Bacskai, Cziráki, Mayer és Podusil harca az aranyért

Elsőként a Footgolf Match Play Open tavasszal félbemaradt negyeddöntőivel folytatódott a footgolf-élet idehaza. A bepótolt derbik után kialakult a legjobb négy mezőnye.

Negyeddöntők:

(márciusban játszották)

Bacskai – Szabó: 6-3

Három szakasz után 2-0-ra vezetett Szabó László, de Bacskai Bence gyorsan feljött 2-1-re. Ezt követően hét lyukon ikszeltek egymással. A tizenkettes és tizenhetes között ötször is jobb volt Bacskai, amivel fordított és a tizenhatoson el is döntötte a negyeddöntőt, Szabó még az utolsó lyukon szépíteni tudott.

(májusban játszották)

Cziráki-Papp: 6-3

Két szakasz után pontgazdag meccset ígért a Cziráki Csaba-Papp Péter ütközet, de aztán sokáig leálltak a pontgyártással. Féltáv környékén két lyukat hozva, Cziráki kétpontos fórra tett szert, amit nem sokra rá háromra tudott növelni. Ez elég is volt a sikerhez, a meccset keretbefoglaló ütésváltás már nem változtatott a győztes kilétén.

Mayer-Balázsi: 8-2

Az első négy szakaszon két pontot is összeszorgoskodó Mayer Zoltán nem csak ráijesztett páros társára, de végül búcsúztatta is a sorozattól rutinosabb ellenfelét. Ugyan gyorsan jött a szépítés, de kilenc szakasz után 4-1-re ment Mayer. A hárompontos különbség még öttel a vége előtt is fennállt, ami után már csak Mayer szerzett pontot, növelve előnyét.

Podusil – Bodócs: 8-2

Két szakaszt követően 1-1-re álltak, majd Podusil György alaposan belehúzott és féltávnál már 5-1-re vezetett. Bodócs András életben tartotta továbbjutási reményeit a tizenegyesen szerzett ponttal (5-2), de ezt követően már csak Podusil gyűjtött be szakaszgyőzelmeket (hármat is), amivel a négyes döntőbe lőtte magát.

EREDMÉNYEK

A négyes döntőt Pünkösd hétfőn, június 1-jén bonyolítják.

 

A tavalyi csoportkört követően a négyfős csoportok harmadik és negyedik helyezettjei szintén kieséses rendszerben döntenek az alsóházi elsőségről.

Negyeddöntők:

(márciusban játszották)

Balogh István játék nélkül jutott a négy közé, mivel a nyolcaddöntőben nem játszották le a Nagy Gabesz-Csőre Csaba mérkőzést.

Biró – Molnár: 4-3

Az első kilenc szakaszon hétszer ikszelt egymással Biró László és Molnár Attila, a két győzelmet egyaránt előbbi mondhatta magáénak. Ezt követően jött a szépítés, majd az újabb Biró pont, de 3-1-ről még sikerült a tizenötösön egyenlítenie Molnárnak. Az utolsó szakaszon pedig a hosszabbításért gurított, de hibája már javíthatatlan volt, Biró az utolsó lyukon harcolta ki a négy közé kerülést.

Ujszászi – Sipőcz: 5-3

Alaposan bekezdett Ujszászi Balázs, hét lyuk után 3-0-ra meglógott, majd 4-1-gyel fordultak a második kilencre. Sipőcz azonban kettőt is lefaragott a hátrányból a tizenhármas szakasz végére, és lőtávolon belülre került. A tizenötöst azonban Ujszászi nyerte és 5-3-as vezetése kitartott a tizennyolcasig.

(májusban játszották)

Balán – Dreilinger: 6-4

Dreilinger Nándor szerezte az első pontot, ami annyira felpaprikázhatta Balán Gábort, hogy a nyolcas után már 4-1-re vezetett. Riválisa persze nem hagyta magát, azonnal faragott a hátrányon (majd 5-2-nél és 6-3-nál is megtette ezt). Az állandósuló 2-3 pontos távolság azonban nem akart csökkenni, és az utolsó négy szakaszon jegyzett, sorozatos remi Balán továbbjutását eredményezte.

EREDMÉNYEK