Lisztes Krisztián is beszáll, indul a match play szezon

Június 2-án útjára indult a hagyományos, ligatípusú Footgolf Match Play League 2020-as versenysorozat és a tavaly sikeresen debütáló páros változat is. A rekordszámú nevezővel rajtoló ligákban a hölgyek és a családok is főszerepet kapnak, ráadásul a volt válogatott, ferencvárosi labdarúgó, Lisztes Krisztián is megméreti magát, méghozzá a vb-negyedik Ujvári Izabella oldalán.

Egyéni FMPL

A tavaszra tervezett rajt helyett június 2-án indulhatott útjára az egyéni és a páros Footgolf Match Play League (FMPL) is. Az egyéni sorozat évek óta a labdarúgó bajnokságokra hasonlító ligatípusú verseny, ahol a minden szezon az egymás alá rendelt osztályok küzdelmeiről szól bajnokavatással, feljutókkal és idéntől osztályozókkal. 2020-ban négy liga összesen negyven játékosa nevezett az egyéni FMPL-be (A, B, C és D Liga). Örömteli, hogy több újoncot, sőt, visszatérőket is találhatunk a nevezők között.

Páros FMPL

A páros, egylabdás versenyt tavaly a csapat Európa-bajokságra készülve hívta életre a szövetség. A sikeren felbuzdulva idén is útjára indította a sorozatot. A tavalyi tizenhat után idén 24 duó küzd a bajnoki címért. A három csoportból az első két helyezett és a két legjobb csoportharmadik jut a negyeddöntőbe. Külön öröm, hogy több apa-fia páros is benevezett a sorozatba, így a Kenéz, a Kókai, a Sipőcz és a Tajtyi család is tovább erősíti a footgolf családi kötelékét. Most először indul a szövetség versenysorozatában Lisztes Krisztián. A volt ferencvárosi válogatott labdarúgó azzal az Ujvári Izabellával alkot csapatot, aki a legutóbbi világbajnokságon a negyedik helyig jutott.

 

Mivel a footgolf versenyek a világ minden pontján parkolópályára kerültek az idény első felében, a szövetség megemelt ranglistapontokkal indította el mind a két sorozatot. Minden forduló lebonyolítására két hét áll a felek rendelkezésére, az FMPL októberben ér véget.

Egyéni FMPL 2020 VERSENYKIÍRÁS

Páros FMPL 2020 VERSENYKIÍRÁS