A címvédő állította meg a magyar csapatot

Szombaton a csoportmérkőzések zárókörét, valamint a negyeddöntőket bonyolították az angliai Oxford melletti Magnolia Golf Clubban zajló csapat Európa-bajnokságon. A magyar csapat szoros vereséget szenvedett Szlovákiától, amivel továbbjutott a negyeddöntőbe. Ott a hazai pályán játszó angolok búcsúztatták Papp Péter legénységét, akik vasárnap az ötödik hely megszerzéséért szállnak harcba.

A pénteki Norvégia elleni döntetlen és a Luxemburg elleni győzelem után a még száz százalékos Szlovákiával zárta a csoportkört az Euro Footgolfon a magyar válogatott. A győzelem ezúttal elmaradt, ám az északi szomszédaink ellen megnyert párharcok elegendőek voltak ahhoz, hogy a szlovákok mögött, de a Luxemburgot legyőző Norvégia előtt a második helyen jusson tovább a válogatott a negyeddöntőbe.

Ott a makulátlan mérleggel továbbjutó, címvédő angolok ellen sokáig tartotta magát a csapat, a pénteki visszafogottabb teljesítményt maga mögött hagyva már a szlovákok és főleg a britek ellen megmutatta, mire is képes a Papp-sereg. Többször is továbbjutásra állt a csapat, végül a világklasszisokat soraiban tudó angolok a hajrában behúzták a negyeddöntőt, végül egy döntetlent (Bacskai Bence révén) engedve a magyar csapatnak.

Az elődöntőben vasárnap reggel Hollandia-Anglia és Franciaország-Szlovákia mérkőzéseket rendeznek. A mieink sem maradnak játék nélkül. Az 5-8. helyet a vasárnapi, stroke play típusú egyéni és páros játék után döntik el, a két-két legjobb eredményt figyelembe véve nemzetenként. A szövetségi kapitány egyértelműen az ötödik hely megszerzését tűzte ki célul, amiért például az olaszok és a spanyolok is harcban lesznek.