogósok magyar ranglista pontjai:

1. helyezett: 1500 pont/páros (750/játékos)
2. helyezett: 1000 pont/páros (500/játékos)
3. helyezett: 500 pont/páros (250/játékos)

Az egyéni match play bajnokság rájátszása hasonló a pároséhoz. Az FMPL A, B, C és D ligájából rájátszásba jutnak az alábbi játékosok: A2/A3/A4/B1/B2/C1/C2/D1 (amennyiben már korábban kvalifikált, az adott ligában mögötte következő, még nem kvalifikált játékosra száll a jog, mint például a C ligát megnyerő Renczés Gábornak köszönhetően a C liga 2. és 3. helyezettje jut a rájátszásba). Az A liga győztese automatikusan kvalifikál az Eb-re, akárcsak a rájátszás legjobbja.

A program:

Negyeddöntő (augusztus 6-8., tetszőleges helyszínen):

A2 vs D1

A3 vs C1

A4 vs C2

B1 vs B2

Elődöntő és döntő (augusztus 9., Kisoroszi, Magyar Golf Club)

Elődöntő:

A2 vs D1 győztese vs A4 vs C2 győztese

A3 vs C1 győztese vs B1 vs B2 győztese

A döntő győztese kvalifikál.

A Magyar Footgolf Szövetség megerősítette korábbi döntését, miszerint az Eb idejére a kvalifikált játékosok részére zéró toleranciát vezet be, ahogy tette azt a két évvel ezelőtti Euro Footgolf során is. A döntés értelmében az alkoholfogyasztáson ért játékos a következő világversenyen nem lehet tagja a magyar válogatottnak. Az elnökség úgy határozott, a magyar csapat az Eb ideje alatt egy szálláson, végig együtt mozogva tartózkodik. Rokonok, barátok kizárólag külön szálláson tartózkodhatnak.