Őrületes szétrúgások, Flink diadala a FOB-on

Közel száz résztvevővel rendezték meg a Footgolf Országos Bajnokság hetedik fordulóját, a Hörmann Footgolf Versenyt a balatongyöröki Imperial Golf Club pályáján. A nyári forróságban csak úgy röpködtek a mínuszok, a tízzel a kijelölt rúgásszám alatt teljesítő Flink Jánost senki sem tudta lekörözni vasárnap.

A hőség sem riasztotta el a Balaton partjára érkező footgolfosokat, a strandolás helyett azonban tizennyolc kőkemény szakasz teljesítése várt rájuk. A feladatot pedig remekül abszolválták, ugyanis közel a mezőny fele tudta a kijelölt rúgásszámot (par 72) produkálni vagy annál jobbat rúgni. A legkevesebb érintést (-10-es eredményt) Flink János (UTE) mutatta be, mögötte holtversenyben végzett klubtársa, Karakas Attila és Podusil György (BFGT). Szokás szerint jöhetett a szétrúgás utóbbi kettő között – egyúttal a szenior elsőségért is –, ahol Karakas 2-1-re nyerte az idegek harcát.

Öten is repetáztak az abszolút negyedik pozícióért, ebből négyen a férfi kategória ezüst- és bronzérmét akarták megkaparintani, hozzájuk csatlakozott a szenior harmadik Balázsi Csaba (BFGT), csatába szállva az értékes abszolút pontokért. Az abszolút negyedik Nagy Balázs (Hole Hunters) lett, Balázsi pedig ötödik.

A felnőtt férfiaknál diadalmaskodó Flink mögött Nagy ezüst-, Gelencsér Gábor (EMFGSE) bronzéremmel gazdagodott. Németh Gábor (FTC) és Borbély István (EMFGSE) csúszott le a pódiumról a playoffban.

A hölgyeknél Ujvári Izabella (Nimród) ma sem talált legyőzőre, a Szlovákiából érkező Dana Bombalova futott be másodikként, míg Dreilinger Andrea érte el a harmadik legjobb eredményt a nap során. A két magyar vb-résztvevő tovább küzd a magyar bajnoki címért a hátralévő három fordulóban.

Az utánpótláskorúak között holtversenyben, 77 rúgással Schneider Soma (Milan) és Kenéz Dániel (FTC) bizonyult a legjobbnak, ezért túlórázni kényszerültek az elsőség eldöntése érdekében. A tizenegyespárbajt Kenéz nyerte 3-2-re. A harmadik helyen Németh Áron (FTC) végzett a juniorok között.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A FOB a nyolcadik fordulóval folytatódik, ami a FIFG 250-es besorolású, 36 szakaszos Hangya Peti Emlékverseny lesz szeptember 8-án Kisorosziban.