Féltávnál a csoportkör

Már a csoportkör fele lement a Footgolf Match Play Open első kiírásából. Meglepetések és bravúrok most is borzolták a kedélyeket, a negyedik forduló után pedig már minden bizonnyal továbbjutókról is beszámolhatunk.

A csoport

Balogh-Szabó: 7-8

Az újonc Balogh István meglepte Szabó Lászlót és hosszabbításra kényszerítette. Pedig sokáig úgy tűnt, érvényesül a papírforma, Szabó 1-4-re, sőt 1-5-re is ellépett, de az utolsó öt szakaszon négyet behúzó Balogh playoffra mentette a meccset (6-6). Ott Szabó kettőt is nyerve örülhetett a győzelemnek.

Ujszászi-Bőhm: 6-5

Ujszászi Balázs kezdte jobban a meccset, 2-0-ra és 3-1-re is ellépett, Bőhm Zoltán a 12-esen érte utol (3-3). Az utolsó két lyuknak már Bőhm-előnnyel vágtak neki (4-5), de az utolsó kettőn Ujszászi fordítani tudott.

B Csoport

Balán-Érchegyi: 0-3

Balán Gábor nem tudott kiállni, Érchegyi Csabáé lett a három pont.

Csatári-Bacskai: 1-9

Bár két lyuk után 1-1-re álltak a felek, mint később kiderült, Csatári Zoltán nem tudott több szakaszt kevesebb rúgásból befejezni, amit Bacskai Bence könyörtelenül ki is használt. Ugyan Csatári sokáig lőtávon belül tudott maradni (1-4 féltávnál), de a végére szélesre nyílt az olló.

C Csoport

Kurdi-Cziráki: 4-10

Ugyan Kurdi Tamás szerezte meg a vezetést, Cziráki Csaba négy szakasz után már 1-3-ra vezetett. A második kilencre hárompontosra nőtt a fórja, majd egy gyors 4-0-s rohammal idő előtt lezárta a meccs érdemi részét.

Albert-id. Biró: 5-6

Csak a szétlövés döntött Albert László és Biró László meccsén. Biró korán megszerezte a vezetést, amit a hatoson meg is duplázott, de a tízesen már 2-2-re álltak. Ezt követően hol egyikük, hol másikuk állt jobban eggyel, de a vége 4-4 lett (Birónak kellett egalizálnia a tizennyolcason). A három szakasz sem volt elég, hogy dűlőre jussanak (1-1), a negyedik viszont már elég volt és Biró megszerezte a három pontot.

D Csoport

Sipőcz-Bodócs: 4-6

Sipőcz Béla kulcscsonttörésből lábadozva tudta megnehezíteni Bodócs András dolgát Lakiteleken. Bodócs hat lyuk után kettővel vezetett, de féltávnál 2-2-re álltak. Sőt, a tizenkettest követően Sipőcz 4-3-ra ment, de hamar jött az egalizálása, majd a hajrában Bodócs két szakaszt nyerve döntötte maga javára a párharcot.

Csőre-Papp: 3-0

Papp nem tudott kiállni a megbeszélt időpontban, így Csőre ölébe hullott a győzelem.

E Csoport

Császár-Nagy: 1-15

Nagy Balázs hozta a papírformát Császár Zoltán ellen. Korai, 6-0-s szériája megalapozta sikerét, amit a tizenkettesen be is biztosított (8-1-es állásnál). Császár egy szép birdie-vel szerezte egyetlen pontját.

Biró Jr.-Mayer: 3-6

Mayer Zoltán startolt eredményesebben (négy lyuk után 0-2). Biró László gyorsan minimalizálta a hátrányt, de sokáig nem tudott újabb szakaszt behúzni. Mayer el is húzott 5-1-re a tizenkettes után, majd a hajrában bebiztosította győzelmét.

F Csoport

Molnár-Cziffra: 3-5

Molnár Attila rögtön az első szakaszon ki tudta használni Cziffra Zoltán hibáját és vezetéshez jutott, de ellenfele hamar fordított. A nyolcas után 2-2, a kilencest követően 2-3 volt az állás. Ezt hat szakaszon át tartották. A tizenhatost Cziffra nyerte (2-4), a tizenhetest Molnár (3-4), de egyenlíteni nem tudott, sőt a Hole Hunters játékosáé lett az utolsó lyuk.

Lévai-Balázsi: 4-5

Csak a hosszabbításban tudott nyerni Balázsi Csaba Lévai Richárd ellen. Balázsi négyszer szerzett vezetést Óbudán, de Lévai négyszer tudott egyenlíteni (a 16-oson 3-3-ra, a 18-ason 4-4-re és utóbbival playoffra mentve a csatát). A háromszakaszos rájátszás első lyukát Balázsi nyerte és erre már nem volt válasza Lévainak.

G Csoport

Dreilinger-Pap: 3-5

Pap Ferenc hamar magához ragadta a vezetést, de Dreilinger Nándor nem engedte eltávolodni klubtársát, sőt, a tízesen utol is érte (3-3). Pap a 14-es és 15-öst tudta a hajrában megnyerni, ami elegendő volt a győzelméhez.

Nagy-Podusil: 0-9

Podusil György nem engedett át szakaszt Nagy Gabesznek. Féltávnál még lőtávolon belül volt Nagy (0-3), de a tizenhármason kialakult hatpontos különbség már behozhatatlannak bizonyult.

H Csoport

Tóth-Hinora: 1-9

Hinora Ferenc nagyon bekezdett, Tóth György legnagyobb bánatára. Hat etap után már 3-0-ra vezetett. Tóth ugyan a hetesen szépíteni tudott, de többször nem fejezett be kevesebb rúgásból szakaszt, ami Hinora győzelmét eredményezte.

Mikulik-Gelencsér: 9-2

Mikulik Norbert lenullázta az első kilenc szakaszt és 5-0-ra meglógott. Gelencsér Gábor a tízesen volt először jobb egy eagle-nek köszönhetően, de a tizennégyes megjátszása (7-1) után már nyújthatta jobbját, gratulálva a ferencvárosinak.

TABELLA

MENETREND

A 4. forduló október 29-től november 11-ig tart.