Csúcsot döntött a junior roadshow

A Junior Footgolf Roadshow negyedik megállója Soltvadkert volt, a Vadkerti-tó partján több száz ember gyűlt össze szombaton, hogy többek között a footgolfot is kipróbálhassa. A gyerekeknek a sportág első világbajnoka, Lengyel Béla segített bemutatni a játékot.

A Junior Footgolf Roadshow ezúttal egy strandra látogatott, hogy bemutassa a kicsiknek a golf és labdarúgás ötvözetéből létrejött sportágat. A gyerekek játékát látva a felnőttek sem bírták ki és a fiatalok után az idősebb generáció is tesztelte célzóképességét. Még a helyszínre mankóval érkező, városi iskola igazgatója sem bírta ki, hogy ne gurítson néhányat, sőt, annyira megtetszett neki a játék, hogy jövőre is szeretné viszontlátni a footgolfot a programban és további együttműködésre is nyitott.

A legfiatalabb próbázó az eddigi állomások közül Soltvadkerten volt, egy hároméves kisfiú vetette bele magát nagy elánnal a játékba és kimondottan jó gömbérzékkel megáldott gyerkőc hamar a pálya sztárja lett.

Junior Footgolf Roadshow Soltvadkerten

A Vadkerti-tó partján rendezett kétnapos fesztivál programjában szereplő footgolffal a kilátogatók a legprofibb útmutatást kapták a sportághoz, ugyanis a sportág első, 2012-es világbajnoka és a Magyar Footgolf Szövetség elnöke, Gelencsér Gábor mutatta be a játék alapjait, majd segített levezényelni a mini versenyt a gyerekek között.

 

Eleinte borús időben tesztelték tudásukat a kicsik, de az idő a kegyeibe fogadta a fesztiválozókat és a végén gyönyörű napsütésben fejeződött be a roadshow negyedik állomása, ami csúcsot is döntött. Közel ötszázan footgolfoztak a parton! A végén a sportolás élményén túl ajándékot is kaptak a játékosok, Panini matricás albumot, kulacsot, lufit, hűtőmágnest, footgolfos zoknit és markert vihettek haza.

TOVÁBBI KÉPEK

Az első Junior Footgolf Roadshow augusztus 3-án, Gyenesdiáson fejeződik be augusztus 3-án.

A további program:

Gyenesdiás 08.03.