FIFG közlemény

A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) pénteken reggel kiadott közleményéből kiderül, a szervezet a tagországok bevonásával vizsgálja, miként módosulhat az idei World Tour lebonyolítása.

Az FIFG oldalán megjelent írás hangsúlyozza, az emberi élet minden versenynél fontosabb és egy olyan helyzetben, amit napról napra átél a világ, a legfontosabb, hogy kövessük azokat az útmutatásokat, amelyeket országonként kijelölnek számunkra.

− Globális kihívással nézünk szembe − nyilatkozta a fifg.org-nak Gelencsér Gábor, a Nemzetközi Footgolf Szövetség elnöke. Hozzátette, folyamatosan figyelik a WHO által kiadott jelentéseket.

− A nemzetközi szövetség napi kapcsolatban van a nemzeti szervezetekkel és folyamatosan egyeztet az őszre tervezett világbajnokság japán szervezőivel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a sportágakat tömörítő ernyőszervezettel, a GAISF-fal. Országonként eltérnek a kormányzati intézkedések, köszönhetően annak, a járvány milyen szinten van jelen az adott térségben. Éppen ezért van, ahol lehet versenyeztetni és van, ahol az otthonmaradás életeket menthet.

Elmondta, éppen ezért a World Tour idei lebonyolításának módosításáról egyeztetnek a közeljövőben a tagországokkal.

− Amint információval szolgálhatunk, azt megtesszük. Addig is, mindenki vigyázzon magára! − üzente a footgolfos társadalomnak.