Borult a papírforma, Mayer nyerte match play opent

Az első ízben kiírt Footgolf Match Play Open négyes döntőjét rendezték Pünkösd hétfőn Kisorosziban, a Magyar Golf Clubban. Az elődöntőben Mayer Zoltán, valamint Cziráki Csaba a magyar ranglista első két helyezettjét búcsúztatva jutott a döntőbe, ahol az utolsó szakaszig nyitott párharcot előbbi nyerte.

Összesen 32-en neveztek az első Footgolf Match Play Open versenysorozatra még tavaly ősszel, ahol a labdarúgó Bajnokok Ligája lebonyolításának mintájára a csoportkört követően tavasszal az egyenes kieséses rendszerrel folytatódott a küzdelemsorozat. Az FMPO négyes döntőjét ma bonyolították.

Podusil, Mayer, Bacskai és Cziráki

Elődöntő:

Bacskai – Cziráki: 3-5

A magyar ranglistavezető, Bacskai Bence (Royal) és a friss téli csapatbajnok Cziráki Csaba (FTC) meccse az utolsó előtti szakaszon dőlt csak el. A tizennégyes szakasz után ugyanis még 3-3-ra álltak. A tizenhetesre 4-3-as Cziráki vezetéssel érkeztek, amit a ferencvárosi játékos behúzott és ezzel nagy skalpot begyűjtve jutott a döntőbe.

Mayer-Podusil: 6-2

Hamar előnybe került a nemrég téli csapatezüstöt nyerő Mayer Zoltán (Nimród) a ranglistamásodik Podusil Györggyel (BFGT) szemben. A hajrához közelítve már hárommal is ment és a tizenötöst nyerve – szintén borítva a papírformát – bejutott a sorozat fináléjába.

ÉLŐ FACEBOOK KÖZVETÍTÉS

Döntő:

Cziráki – Mayer: 4-5

Úgy tűnt sokáig, nem bírnak egymással a finalisták, fej-fej mellett haladtak rendületlenül. Féltávnál 2-2-re, a tizennégyest követően 3-3-ra álltak. A tizenötösnél mozdultak el a holtpontról, de csak pillanatokra. Mayer 4-3-as fórját a következő lyukon behozta Cziráki. A tizenhetes megint Mayeré lett (4-5), mivel az utolsón ikszeltek, ez a Nimród játékos diadalát eredményezte. Mayer 1500, Cziráki 1000 ponttal gazdagodott.

3. helyért:

Bacskai – Podusil: 7-1

A döntőbe várt gigászok csatáját Bacskai nyerte, 700 ranglistaponttal több kerül a neve mellé, míg Podusil 500 pontot könyvelhet el.

ÉLŐ FACEBOOK KÖZVETÍTÉS

EREDMÉNYEK

A csoportból tovább nem jutók, azaz a harmadik és negyedik helyezettek az úgynevezett alsóházban szintén egyenes kieséses rendszerben a szezon második felében, ott még csak most következnek majd az elődöntők.

ALSÓHÁZ