Szabó Krisztián az e-footgolf bajnok

Szabó Krisztián nyerte az első alkalommal megrendezett FIFA 20-as bajnokságot, amin a magyar footgolfosok vettek részt. A Maradj Otthon FIFA Footgolf Cup döntőjében hatalmas csatában gyűrte le Tajtyi Ákost.

A #maradjotthon kampány részeként e-sportolni hívta a szövetség a játékosokat. A legnépszerűbb focis játékot, a FIFA sorozat legújabb verzióját milliók használják világszerte, a honi footgolf társadalomból pedig most jó néhányan csatlakoztak az első, hivatalos sorozathoz. Arról már írtunk, hogy Xboxon Németh Áron lett a bajnok, ma este pedig befejeződött a Playstationön játszók kupája is.

A csoportkör után a negyeddöntőben Tajtyi Ákos Bakó Attilát búcsúztatta a felső ágon magabiztosan (7-0), majd Lévai Dávidnak sem kegyelmezve (6-1) jutott a döntőbe. Az alsó ágon Szabó Krisztián nagy csatában törte fel Abonyi Péter masszív védelmét (4-3), majd az első félidőben villogva búcsúztatta Molnár Attilát (3-0).

A döntőbe papírforma szerint jutott tehát Tajtyi és Szabó, akik a csoportban 5-5-re végeztek egymás ellen. A fináléban a Spanyolországban élő és futballozó Ákos szerzett előnyt, de a FIFA játékot már-már profi módon és klubban űző Krisztián fordítani tudott (2-1) és megnyerte a sorozatot. Érdekesség, mindketten a Liverpoolt választották csapatuknak.

A bronzmeccsen a Gelencsér Gábort búcsúztató (6-2) Lévai Dávid és a Horváth Bencét kiejtő (4-3) Molnár Attila találkozott a finálét megelőzően. Utóbbi Manchester Unitede szerzett vezetést, amit Dávid Liverpoolja egalizált és csak az aranygól döntött Lévai javára.

EREDMÉNYEK

A sorozat bizonyára nem az utolsó magyar e-footgolf bajnokság volt, ráadásul már zajlik a Traditional E-Footgolf Cup, ahol nyolcvannál is többen küzdenek az elsőségért szintén PS-en és Xboxon.