Otthonról meccselnek a footgolfosok

A Magyar Footgolf Szövetség felhívására sokan ragadtak kontrollert, hogy a legnépszerűbb focis játékban mérjék össze tudásukat. A FIFA 20-as bajnokságok új fejezetet nyitottak a footgolf történelemkönyvében.

A koronavírus elleni védekezés jegyében a legtöbben már az otthoni életre rendezkedtek be, ez pedig adott volt egy új kihívásra. A honi szövetség ugyanis meghirdette az első Maradj Otthon FIFA 20 Bajnokságot. Ebben a játékosok két platformon (PS és Xbox) a focis játék legújabb kiadásával online mérkőznek egymással.

Áron nagyarányú győzelmet aratott, pedig Dani gyakrabban kísérletezett

Az xboxos verzióba jóval kevesebben neveztek, ezért ott hamar meglett az első győztes. Ugyan a csoportmeccsek során Kenéz Dániel (FTC) kétszer is jobb volt klubtársánál, Németh Áronnál, de a harmadik meccset már utóbbi nyerte, majd a fináléban is ő bizonyult jobbnak.

A PS-en mérkőzők bajnoksága még javában zajlik, a nyolc induló egyszeri körmérkőzést játszik egymással, majd az így kialakult sorrend alapján egyenes kieséses rendszerben dönt a továbbjutó, majd természetesen a végső győztes kilétéről. Az már most látszik, ahogy az xboxosokhoz hasonlóan a tinik viszik a prímet, Tajtyi Ákos és Szabó Krisztián (mindkettő FTC) kiemelkedik a mezőnyből, eddig mindenkit legyűrtek, csupán egymással nem bírtak.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Az már biztos, nem ez az utolsó e-footgolf esemény idehaza, hamarosan újabb tornák következnek. Aki már most jelentkezne a következő sorozatokra, az megteheti a press@mfgsz.hu email címen vagy csatlakozhat a zárt facebook csoporthoz, ahol minden információ megtalálható a most futó vagy jövőbeni sorozatokról.