Bacskai a téli bajnok is, női győztes az utolsó játéknapon

A magyar kormány döntéseit figyelembe véve és a lehető legkomolyabb egészségügyi intézkedések mellett rendezték meg az International Winter Footgolf Tour utolsó, hatodik fordulóját vasárnap, a Balatonudvariban található Balaton Golf Clubban. A hideg, de napsütéses időben rendezett FIFG 50-es versenyt Ujvári Izabella nyerte, hatvannál is több férfit megelőzve. A téli sorozat bajnoka Bacskai Bence lett.

Hrutka János elnök is pályára lépett

A kijelölt rúgásszámnál tízzel (!) jobbat rúgva nyerte az IWFT hatodik körét Ujvári Izabella (Nimród) a Balaton partján, a közel nyolcvan vetélytárs legfeljebb megközelíteni tudta a női vb-negyedik játékost. Külön említést érdemel, hogy a hölgyek is ugyanarról az elrúgóról játszottak, ahonnan az urak.

Mögötte holtverseny alakult ki a második helyen, ahol a szétrúgást követően Lengyel Béla (FTC) lett a második, míg Mayer Zoltán (Nimród) a harmadik. A férfi kategóriában értelemszerűen övék lett az első és második, míg Bacskai Bencéé (Royal) a harmadik hely.

Különösen érdekes helyzet alakult ki a szeniorok között. Zsuppán Péter, Biró László (mindkettő UTE) és az idei évtől a 45 felettiek között versenyző Papp Péter (BFGT) is 69-es eredménnyel zárt. A World Tour szabályok szerint a világranglista pontokért szétrúgás következett hármuk között, míg az IWFT-ben csak előbbi kettő volt érintett, hiszen Papp még a férfi kategóriában indult a sorozat kezdetekor. A playoffot Biró nyerte Papp és Zsuppán előtt. A hatodik forduló harmadik legjobb szeniorkorúja a téli sorozat számításában Lichtner Zsolt (FTC) lett.

Természetesen Ujvári elsőségéhez nem férhetett kétség a hölgyek között, köszönhetően űreredményének. Mögötte igen szoros volt a befutó a dobogós helyekért, Bérczes Katalin (Nimród) egy rúgással előzte meg Dreilinger Andreát (HHFGSE).

A legjobb junior Ronkovics Máté (BFGT) volt, Németh Áron és Kenéz Dániel (mindkettő FTC) lett a második, illetve harmadik.

EREDMÉNYEK

Ujvári Izabella volt a legjobb vasárnap

A téli sorozatban a hat játéknapból öt számított a végelszámolásnál, az IWFT-t Bacskai Bence nyerte Juraj Gubani (Senec) és Zsuppán Péter előtt. A férfi kategória elsőségét is megkaparintotta, míg Gubani mögött Flink János (UTE) futott be harmadikként.

A 45 felettiek csatáját csupán ötven pont különbséggel Biró László nyerte Zsuppán Pétert megelőzve. Klubtársuk, Karakas Attila végzett harmadikként.

A hölgyek versengésében Dreilinger Andrea volt a legjobb, a második Bakó-Szántay Georgina (Nimród) és harmadik Bölcsföldi Ágnes (Milan) között csupán tíz egység volt a különbség.

A junior bajnok kiléte már korábban biztossá vált. Németh Áron mögött 2020 újoncai, Ronkovics Máté és Gál Simon (EMFGSE) állhatott a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára.

A csapatversenyben az alapszakasz nyolc legjobb együttese versenyez majd. Az UTE, FTC, Royal, Senec, EMFGSE, Fair-way, Hole Hunters, BFGT nyolcas eredetileg áprilisban dönt majd a bajnoki címről, de a koronavírus járvány miatt az időpontról a szövetség később ad tájékoztatást.

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE