Egy kizárás, egy figyelmeztetés

A Footgolf Országos Bajnokság hatodik fordulójában két kényes szituációban kellett döntést hoznia a versenybizottságnak, ami egy kizárással és egy figyelmeztetéssel zárult.

Alább a versenybizottság közleménye olvasható:

“Az Autó Mirai Footgolf Verseny, a FOB 6. fordulójának során a versenybizottság eltérést észlelt Vígh Péter (Royal) kártyáján rögzített, illetve a saját maga által vezetett kártya eredményei között. Erre maga a játékos hívta fel a szervezők figyelmét, mikor észlelte, hogy az online rendszerben két rúgással jobb szerepel a neve mellett, mint amennyit valóban játszott. Sportszerű cselekedete ellenére a versenybizottságnak az érvényben lévő FIFG szabályokat követve ki kellett zárnia a versenyből, megsemmisítve pályán elért eredményét, mivel ezzel jogosulatlan előnyhöz jutott. Az őt jegyző Kocsis Sándor (Academy-Outsiders) egy büntetőpontot kapott utólag. A versenybizottság ezúton fejezi ki elismerését és háláját, ahogy a két játékos az esetet kezelte. Mind a hiba sportszerű, sportemberhez és a footgolf sportághoz méltó azonnali beismerése, majd a versenybizottság döntésének közlése során tanúsított magatartásuk követendő példát állít a játékosok elé.

A versenybizottság azonban szóban és ezúton írásban is elmarasztalja Nagy Balázst (Hole Hunters) a Nagy Vivient érintő – végül büntetéssel nem járó – kétes szituáció vizsgálata során tanúsított, minősíthetetlen, sportpályára és klubházba sem illő viselkedéséért. Mivel korábban a versenybizottság nem tapasztalt fegyelmi problémát a játékosnál, figyelmeztetésben részesíti őt. A következő, bárki által tanúsított hasonló magatartás a jövőben sokkal súlyosabb szankciót von maga után.

A versenybizottság ezúton köszöni a játékosok és hozzátartozók aktív, konstruktív segítségét. A bizottság őket is meghallgatva, Papp Péter szövetségi kapitánnyal, Paul Oliverrel, az aktuális szabálykönyv írójával is egyeztetett a döntések meghozatala előtt, hogy a lehető legjobb megoldást megtalálja a kétes szituációkban.

A versenybizottság a hétvégi versenyek tanulságaként kéri a játékosokat, minden szakaszt követően, de legkésőbb a verseny végén, a kártya aláírása előtt győződjenek meg arról, eredményük a valóságnak megfelelően van rögzítve és csak ezt követően írják azt alá és adják le a szervezőknél.”

EREDMÉNYEK