Négyes döntők az Eb szereplésért pénteken és szombaton

Az egyéni és páros match play bajnokságok utolsó játéknapjai vannak már csak hátra pénteken, illetve szombaton, miután tegnap estig lejátszották mindkét sorozat rájátszásának negyeddöntőit. Az egyéni kiírás győztese, valamint a páros megmérettetés döntősei utazhatnak az Eb-re.

EGYÉNI

Negyeddöntő

Balán – Bodócs: 3-0

A D liga nyertese, Balán Gábor játék nélkül jutott a legjobb négybe, miután az A liga meglepetésembere, Bodócs András nem tudott kiállni ellen.

Balázsi – Nagy: 3-0

Balázsi Csabának sem kellett pályára lépnie a C-ből érkező Nagy Gabesz ellen, aki sérülés miatt nem tudta vállalni a negyeddöntőbeli szereplést.

Podusil – Vígh: 7-4

Gyors ütésváltás után (1-1 az első kettő után) Podusil György nagyjából a játék felére megnyugtató előnyt szorgoskodott össze (5-1). A tizennégyes lyuk lejátszása (7-2) után pedig a C ligából rájátszásba jutó Vígh Péter gratulálhatott a BFGT játékosának.

Pap – Szabó: 5-4

A B ligában az utolsó fordulóban találkoztak nem is olyan régen, akkor 8-4-re Szabó László győzött és ezzel megnyerte a másodosztály küzdelmeit. Most sokkal kiegyenlítettebb meccset játszottak. Váltott vezetéssel jutottak el a félidei 2-2-ig. Szabó ezután kettővel el tudott lépni (4-2-re vezetett hárommal a vége előtt). A hajrá Pap Ferencé volt, aki döntetlenre mentette a meccset, majd a hosszabbítás utolsó szakaszán egy rúgással jobbnak bizonyult.

Elődöntő, augusztus 9., 10 óra, Kisoroszi, Magyar Golf Club, Albert pálya:

Balán – Balázsi

Podusil – Pap

Páros

Negyeddöntő

Balázsi-Mayer – Albert-Bacskai: 6-3

Négy szakaszt követően Balázsiék álltak jobban (2-0), de ez az előny a nyolcasra szertefoszlott. A tizenegyes után megint Mayerék mentek kettővel (4-2), de azonnal jött a válasz és Alberték feljöttek egyre. A tizennégyesen állt vissza a kétpontos különbség, ami egészen az utolsó lyukig kitartott, az addigra eldőlt találkozó utolsó szakaszát Balázsiék nyerték.

Lengyel, Flink, Lichtner, Zsuppán

Flink-Zsuppán – Lengyel-Lichtner: 6-5

Flinkék kezdtek jobban, négy lyuk után 2-0-ra mentek. Ezt a nyolcas végére tudták ledolgozni Lengyelék. Nem is tudott egyik fél sem ellépni a másiktól, 4-4-gyel fordultak rá az utolsó négy szakaszra. A tizenötöst hozó Lichtnerék várhatták kedvezőbb helyzetből a hajrát (4-5), de az utolsó kettőn Zsuppánék fordítottak és bejutottak az elődöntőbe.

Bogár-Rigó – Gelencsér-Hinora: 6-4

Bogárék ellenállhatatlanul kezdtek és hét szakaszt követően már 4-0-ra vezettek. A meccs felénél megtáltosodó Hinoráék minimalizálták a hátrányt, de a tizenhármas után a ferencvárosiak 6-3-ra vezettek. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva az “elnöki” páros hozta a tizenhatost, de az utolsó kettőn egyaránt remiztek, maradt a 6-4.

Balán-Biró – Papp-Podusil: 3-2

Nullán tartották Biróék ellenfelüket az első kilencen, miközben háromszor is jobbnak bizonyultak a táv első felén. A másodikon viszont már ők nem tudtak pontot szerezni, viszont Podusilék csak kettőt, ami a fradisták elődöntőbe jutását eredményezte.

Elődöntő, augusztus 10., 10 óra, Kisoroszi, Magyar Golf Club, Albert pálya:

Balázsi-Mayer – Flink-Zsuppán

Bogár-Rigó – Balán-Biró