Íme, a FIFG World Tour 2020

A 2020-as World Tour több változást is magában foglal. Ezekből szemezgettünk és a teljes anyag letölthető a cikk végén.

A World Tour 2020 koncepciója azon a törekvésen alapul, hogy minden játékos a lehetőségeihez mérten világ- (World Ranking), regionális (Regional Rankings) vagy nemzeti (National Ranking) szinten tudjon játszani és versenyezni. Ez a modell teszi lehetővé a regionális sorozatok és azok ranglistájának bevezetését, lehetőséget biztosítva az országoknak nemzetközi versenyek szervezésére.

RÉGIÓK

1) Észak- és Közép-Amerika (Régió 1)

2) Dél-Amerika (Régió 2)

3) Európa (Régió 3)

4) Ázsia és Óceánia (Régió 4)

KATEGÓRIÁK

  • FÉRFI: Azok a férfiak, akik 2020. december 31-én elmúltak 18 évesek, beleértve a szenior kategória játékosait is.
  • SZENIOR*: 1974-ben vagy korábban születtek.
  • NŐI: Azok a nők, akik 2020. december 31-én elmúltak 18 évesek.
  • JUNIOR: Azok a játékosok, akik 2020. december 31-én még nem töltik be a 18. életévüket, a FIFG és a World Tour Bizottság engedélyével játszhatnak. A juniorok a nemzeti szövetségek jóváhagyásával vehetnek részt versenyeken.
  • ORSZÁGOK (útmutató a versenyekhez): A négy legjobb eredmény (országonként a 4 legjobb, bármelyik kategóriában elért eredmény) számít a csapatversenyben. A csapatversenyben való részvételhez az adott országnak legalább három játékosának részt kell vennie a versenyen.

    • A WT pontok határozzák meg a rangsort.

    • A csapat- vagy országok közötti verseny nem kötelező a FIFG versenyeken.

*SZENIOR játékosoknak a szezon kezdete előtt nyilatkoznia kell, hogy a férfi vagy a szenior kategóriában versenyeznek-e. Ezt a nemzeti szövetségük felé kell lekommunikálniuk, mielőtt FIFG versenyen pályára lépnek. Amennyiben ez nem történik meg, automatikusan a szenior kategóriában versenyeznek.

Ahhoz, hogy valaki a World Tour versenyeken részt vegyen, az alábbiak szükségesek:

  • A FIFG World Touron szereplő játékosnak a nemzeti szervezet tagjának kell lennie.

  • Ahhoz, hogy FIFG 50/FIFG 100/FIFG 250/FIFG 500/FIFG MAJOR World Tour versenyeken részt vegyen, az adott FIFG tagországban kell élnie vagy ott állandó lakcímmel kell rendelkeznie és rendelkeznie kell World Tour licenccel, melynek díja: €20.
    • A nem FIFG-tagországok játékosai a FIFG-et kell keressék közvetlenül és vendégjátékos státuszban regisztrálhatnak.

    • A World Tour Licenc kötelező minden FIFG versenyhez és a FIFG ranglista pontok gyűjtéséhez.
  • A World Tourra egész évben lehet regisztrálni. A játékos ranglistapontokat a regisztrációt követően kaphat eredménye után. A regisztrációt megelőző versenyeredmények nem számítanak a ranglistákba.

CSAK az első három helyen nem osztoznak a pontokon a játékosok egyenlőség esetén. A top három helyosztót játszik minden versenyen.

Egyenlőség esetén az első három pozíciót, valamint a pénzdíjak kiosztását érintő helyezéseket a pályán kell eldönteni. Minden más egyenlőség esetén az érintettek az elfoglalt átlaghelyezés után járó pontok átlagértékét kapják (például: ha hárman végeznek a 10. helyen, azaz a 10., 11. és 12. pozíciót foglalják el, akkor a hármuk által a három helyen megszerezhető pont összeadódik, amit hárommal osztanak és az így kapott átlagértéket kapják mindhárman).

Minden versenyen (MAJORS / FIFG 500 /FIFG 250 / FIFG 100 / FIFG 50) a rájátszás minimum egy, maximum három lyukon zajlik az elsőség eldöntése érdekében. Amennyiben ez nem dönt, akkor büntetőkkel dől el az elsőség (5 puttolási kísérlet fejenként minimum 5, maximum 11 méterre a lyuktól). Amennyiben az 5 kísérlet után is egyenlő az állás, a büntető rúgásokat egyesével addig kell folytatni, míg az el nem dől.

 

FIFG VILÁGBAJNOKSÁG 2020, KVALIFIKÁCIÓ

Az alábbi pozíciók érnek automatikus kvalifikációt és lehetőséget a kvótát szerző játékos nemzetének újabb kvótás pozíciók betöltésére a ranglista zárásakor:

World Tour Ranglista:

  • Férfi kategória: Top 10

  • Szenior kategória: Top 5

  • Női kategória: Top 3

Régiós ranglista:

  • Férfi kategória: Top 3/régió

  • Szenior kategória: Top 1/régió

  • Női kategória: Top 1/régió

Fontos: A világbajnokság kvalifikációs időszaka 2020. augusztus 31-én zárul. Ez azt jelenti, a világbajnoki helyeket a fenti dátumkor regisztrált aktuális pozíciók alapján osztják el.

Amennyiben egy játékos már kvalifikált a világbajnokságra, a 2020-ban kivívott újabb kvótája továbbszáll a ranglistán következő játékosra.

FIFG World Tour 2020 HUN (pdf)

FIFG World Tour 2020 HUN (doc)

FIFG versenyek pontozási táblázata

WT GUIDELINES