Szünetelnek a jelenlegiek és egyelőre nem indulnak új bajnokságok

A Magyar Footgolf Szövetség elnöksége a koronavírus járványra való tekintettel elhalasztja az áprilisra tervezett, 2020-as match play bajnokságok rajtját. A jelenleg zajló Footgolf Match Play Open négyes döntőjéről később döntenek.

Április elején indította volna útjára a Magyar Footgolf Szövetség a szokásos, ligarendszerű, egyéni match play bajnokságát, valamint a tavaly indult páros sorozat második kiadását. A szövetség legfontosabb feladatának a játékosok egészségének megőrzését tartja, ezért a két sorozatot indítását bizonytalan időre elhalasztja, mivel előre nem látható akadályokba ütközhet a bajnokságok lebonyolítása.

A május 16-17-re tervezett Hungarian Match Play Cup sorsáról később dönt a szövetség.

Ahogy azt korábbi közleményében a szövetség jelezte, a március 22–re tervezett, Footgolf Országos Bajnokság 1. fordulója elmarad.

A jelenleg érvényben lévő kormányrendeletek alapján a most zajló Footgolf Match Play Open negyeddöntőit zárt kapus keretek között – látogatók nélkül – meg lehet rendezni, a mérkőzések lejátszásának határideje 2020. március 30. Az április 3-5-re tervezett négyes döntőről később dönt a szövetség.