Két körön túl a match play open

Hétfőn este befejeződött a Footgolf Match Play Open második fordulója. Az első körrel ellentétben itt többször is borult a papírforma, hogy mást ne említsünk, az újonc Balogh István megszerezte első győzelmét pályafutása során, ráadásul egy nemrég még A ligás játékos ellen. Két hét múlva már félidejéhez érkezik a csoportkör.

A Csoport

Bőhm-Szabó: 4-6

Szabó László kapta el jobban a fonalat és 1-1 után 4-1-es előnyre tett szert, ami a “félidei” állás is lett egyben. Bőhm Zoltán még időben kapcsolt és szisztematikusan kezdte ledolgozni hátrányát és a hajrára már csak egy pontnyira volt a BFGT játékosától. Szabóé lett a tizenhatos, amivel visszaállt a kétpontos különbség (4-6), ami elegendő volt a sikerhez, mivel az utolsó két lyukon remiztek egymással a felek.

Ujszászi-Balogh: 6-8

Nem kellett sokat várni Balogh István első győzelmére. A footgolf újonca az A ligából idén búcsúzó Ujszászi Balázs ellen Óbudán tudott nyerni szoros meccsen. Hol egyikük, hol másikuk vezetett, de meglépni egyik fél sem tudott. Hárommal a vége előtt (6-6-nál) zsinórban kettőt nyerve Balogh az utolsó szakasz megkezdése előtt már megnyerte a találkozót, megszerezve első sikerét pályafutása során.

B Csoport

Bacskai-Érchegyi: 13-2

Érchegyi Csaba csak ráijeszteni tudott Bacskai Bencére azzal, hogy megnyerte az első lyukat. Bacskai ugyanis erre egy 7-0-ás sorozattal felelt, amivel megalapozta győzelmét, ami a tizenegyes lyuk után kialakult 9-1-es vezetésével össze is jött.

Csatári-Balán: 6-4

Végig fej-fej mellett haladt Csatári Zoltán és Balán Gábor. Többnyire Balán tudott előnybe kerülni, de egynél nagyobb különbség sosem alakult ki közöttük. 4-4-gyel vágtak neki az utolsó két lyuknak, ahol mindkétszer Csatári volt jobb, fontos lépést téve a továbbjutásért folyó harcban.

C Csoport

id. Biró-Cziráki: 3-0

Cziráki Csaba nem tudott kiállni Biró ellen, aki játék nélkül maradt száz százalékos a csoportban.

Albert-Kurdi: 11-2

Albert László hamar jelezte győzelmi szándékát. Igaz, két lyuk után 1-1-re álltak, de “félidőben” már 6-1-re Albert vezetett. Kurdi Tamás sokáig nem tudott szakaszt nyerni, amikor sikerült neki, addigra már eldőlt a mérkőzés.

D Csoport

Papp-Bodócs: 3-0

Bodócs András sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot.

Csőre-Sipőcz: 3-0

Sipőcz Béla kulcscsonttörést szenvedett, bizonytalan időre kidőlt.

E Csoport

Mayer-Nagy: 7-3

Mayer Zoltán minden bizonnyal elégedett a Nagy Balázs elleni kezdésével (4-0 négy lyuk után). Nagy gyorsan reagált és feljött kettőre, de aztán sokáig csak döntetlent játszottak, majd újra Mayer gyűjtögetett pontokat, amivel a tizenhatoson bebiztosította győzelmét.

Biró jr.-Császár: 13-2

Biró László nem bízta a véletlenre, már az elején bebiztosítani igyekezett győzelmét. 4-0 után tudott Császár Zoltán pontot rabolni a jóval rutinosabb ellenfelétől, ami kellőképpen “felbőszítette” Birót, aki egy 5-0-ás sorozattal ideje korán maga javára billentette a mérleg nyelvét.

F Csoport

Balázsi-Cziffra: 6-5

Csak a hosszabbítás hosszabbítása döntött két Eb-kerettag meccsén. Az egész meccsen nem bírtak egymással, 4-4-re végeztek egymással. A háromszakaszos rájátszás első lyukát Cziffra Zoltán, a harmadikat Balázsi Csaba nyerte, így jöhetett a hirtelen halál. Ott a Magyar Golf Club Fekete pályájának negyedik szakaszán egy rúgással Balázsi volt jobb.

Lévai-Molnár: 4-5

Lakiteleken Lévai Richárd korán ellépett és öt lyukat követően 3-0-ra, kilenc után 4-1-re vezetett. Molnár Attila gyorsan minimalizálta hátrányát a folytatásban, majd a tizenhatoson Lévai outját kihasználva egyenlített. Az utolsó, döntő szakaszon Lévai harmadik rúgása centikre állt meg a lyuktól, négyre tudta befejezni a lyukat, míg Molnár a bunkerből löbbölt harmadik kísérletre a lyukba, ezzel egyetlen egyszer vezetve nyerni tudott.

G Csoport

Podusil-Pap: 6-5

A sorozathoz méltó összecsapással indult a második forduló. Podusil György kétszer is előnybe került (1-0, 2-1), de Pap Ferenc mindkétszer egyenlített, sőt féltávnál már ő állt jobban (2-3). Podusil a tizenegyesen egalizált, de Pap kettővel el tudott lépni és már csak négy lyuk volt hátra. Ez elegendő volt Podusilnak arra, hogy hosszabbításra mentse a meccset. A háromszakaszos playoff során a második lyukon Podusil volt egy rúgással jobb, ami – mint később kiderült – a győzelmet eredményezte számára.

Nagy-Dreilinger: 9-4

Időben Nagy Gabesz és Dreilinger Nándor játszotta a forduló utolsó mérkőzését. Nagy hamar ellépett, behúzva az első három szakaszt. Előnyét tovább növelte féltávig és ugyan a hajrá előtt Dreilinger még visszajött 6-2-re, a Nagy már nem herdálta el a fórját a végjátékban.

H Csoport

Gelencsér-Hinora: 5-4

Igazi ki-ki meccs kerekedett az “elnöki derbiből”. Hinora Ferenc kétszer is vezetett, Gelencsér Gábor kétszer egalizált, majd 3-2-re már ő vezetett. Ezt persze Hinora nem hagyta annyiban és a kilencesen egyenlített. Hosszú szünet után a tizenhármason Gelencsér volt jobb, amire a tizenhatoson volt válasza Hinorának (4-4). Az utolsó előttit Gelencsér eggyel kevesebb rúgásból tudta befejezni és mivel az utolsón ikszeltek, ez az egy pont döntött kettejük között.

Mikulik-Tóth: 8-2

Mikulik Norbert kezdett jobban, de Tóth György gyorsan szépítve meccsben maradt (1-2 öt szakasz után). Mikulik aztán begyújtotta a rakétákat és ugyan a meccs felénél még csak 3-1-re vezetett, öttel a vége előtt már 6-1-re vezetett. A következőn létrejött döntetlen pedig a meccs végét jelentette.

TABELLA

MENETREND

A 3. forduló október 15-28-ig tart.