Százezreket gyűjtöttek a footgolfosok a leukémiás gyerekek gyógyulására

A harmadik alkalommal megrendezett Hangya Peti Emlékversenyen összesen 321.500 forintot gyűjtöttek a footgolfosok a leukémiás gyerekek gyógyulását segítő Démétér Alapítvány javára.

A vasárnapi, nyolcadik Footgolf Országos Bajnokságbeli (FOB) forduló kiemelt jelentőséggel bírt idén is a honi footgolf társadalom számára. A 2016-ban, leukémiában elhunyt Hankó Péterre – vagy ahogy mindenki ismerte, Hangya Petire – emlékeztek, aki a betegséggel folytatott küzdelme során hozta létre a Hangya Peti Szeretetbankot, hogy segíthesse a csontvelő átültetésen átesett gyerekek gyógyulását, akik a Szent László Kórház területén működő Démétér Házban családjukkal együtt lakva vészelhetik át a nehéz heteket, hónapokat a gyógyulás folyamata alatt.

A Magyar Footgolf Szövetség Peti munkássága előtt adózva minden évben születésnapján rendezett nemzetközi footgolf eseménnyel, a Hangya Peti Emlékversennyel folytatja az általa elkezdett jótékonysági tevékenységet és gyűjt a Démétér Alapítvány számára.

Idén összesen 321.500 forint gyűlt össze a vasárnapi verseny során. A szövetség minden nevező után 1.000 forintot, azaz 105 játékos után 105.000 forintot utalt az alapítványnak. Ezen túl a kihelyezett gyűjtőponton a nap során 56.500 forint gyűlt össze. A pénzdíjas versenyen többen is felajánlották nyereményüket a jótékony célra: Tomas Bartko 50.000, Podusil György 40.000, Ujvári Izabella 20.000, id. Biró László 20.000, a második helyen záró magyar csapat 30.000 forintos pénzdíját adta jótékony célra.

Magáról a versenyről ITT olvashat.