Rekordmezőnnyel rajtolt a FOB

A Footgolf Országos Bajnokság első fordulóját, a Hörmann Footgolf Versenyt a koronavírus járvány miatt tavasz helyett nyár elején, ma lehetett lebonyolítani, ami útjára indította az őszig tartó bajnoki versengést. FIFG 100-as besorolású versenyen még soha ennyien nem indultak idehaza.

Szélsőséges időjárási körülmények között rendezték a Footgolf Országos Bajnokság első fordulóját. Kisorosziban, a Magyar Golf Club Albert pályáján 131-en álltak az elrúgókhoz. A mezőny eleje kánikulában és napsütésben, a másik fele olykor viharos erejű széllel és esővel tarkított körülmények között teljesítette a 18 szakaszt.

A korlátozások feloldásával több szlovák versenyző is részt tudott venni a FIFG 100-as besorolású Regional Tour versenyen. Ha meg itt jártak, többen is remek eredménnyel utazhattak vissza északra a nap végén. Dusan Vangel (Spartak Trnava) -8-as eredményénél nem született jobb a mezőnyben, míg Martin Simoncic (Senec) a harmadik helyre futott be, Marek Vittek (Senec) a szenior, Lucia Cermakova (UTE) pedig a női kategória első helyét ünnepelhette.

A legjobb magyar eredményt Lengyel Béla (Royal) érte el, ami az abszolút és a férfi kategória második helyét jelentette számára.

A szenioroknál Vittek mögött Felde Zsolt (Tungsram) a második, míg Balázsi Csaba (szétrúgás győzteseként) a harmadik pozícióban zárt.

A hölgyek között Cermakova mellett a képzeletbeli dobogóra Ujvári Izabella (Nimród) és Dreilinger Andrea (Hole Hunters) állhatott.

Villámrajtot vett az újoncok között ifjabb Lisztes Krisztián (Nimród), aki a legjobb újonc eredménnyel az abszolút kategóriában a nyolcadik legjobb rúgásszámmal büszkélkedhet és a junior kategóriát meg is nyerte Kenéz Dániel (FTC) és Ronkovics Máté (BFGT) előtt.

A csapatok közül a Royal zsebelte be a legtöbb pontot a Senec és a Nimród előtt.

EREDMÉNYEK

A FOB 2. fordulóját július 5-én, a zsirai Sonnengolf Club pályáján bonyolítják.