Vasárnap zárul a hatodik szezon

A 2014-ben indult Footgolf Országos Bajnokság hatodik szezonjának utolsó fordulóját rendezik vasárnap Kisorosziban. A Magyar Golf Club Fekete pályáján bonyolítandó, FIFG 100-as Synlab Footgolf Verseny végén minden egyéni bajnoki serleg otthonra lel, és kiderül, melyik nyolc csapat alkotja majd a csapatdöntő mezőnyét.

Az már a kilencedik kört követően tudható volt, hogy Bacskai Bence megvédte címét és mind az abszolút, mind a felnőtt férfi kategóriában ismét ő lett a legjobb. A vasárnapi záró fordulóban viszont óriási csata várható a dobogós helyekért. A tíz fordulóból a nyolc legjobb eredmény számít a végelszámolásnál.

Németh Gábor, Lengyel Béla, Borbély István, Biró László és Balázsi Csaba reménykedik még éremszerzésben az abszolút kategóriában, míg a férfi mezőnyben csak az iménti felsorolás első három neve érintett a dobogós helyek kiosztásakor.

A szenioroknál az első négy helyezett kihagyta a lakiteleki fordulót, és a harmadik helyen tanyázó Balázsi Csaba az egyetlen, aki maximálisan kihasználhatja az utolsó játéknapot. Két fordulót kihagyva mindenképpen hozzáadódik pontjaihoz a vasárnapi mennyiség, amivel akár még a listavezető Biró Lászlót is lehajrázhatja, akinek nyilván lesz ehhez néhány szava. A második Karakas Attila győzelme esetén is csak száz ponttal növelheti mostani egységei számát, ami a kategóriagyőzelemhez kevés.

A junior bajnoki cím azzal dőlt el az „elsőéves” Kenéz Dániel javára Németh Áronnal szemben, hogy péntek este kiderült, a nevezők száma éppen csak, de nem éri el a száz főt. Mivel így ezerötszáz pont helyett ezret lehet gyűjteni, a matek egyenlet azt mutatja, Áron csupán száz ponttal gazdagodhat, pedig neki hatszázra lett volna szüksége klubtársa megelőzésére. A címvédő Badó Máté idén bronzérmesként végez majd.

A hölgyeknél a fenti számítást alkalmazva Ujvári Izabellát sem lehet már beérni, akármilyen közel is van hozzá Dreilinger Andrea. Ezzel Ujvári is címvédést ünnepelhet vasárnap. Dreilinger biztos második, Bakó-Szántay Georgina biztos harmadik.

A csapatdöntő mezőnyét jelenleg az FTC, Royal, UTE, BFGT, EMFGSE, HHFGSE, Nimród és Fair-way SE nyolcas alkotja, a Tungsramnak vagy a Milannak hatalmas hajrára lenne szüksége ahhoz, hogy ott lehessenek a zirci fináléban.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Startlista