Meglepetések nélküli nyitány

Hétfőn befejeződött a Footgolf Match Play Open első csoportköre. A nyolc darab négyes kvartett nyitófordulójában többségében papírforma győzelmek születtek, egy-két esetben tudott csak nyerni a magyar ranglistán alacsonyabban jegyzett játékos.

A Csoport

Szabó-Ujszászi: 9-4

Szabó László kezdett jobban, 2-0-ra, sőt, 4-1-re is ellépett, de Ujszászi Balázs úgy mehetett a tizenegyesre, hogy utolérte ellenfelét. Innentől viszont csak Szabó tudott kevesebb rúgásból szakaszt teljesíteni, ami értelemszerűen a győzelmet eredményezte számára.

Balogh-Bőhm: 0-3

Pechesebben nem is indulhatott volna Balogh István hivatalos footgolf karrierje. Élete első, téttel bíró fellépésén a harmadik szakasz után sérülés miatt feladni kényszerült a játékot.

 

B Csoport

Balán-Bacskai: 2-8

Ellenállhatatlanul kezdett Bacskai Bence és az első öt szakaszt egytől egyig behúzta. Tíz etap után már 7-2-re vezetett, majd jobbára döntetlent játszottak a következő lyukakon, így Balán Gábor már nem tudott közelebb férkőzni riválisához.

Érchegyi-Csatári: 4-6

Igen változatosa első kilenc szakaszt produkált Érchegyi Csaba és Csatári Zoltán. Amint valamelyikük előnybe került, a másik azonnal fordított. Így jutottak el a nyolcas szakaszt követően 4-3-ig. Sokáig semmi, majd a hajrában egy 3-0-ás szériával Csatári visszavette a vezetést, immár véglegesen.

C Csoport

Cziráki-Albert: 2-7

Albert László már az elején robbantott, a hatos után 3-0-ra ellépett. A tízest követően Cziráki Csaba feljött 4-2-re, de újabb részsikernek nem örülhetett, ami azt jelentette, Albert behúzta az első sikerét.

Kurdi- id. Biró: 4-6

Közel járt a meglepetéshez Kurdi Tamás Óbudán. Ugyan Biró László öt lyuk után 2-0-ra ment, sőt, tizenegyet követően 4-0-ra, Kurdi belelendült a végére és elkezdte a pontok gyűjtését. Hárommal a vége előtt már csak kettőre volt (3-5), de a tizenhetest behúzva Biró végül hozta a papírforma győzelmet.

D Csoport

Bodócs-Csőre: 8-2

Csőre Csaba csak ráijeszteni tudott az A liga legutóbbi meglepetésemberére, Bodócs Andrásra, aki az első szakaszon összeszedett 1-0-ás hátrányt azonnal ledolgozta, majd már az ő vezetésével (4-1) fordultak rá a második kilencre. 5-1 után Csőre megnyitotta a hajrát és kettőre feljött, de a tizenhatoson eldőlt az összecsapás.

Sipőcz-Papp: 1-12

Papp Péter hamar Sipőcz Béla tudtára adta, nem szeretné, ha borulna a papírforma, 3-0-ra meglógott négy etap után. 6-1-gyel fordultak rá a második kilencre, ahol csak a szövetségi kapitány tudott szakaszt nyerni a hosszú sérülésből visszatérő Sipőcz ellen.

E Csoport

Nagy-Biró jr.: 1-5

A végeredmény nem fejezi ki a meccs szorosságát. Gyors ütésváltást követően Biró László féltávnál tudott 3-0-ás sorozatot produkálni (4-1), majd folyamatosan ikszeltek. Nagy Balázs elől viszont szépen lassan elfogytak a nyerhető etapok a sok remit követően, az utolsó – már tét nélküli – szakaszt pedig Biró nyerte.

Császár-Mayer: 1-16

Csupán egyetlen szakaszon ikszelt egymással Császár Zoltán és Mayer Zoltán. A hármas után még szoros volt az állás (2-1), de Mayer innentől nem kegyelmezett és meg sem állt tizenhat szakaszgyőzelemig.

F Csoport

Cziffra-Lévai: 7-3

Lévai Richárdé lett rögtön az első szakasz, ám több lyukon nem volt jobb a meccs első felében, ami sokba került a végelszámolásnál. Igaz, Cziffra is csak háromszor volt jobb addig, de a táv utolsó egyharmadában (amire 4-2-vel fordultak) is jobbnak bizonyult és a tizenötösön egy iksz is elég volt számára a sikerhez.

Balázsi és Molnár meccsével indult a szezon

Molnár-Balázsi: 3-11

A második szakasz után Molnár Attila 1-0-ra vezetni tudott Balázsi Csaba ellen, de itt el is fogyott a tudomány. A rutinos válogatott játékos könyörtelenül kihasználta a putt-hibákat és a tizenhármason megadásra késztette a szövetség sajtósát.

G Csoport

Pap-Nagy: 6-4

Csak a végjáték döntött Pap Ferenc és Nagy Gabesz között. Végig fej-fej mellett haladtak, egynél többel egyikük sem tudott ellépni a másiktól. 3-3-mal indultak neki az utolsó öt lyuknak. A tizenhatost és tizenhetest nyerő Pap örülhetett a végén.

Dreilinger-Podusil: 0-3

Dreilinger Nándor nem tudott kiállni a mérkőzésre.

H Csoport

Hinora – Mikulik: 4-3

Napos, de szeles időben sokáig fej-fej mellett haladtak a felek az Albert pályán, a hét szakasz után kialakult 2-2 egészen a 14-es lyukig nem változott. Itt Hinora Ferenc kettőt is behúzott, és ugyan Mikulik Norbert azonnal szépített, a hátralévő két szakaszon már nem tudott pontot csinálni.

Tóth – Gelencsér: 2-12

Korán reggel, nagyon vizes pályán, enyhén szeles, de gyönyörű napos időben egy jó hangulatú csatában szerezte első győzelmét Gelencsér Gábor. A hármas szakasz után még 1-1-re állt Tóth György ellen, de aztán begyújtotta a rakétákat, 3-0-ás és 5-0-ás periódusokat bemutatva, már a 12-esen nyertesnek mondhatta magát.

TABELLA

MENETREND

A 2. forduló október 1-14-ig tart.