Veretlen a válogatott a nyitónapot követően

Pénteken az első két csoportmérkőzéssel megkezdődött az Euro Footgolf, a match play formátumú csapat Európa-bajnokság az angliai Oxford melletti Magnolia Golf Clubban. A magyar válogatott Norvégiával döntetlent játszott, majd legyőzte Luxemburgot. Szlovákia ellen dől el a továbbjutás kérdése.

Ha a pénteki gyakorlást követően azt gondolhatták a játékosok, minden időjárási körülményre felkészülhettek az edzésnapon kapott ízelítőt követően, akkor nagyon tévedtek. Pénteken mindent bevetett az időjárás, hogy megnehezítse a játékosok dolgát. Az orkán erejű szél és az eső mellett azért a nap is sütött kedélyjavító jelleggel, de az eleve nem könnyű pályán szokás szerint még nehezített az időjárás.

A mieink Norvégival mérkőztek délelőtt és bár jól kezdtünk, több párosításban is hamar fordult a kocka és a csapat megharcolt azért, hogy veretlen maradjon a nyitómeccsen. A hat párosításból két egyéni és egy egyéni meccset megnyerő csapat 3-3-as döntetlennel kezdett. A másik mérkőzésen Szlovákia 6-0-ra győzte le Luxemburgot.

A délutáni második fordulóban Luxemburg ellen már jobban ment a játék a mieinknek, de a miniállam megnehezítette a Papp-legénység dolgát. Végül, szoros, 3-2-es sikernek örülhetett válogatottunk, mely holnap északi szomszédunk ellen játszik. Szlovákia egyébként Norvégiát is legyőzte és száz százalékos mérleggel várhatja a mieink elleni “örökrangadót”.

A magyar csapat győzelem esetén biztosan továbbjut a negyeddöntőbe, vereség esetén ehhez számunkra kedvezően kell alakulnia a norvég-luxemburgi zárómeccsnek. A négy csoportból a két legjobb jut a szombat délutáni negyeddöntőbe.

EREDMÉNYEK

Minden győzelem 3, döntetlen 1 pontot ér a csoportban, ehhez adódik hozzá minden egyes megnyert párharc a mérkőzésen belül (a döntetlenre végződött 0,5-et ér, felkerekítve a rendszerben az is egy pontot jelent). Így kapott például a magyar csapat Norvégia ellen 4 pontot a 3-3-as döntetlent követően (3 pont a győzelemért és 3 pont a 3 megnyert párharcért), valamint hetet Luxemburg 3-2-es legyőzéséért.