Csapatdöntő, 3×18 szakaszon

Október 20-án, szokás szerint a zirci Forest Hills Golf Club ad otthont a Footgolf Országos Bajnokság 2019-es csapatdöntőjének. Az alapszakasz nyolc legjobb klubja egyenes kieséses rendszerben küzd a dobogós helyekért. A korábbihoz képest több pontban is módosult a versenykiírás, a játékosoknak háromszor kell teljesíteniük a teljes pályát a végső siker eléréséhez.

A FOB október 6-i, egyéni versenyeket érintő zárását követően a tíz forduló alatt a legtöbb pontot gyűjtő együttesek október 6-án döntenek a csapatbajnoki címről match play formátumú, egyenes kieséses rendszerű, egynapos verseny során. A csapatdöntőben az aranyéremig vezető úton 3×18 szakaszt kell teljesítenie a játékosoknak.

A negyeddöntő vesztesei idén nem alsóházi, egyenes kieséses rendszerben folytatják a napot, hanem lehetőséget kapnak rá, hogy minden nevezett játékosuk teljesíthesse az egész pályát. Az így kapott, 18 szakaszos stroke play eredmények 1-1 legjobb egyéni és páros eredménye rangsorol az 5-8. helyig.

A szövetség célja az újítással, hogy a megnövelt szakaszszámokkal minél nagyobb erőbedobásra, koncentrációra sarkallja a játékosokat a nap során, mely hosszútávon a magyar footgolf fejlődését segíti. Egyúttal követi a múlt héten befejeződött Euro Footgolf kiírását, ahol a legjobb négyen kívül végző csapatok helyosztóit stroke play eredményen keresztül számították ki.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

FOB 2019 CSAPATDÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS (pdf)

FOB 2019 CSAPATDÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS (doc)