Pénteken rajtol a csapat Eb Angliában

Tizennégy fős csapattal vág neki a második Euro Footgolfnak a magyar footgolf válogatott. A keret szerdán utazik Angliába, a második csapat Európa-bajnokságra. A csoportban Norvégiával, Luxemburggal és Szlovákiával mérkőzik Papp Péter legénysége.

Először két évvel ezelőtt, Franciaországban rendeztek kontinentális csapatversenyt. Az akkori nyolccsapatos torna létszámát megduplázva (tizenhat helyett végül tizenöt csapattal, a visszalépő Németország, majd a beugró Törökország sem tudta végül vállalni a részvételt) a hétvégén csoportmérkőzéseket követően egyenes kieséses rendszerben zajló lebonyolítás után derül ki Angliában, melyik Európa legjobb csapata. A match play formátumú csapat Eb-t az Oxford mellett található Magnolia Golf Club pályáján rendezik. A tavalyi világbajnokság végeredménye alapján a tizenhat legjobb európai nemzet kvalifikálta magát a tornára, őket erősorrend alapján négy darab négyes csoportba sorsolták.

A körmérkőzéseket követően mind a négy csoportból a két-két legjobb együttes jut tovább a negyeddöntőbe, ahol egyenes kieséses rendszerben küzdenek az országok a dobogós helyekért. A mieinkre pénteken délelőtt Norvégia, délután Luxemburg vár, szombaton a Szlovákia elleni délelőtti “örökrangadóval” zárul a csoportkör. Amennyiben továbbjut az első két hely valamelyikén a magyar válogatott, a B csoport első vagy másodikjával találkozik, amire nagy eséllyel a házigazdák és az olaszok pályáznak.

 

Magyarország tizennégy fős kerettel indul szerdán délelőtt Angliába.

A magyar keret:

Bacskai Bence

Balán Zoltán

Balázsi Csaba

Biró László

Borbély István

Bőhm Zoltán

Cziffra Zoltán

Flink János

Lengyel Béla

Mayer Zoltán

Németh Gábor

Podusil György

Renczés Gábor

Tajtyi Róbert

Szövetségi kapitány: Papp Péter

Erőnléti edző: Ferencz Róbert

A csapattal tart a nemzetközi és a magyar szövetség elnöke, Gelencsér Gábor is.