Magyaros szétrúgás a dobogóért

A szlovákiai Cseklészen rendezték az International Winter Footgolf Tour második fordulóját vasárnap. Több kategóriában is sikerült a magyaroknak érmet szerezniük, az abszolút harmadik helyért három honfitársunk is szétrúgásra kényszerült.

Kilencven résztvevővel rendezték a téli bajnokság második fordulóját. Északi szomszédunkhoz szép számmal látogattak el a magyar footgolfosok is. A győztes Tomas Bartko, valamint a második Jan Horváth mögött Takács Attila (Fair-way), Podusil György (BFGT) és Bacskai Bence (Royal) holtversenyben zárt, így szétrúgásra kényszerültek, amit Bacskai nyert, így ő lett a harmadik, Podusil a negyedik, Takács pedig az ötödik. A top tízbe összesen öt magyar fért be.

A felnőtt férfi kategóriában így Bartko, Horváth, Bacskai volt az első három sorrendje. Az itt ötödik Lengyel Béla (FTC) még egy hole in one-t is elkönyvelhetett.

A szeniorok kategóriájában Podusil volt a legjobb, Karakas Attila (UTE) elvesztette a playoffot az így második helyre befutó Marek Vittekkel szemben, így harmadikként zárt.

A hölgyeknél Lucia Cermakova nyert. A legjobb magyarok Bakó-Szántay Georgina (Nimród) és Dreilinger Andrea (Hole Hunters) voltak, akik ugyanannyi érintést könyvelhettek el a nap végén, ami a negyedik helyig repítette őket. Ez persze szétrúgást ért, ami után Gina lett a negyedik, Andi az ötödik.

Két junior is megmérette magát, a szlovákiai Simon Kincses három rúgással bizonyult jobbnak Németh Áronnál (FTC).

EREDMÉNYEK

A sorozat november 24-én, a szintén szlovákiai Nagysurányban folytatódik.