Megvan a legjobb nyolc mezőnye

Hétfőig befejeződtek az első ízben kiírt Footgolf Match Play Open nyolcaddöntői. Akadt néhány meglepetés és igazi csemegének számító rangadóból sem volt hiány, de a java még csak most jön.

Az FMPO a téli leállás után az egyenes kieséses szakasszal folytatódott az elmúlt két hétben. Az őszi csoportkör első és második helyezettjei csaptak össze a nyolcaddöntőben.

Nyolcaddöntők:

Szabó – Mikulik: 8-2

A mérkőzés első fele nem árulkodott a későbbi, nagy arányú különbségről, két szakasz után 1-1-re állt Szabó László és Mikulik Norbert meccse, féltávnál is csak 2-1 volt a későbbi győztes javára. A 10. és 15. lyuk között ötöt nyerő Szabó aztán maga javára fordította a rangadót.

Bacskai – Bőhm: 8-1

A friss téli bajnok Bacskai Bence nem hagyott kétséget afelől, ki lesz a párharc továbbjutója. Négy szakasz után megnyugtató előnyre tett szert (3-0), féltávnál néggyel, tizenkét etap után öttel vezetett. Ekkor jött a szépítés, de az egyenlítés elmaradt a hajrában.

Cziráki – Cziffra: 6-2

Igazán kiélezett első kilenc szakaszt hozott Cziráki Csaba és Cziffra Zoltán találkozója. 2-2-vel fordultak rá a táv második felére, ahol már csak Cziráki tudott pontot szerezni, amivel eldöntötte a derbit.

Érchegyi – Papp: 2-3

Hatalmas csatát hozott a klubtársak meccse Érchegyi Csaba és Papp Péter között. Utóbbi azonnal megkaparintotta a vezetést, amit gyorsan egalizált csapattársa. Papp a hatoson szerezte harmadik pontját (1-3), ki gondolta volna akkor, ez elég lesz a győzelemhez. Érchegyi a tizenkettesen tudta minimalizálni a hátrányt, de utána már csak ikszeltek a felek.

Mayer – Pap: 9-2

Mayer Zoltán szakaszgyőzelemmel indította a párharcot, de Pap Ferenc gyorsan fordított. A második kilencre viszont újra Mayer-fórral (3-2) fordultak a felek. Az újabb csavar azonban elmaradt, a 11. és 16. között sorozatban nyerte a szakaszokat Mayer, aki ezzel magabiztos győzelemnek örülhetett.

Balázsi – id. Biró: 7-4

Biró László kapta el jobban a fonalat az elején a szenior rangadón (0-2 öt szakasz után). Balázsi Csaba a nyolcason érte utol, de a felénél megint Birónál volt az előny. Még a tizenkettesen is az újpesti játékos vezetett (3-4), de innentől csak Balázsi tudott szakaszt nyerni, és a tizenhetesen, 6-4-nél bebiztosította sikerét.

Nagy – Podusil: 3-5

Adok-kapokkal indult a Nagy Balázs – Podusil György meccs (1-1 két szakasz után). A következő bő tíz szakaszon alig találtak egymáson fogást, Podusil azonban így is kétpontos fórra tett szert öttel a vége előtt (1-3). Ezt később háromra is növelte, amit Nagy kétszer is csökkentetni tudott kettőre, de egyenlíteni már nem sikerült neki.

Bodócs – Gelencsér: 6-3

Egy-egy ütésváltást produkált Bodócs András és Gelencsér Gábor az első kilencen (2-2). A tizennégyest követően viszont Bodócs már hárommal ellépett (5-2). Gyorsan jött a szépítés, de Gelencsér közelebb már nem tudott férkőzni riválisához.

Negyeddöntő párosításai:

Szabó – Bacskai

Cziráki – Papp

Mayer – Balázsi

Podusil – Bodócs

 

A tavalyi csoportmeccsek harmadik és negyedik helyezettjei az alsóházban folytatták a sorozatot, a felsőházhoz hasonlóan, egyenes kieséses rendszerben.

Nyolcaddöntők:

Ujszászi – Tóth: 9-2

Ujszászi Balázs gyorsan meglépett, hozta az első két szakaszt, majd a hatos után már 4-0-ra vezetett. Féltáv környékén Tóth György visszajött a meccsbe (4-2), de ezt követően Ujszászi visszaállította a négypontos különbséget, majd a hajrában még növelte is a fórt.

Sipőcz – Csatári: 3-0

Csatári Zoltán nem állt ki a mérkőzésre, Sipőcz Béla játék nélkül jutott a negyeddöntőbe.

Albert – Balogh: 6-7

Az újonc Balogh István megtréfálta a rutinos Albert Lászlót. Balogh vezetett az első lyuk után, de az ötöst követően már Albert 4-1-re elhúzott. A 6. és 11. szakasz között ötöt nyerő Balogh fordított és már 4-6 volt az állás. Albert nagy hajrával utolérte és a tizenhetesen egalizált, de a dráma a tizennyolcason következett be, amikor Balogh ötből, Albert viszont hatból fejezte be az utolsó szakaszt.

Nagy – Csőre: 0-0

(nem játszották le, egyikük sem jut tovább, azaz Balogh István játék nélkül van ott a legjobb négy között)

Biró jr. – Kurdi: 9-4

Biró László hamar meglógott (3-1 négy szakasz után, 5-1 féltávnál). Innen már nem volt visszaút Kurdi Tamás számára, aki a hajrában azért még tudott faragni a hátrányon.

Császár és Molnár

Molnár – Császár: 11-3

Molnár Attila korán megszerzett 1-0-ás vezetése nem tartott sokáig, Császár Zoltán ugyanis a négyes szakasz után 2-1-re vezetett. A hetes és tizennégyes között zsinórban szerzett nyolc pontjával azonban megfordította a meccset Molnár és a vége előtt nem sokkal el is döntötte a párharcot.

Dreilinger – Lévai: 7-5

Dreilinger Nándor startolt eredményesebben (3-0 négy lyuk után), de szisztematikus munkával Lévai Richárd egy pontra megközelítette riválisát a mérkőzés fele környékén (4-3). Még néggyel a vége előtt is csak egy egység volt a távolság (5-4), de Dreilinger a tizenötöst és tizenhatost is behúzta, amivel megkaparintotta negyeddöntős pozíciót.

Hinora – Balán: 2-7

Sokáig nem találtak fogást egymáson a felek, majd Hinora Ferenc szerezte az első pontot. Balán Gábor a meccs középső harmadában remekelt, tizenkét lyuk után már ő vezetett 5-1-re. A tizenötös szakasz megnyerésével pedig el is döntötte a párharcot.

Negyeddöntő párosításai:

Ujszászi – Sipőcz

Balogh – (meccs nélküli)

Biró – Molnár

Dreilinger – Balán

A negyeddöntőket március 17. és 30. között bonyolítják.