A média is tesztelte Európa első footgolf pályáját

a III. Média Footgolf Kupát a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány területén kialakított Nimród Footgolf Parkban rendezték, Európa első, kimondottan footgolfra tervezett és épített pályáján. Ahogy tavaly, idén is Lévai Richárd volt a legjobb.

A III. Média Kupán a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, Lezsák Sándor köszöntötte a tíz résztvevő csapatot, amelyeknek egy 18 lyukas pályát kellett teljesíteniük. A versenyen kiváló tollforgatók, kommentátorok, sportmédiában dolgozó szakemberek igyekeztek minél kevesebb rúgásból lyukba rúgni a labdát.

Ahogy tavaly, idén is a versenyt támogató Synlab csapatának játékosa, Lévai Richárd bizonyult a legjobbnak, aki 64 rúgásból teljesítette a pályát, megelőzve az M4 Sportot képviselő Pap Tibort és a footgolf vb-t is megjárt DIGI-s szakkommentátort, Juhár Tamást. Az idei tornán a fenti csatornákon kívül az, a Spíler TV, a Sport TV, a Hír TV, a Duna Média, a Magyar Hírlap, valamint az Autó Mirai és az újságíró, no meg a borász válogatott is képviseltette magát.

– Teljesen más pálya és nem is számítottam győzelemre – mondta szerényen a győztes, Lévai Richárd a versenyt követően. Érdekesség, hogy bár rendszeresen footgolfozik, tavaly akkor először lépett az Academy füvére, Lakiteleken pedig egyszer, Pünkösdkor játszott ezt megelőzőleg. – Persze, megfordult a fejemben, hogy én vagyok a címvédő, de inkább jó eredményt szerettem volna elérni. Mindkettő összejött, egyébként pont annyit rúgtam most, mint tavasszal. Ez azért is volt fontos, mert a következő bajnoki fordulót itt rendezik.

Lévai kimondottan örült a pályán tapasztaltaknak, hiszen úgy tapasztalta, mindenki jól érezte magát és talán még új követőket is szerzett a sportág.

– Például Farkas Norbi, aki húsznál is több El Clássicóról tudósított a helyszínről, szeretne máskor is játszani. De mindenkin azt láttam, nagyon izgatottak voltak, hogy minél jobban szerepeljenek és nagyon élvezték a játékot. Mi, a Synlabnál az egészséges életmódot támogatjuk, a szűrésekre, megelőzésre helyezzük a hangsúlyt. Szívesen állunk az ilyen kezdeményezések mellé, ami a sport segítségével igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. Hogy jövőre is tudok-e nyerni, nem tudom, de megpróbálom – mondta nevetve.

EREDMÉNYEK

FÉNYKÉPEK