Simonyi átmentette jó formáját

Vasárnap Zsirán kezdődött el az International Winter Footgolf Tour 2019/2020-as versenysorozata. A FOB utolsó körét két hete nyerő Simonyi Gábor bizonyult a legjobbnak, -6-os eredménnyel zárta a nyárias időjárásban rendezett nyitónapot.

Simonyi Gábor (balra) Gelencsér Gábor MFGSZ-elnöktől vette át a kupát

Szlovák és cseh játékosokkal egészült ki a magyar mezőny az IWFT 2019/2020-as kiírásának idei első, FIFG 50-es besorolású versenyén. A 65 játékos tökéletes, meleg időjárási körülmények között teljesítette a zsirai Sonnengolf Club tizennyolc szakaszát. A közel három kilométer hosszú pályán Simonyi Gábor (FTC) rúgta a legkevesebbet (66). Ezzel meg is nyerte mind az abszolút, mind a férfi kategóriát. Eggyel maradt el tőle Biró László (UTE), a szlovák Juraj Gubani (Senec) és a cseh Josef Nemec. Ők a pontegyenlőség miatt „tizenegyespárbajra” kényszerültek, ahol az újpesti célzott a legpontosabban, Nemec lett a harmadik (férfi 2.), Gubani a negyedik (férfi 3.). Az abszolút ötödik és férfi negyedik helyért Bacskai Bencének (Royal) és a szlovák Dusan Vangelnek (Trnava) is össze kellett volna csapnia, de északi szomszédunk nem várta meg az eredményhirdetést, így Bacskai playoff nélkül került előrébb a rangsorban.

A 45 év felettiek között Biró mögött Karakas Attila (UTE) futott be másodikként, Balogh Tibor (Royal) harmadikként.

A hölgyeknél Dreilinger Andrea (Hole Hunters) 82 rúgással diadalmaskodott, megelőzve Bakó-Szántay Georginát (Nimród) és Simona Ondrejkovicovát (Trnava). A negyedik helyért véget nem érő párbaj vette kezdetét Bölcsföldi Ágnes (Milan) és Balánné Szabó Zsuzsanna (FTC) között, az idegek harcát a hirtelen halálban utóbbi nyerte 3-2-re.

A junioroknál Németh Áron (FTC) nem kapott kihívót, így könnyedén kaparintotta meg az elsőségért járó kupát.

A csapatversenyt a szenciek kezdték a legjobban, miután négy játékosuk is a top tizenötben zárt.

EREDMÉNYEK

Az IWFT két hét múlva a szlovákiai Cseklészen folytatódik.