Az európai elnökök egyeztettek Budapesten

Budapesten találkoztak a Nemzetközi Footgolf Szövetség európai elnökei. A FIFG-elnök, Gelencsér Gábor invitálására hazánkba érkező vezetők a sportág hosszútávú jövőjéről egyeztettek kedden.

A hároméves elnöki ciklusát augusztusban megkezdő Gelencsér Gábor a magyar fővárosba invitálta a világszövetség (FIFG) elnökeit, hogy több, a sportág jövőjét érintő kérdésben tanácskozzanak. A Magyar Footgolf Szövetség alelnöke, Hinora Ferenc és cége, a Positive Adamsky látta vendégül a kilenc országból érkező tisztségviselőket, akiknek reptéri transzferjét az Autó Mirai járműveivel bonyolította a magyar szövetség. A kilencórás konferenciát a távolmaradó elnökök online követhették. A megbeszélés a sportág hosszútávú stratégiájának lehetőségeire szorítkozott, érintve a footgolf GAISF-nál elfoglalt pozícióját (az olimpiai részvétel alapfeltétele – a szerk.), a lehetséges bizottságok felállítását, az európai és egyéb regionális sorozatok, valamint a World Tour felépítését és menetrendjét. A résztvevők a jövőbeni csapat Európa-bajnokságokról is egyeztettek. Paul Oliver bemutatta a 2020-tól bevezetendő BlueGolf rendszert használat közben, valamint beszélt a lehetséges szabálymódosításokról.

FIFG elnökök Magyarországon

– Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszervezni a konferenciát, amelynek konzekvenciáiból többet is hasznosíthatunk a jövőben. Hálás vagyok az elnököknek, hogy vállalták az utazást és időt szakítottak arra, hogy előremozdítsuk a sportágat – mondta meeting után Gelencsér Gábor, aki kiemelte, elégedett a keddi nap hatékonyságával. – Megmutatta számunkra, ilyen személyes egyeztetésekkel tudunk előre haladni. Biztosra veszem, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.

Magyarországot a múlt héten elnöknek megválasztott új elnök, Hrutka János képviselte, rajta kívül Franciaország, Anglia, Szlovákia, Oroszország, Szlovénia, Svájc, Portugália és Németország küldött képviselőt a meetingre.