Magyarok az európai dobogón

A portugáliai Faróban zárult az idei European FootGolf Grand Slam sorozat. Magán a versenyen és a hét állomásból álló megmérettetésen is magyar érmeseknek örülhettünk.

Podusil (balra) és Tajtyi (jobbra) fogja közre Mazzert

A háromnaposra tervezett, portugáliai finálé pénteki, első játéknapját a szervezők menet közben törölték a kedvezőtlen időjárás miatt. A következő két napon már játszhatónak bizonyult a játéktér, de a döntő napon így is az egyik lyukon született eredményeket annullálták a szervezők. A FIFG 500-as versenyt a holland Jan Willem Baas nyerte, miután szétlövésben legyőzte honfitársát, Wesley van den Broeket. A legjobb magyar a kilencedik helyen záró Bacskai Bence (Royal) lett.

A szeniorok között Podusil György (BFGT) a második legjobb eredményt érte el holtversenyben a dán Opsahl Oddennel egyetemben. A szétrúgást a skandináv nyerte, Podusil így harmadik lett. A negyedik helyre Lichtner Zsolt, az ötödikre Tajtyi Róbert (mindkettő FTC) futott be.

Ujvári Iza (balra) egy rúgásra volt a győzelemtől

Ujvári Izabella (Nimród) egyetlen rúgással maradt el a későbbi győztes Susanne Bergtől és lett második. A norvég ezzel a sikerrel megvédte címét és idén is ő lett a kontinens legjobb női versenyzője.

A Grand Slam sorozat során a hét állomásból a négy legjobb eredményt számolták, amihez még a Grand Final eredményeit adták hozzá a szervezők. Ez alapján a világranglista éllovas, brit Ben Clarke nyert, megelőzve az olasz Marco Pavant és a tavalyi győztes, argentin Nico Garciát.

A szenioroknál az olasz Fabio Mazzer gyűjtötte a legtöbb pontot, a képzeletbeli dobogón két magyar fogja közre. Podusil György második, a tavalyi első, Tajtyi Róbert harmadik lett.

EREDMÉNYEK